Τελευταία Νέα
Πολιτική

Υπόθεση παρακολουθήσεων: Σάλος με την 12μηνη παρακολούθηση Χατζηδάκη, ήταν ο «στόχος 5046c» της ΕΥΠ - Πολιτική κόντρα

Υπόθεση παρακολουθήσεων: Σάλος με την 12μηνη παρακολούθηση Χατζηδάκη, ήταν ο «στόχος 5046c» της ΕΥΠ - Πολιτική κόντρα
Η εισαγγελέας της ΕΥΠ φέρεται να ανανέωσε 6 φορές την εντολή παρακολούθησης του Κ. Χατζηδάκη
Σχετικά Άρθρα
Αποκαλύψεων συνέχεια για τις παρακολουθήσεις, που αυτή τη φορά αφορούν τον υπουργό Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη, ο οποίος ήταν ο  στόχος #5046c της ΕΥΠ.
Μετά το  πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Documento, που δίνει στη δημοσιότητα στοιχεία σχετικά με την υπόθεση παρακολούθησης του υπουργού Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη, ο οποίος ζητά από τη Δικαιοσύνη να τιμωρήσει όσους έχουν παρανομήσει, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζητά απαντήσεις από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, για τους λόγους εθνικής ασφαλείας που οδήγησαν την Εισαγγελέα της ΕΥΠ, κα Βλάχου να υπογράψει τουλάχιστον έξι διατάξεις για την παρακολούθηση του Κ. Χατζηδάκη.
Στο μεταξύ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Οικονόμου, ανέφερε ότι "ο ΣΥΡΙΖΑ πουλάει «πνεύμα και ηθική», ενώ ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ κ. Ρουμπάτης, σε πλήρη γνώση του κ. Τσίπρα, ο οποίος πρόσφατα δήλωνε άγνοια, φέρεται να διαπραγματευόταν στο διάστημα 2016-2019, την αγορά λογισμικών παρακολούθησης, προχωρώντας και σε δοκιμή του Pegasus επί ελληνικών τηλεφώνων».

Οικονόμου: Ο ΣΥΡΙΖΑ πουλάει «πνεύμα και ηθική»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ πουλάει «πνεύμα και ηθική», ενώ ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ κ. Ρουμπάτης, σε πλήρη γνώση του κ. Τσίπρα, ο οποίος πρόσφατα δήλωνε άγνοια, φέρεται να διαπραγματευόταν στο διάστημα 2016-2019, την αγορά λογισμικών παρακολούθησης, προχωρώντας και σε δοκιμή του Pegasus επί ελληνικών τηλεφώνων», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.
«Συνεργάζονταν μάλιστα με πρόσωπα που φέρονται να εμπλέκονται και με το Predator. Επίσης, ενώ κατά την περίοδο 2016-2018 είχε εντοπιστεί η λειτουργία του Pegasus στην Ελλάδα, λίγες μέρες πριν από τις εκλογές του 2019 ο ΣΥΡΙΖΑ αποποινικοποίησε την εμπορία, την διάθεση και την κατοχή του. Γιατί;», πρόσθεσε ο κ. Οικονόμου.

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Ο Μητσοτάκης να απαντήσει ποιοι ήταν οι λόγοι παρακολούθησης Χατζηδάκη από την ΕΥΠ

Απαντήσεις από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, για τους λόγους εθνικής ασφαλείας που οδήγησαν την Εισαγγελέα της ΕΥΠ, κα Βλάχου να υπογράψει τουλάχιστον έξι διατάξεις για την παρακολούθηση του Κ. Χατζηδάκη, ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «μετά και τα αδιάσειστα στοιχεία για την παρακολούθηση Χατζηδάκη από την ΕΥΠ, ο κ. Μητσοτάκης άφησε πια τις φαιδρές δικαιολογίες πως οι αποκαλύψεις τόσων μηνών ήταν μυθεύματα και πέρασε στην αυτογελοιοποίηση: Δεν γνώριζε ο ίδιος που είχε την ευθύνη της ΕΥΠ ότι η υπηρεσία παρακολουθεί τον υπουργό του…
Επειδή δεν υπάρχει ούτε ένας Έλληνας που να τον πιστεύει, περιμένουμε μία ξεκάθαρη απάντηση: Ποιοι είναι οι λόγοι εθνικής ασφαλείας που οδήγησαν την Εισαγγελέα της ΕΥΠ, κα Βλάχου να υπογράψει τουλάχιστον έξι διατάξεις για την παρακολούθηση του κ. Χατζηδάκη, δεδομένου ότι αυτή συνεχιζόταν για τουλάχιστον έναν χρόνο.
Μετά την πρώτη δηλαδή δίμηνη παρακολούθησή του, υπήρχε εμπεδωμένη πεποίθηση πως συνέτρεχαν λόγοι παράτασης των υποκλοπών. Ποιοι ήταν αυτοί οι λόγοι;
Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να απαντήσει».
Για τον Γ. Οικονόμου ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει πως «όσο για τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, περιμένουμε να μας πει συγκεκριμένα, ποιοι είναι τα «ρυπαρά δίκτυα που δίνουν στοιχεία και διοχετεύουν υλικό»;
Ο πρώην Διοικητής της ΕΥΠ, κ. Κοντολέων;
Ο πρώην ΓΓ του Πρωθυπουργού κ. Δημητριάδης;
Η Εισαγγελέας της ΕΥΠ κα Βλάχου;
Κάποιος άλλος, και αν ναι, ποιος;».
Ο ΣΥΡΙΖΑ καταλήγει με ένα υστερόγραφο: «ΥΓ. Οι αστειότητες που σερβίρουν για φτηνό αντιπερισπασμό αφότου πιάστηκαν με τους κοριούς στα αυτιά, είναι ανάξιες οποιουδήποτε σχολιασμού. Τι να απαντήσει κανείς στο επιχείρημα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δήθεν μετέτρεψε το κακούργημα σε πλημμέλημα για να πέσουν στα μαλακά οι συνεργάτες του κου Μητσοτάκη που έστησαν κατ’ εντολήν του το παρακράτος των παρακολουθήσεων ; Ήμαρτον …».

Το δημοσίευμα - Ο στόχος #5046c της ΕΥΠ

Σύμφωνα μάλιστα με το δημοσίευμα ο κ. Χατζηδάκης ήταν ο στόχος #5046c της ΕΥΠ.
Όπως αναφέρεται,  ο υπουργός Εργασίας χαρακτηρίσθηκε δυνητικά επικίνδυνος για την εθνική ασφάλεια και τέθηκε υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ.
Η εισαγγελέας της ΕΥΠ φέρεται να ανανέωσε 6 φορές την εντολή παρακολούθησής του.

H επικοινωνία με καναλάρχη


Ήταν υπό παρακολούθηση για περισσότερο από ένα χρόνο!
Στο δημοσίευμα υπάρχουν αποσπάσματα από την έκθεση παρακολούθησης του Κωστή Χατζηδάκη, τα οποία, μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν και επικοινωνία του με καναλάρχη για τις ανανεώσιμες πηγές Ενέργειας.
«Ο στόχος στη συνομιλία του με τον καναλάρχη στις 27/11/2020 εμφανίζεται ιδιαίτερα βοηθητικός σε θέμα το οποίο αναφέρεται ότι έχουν επικοινωνήσει διά ζώσης για φωτοβολαϊκά.
Ο καναλάρχης ζητάει από τον στόχο να τον συστήσει στην ΕΥΔΑΠ και στις ανανεώσιμες της ΔΕΗ.
Ο στόχος φαίνεται να μη θέλει να συνεχίσει τη συζήτηση τηλεφωνικώς και αναφέρει στον καναλάρχη ότι θα το κάνει άμεσα», αναφέρεται στο δημοσίευμα, στο οποίο παρατίθεται απόσπασμα από την έκθεση παρακολούθησης του υπουργού».

000_5.jpg

Χατζηδάκης για παρακολουθήσεις: Η Δικαιοσύνη να οδηγήσει στην τιμωρία όλους όσοι έχουν παρανομήσει

«Σε καμία περίπτωση δεν πιστεύω ότι ο πρωθυπουργός, με τον οποίο έχουμε άριστη συνεργασία και με τιμά με τη φιλία του τόσα χρόνια, υπάρχει έστω και η παραμικρή πιθανότητα να εμπλέκεται σε όλη αυτή την ιστορία. Το υπογραμμίζω για μια ακόμα φορά!» επισημαίνει ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, σε δήλωσή του σε σχέση με το δημοσίευμα της εφημερίδας Documentο για την ανάμειξη του ονόματός του σε παρακολουθήσεις από την ΕΥΠ.
Σημειώνει, μεταξύ άλλων, ότι η Δικαιοσύνη οφείλει να αντιμετωπίσει το όλο αυτό ζήτημα γρήγορα και σφαιρικά, οδηγώντας στην τιμωρία όλους όσοι καθ' οιονδήποτε τρόπο έχουν παρανομήσει στη συγκεκριμένη υπόθεση. «Είναι θέμα Δημοκρατίας!» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωση του κ. Χατζηδάκη:

«Σε καμία περίπτωση δεν πιστεύω ότι ο πρωθυπουργός, με τον οποίο έχουμε άριστη συνεργασία και με τιμά με τη φιλία του τόσα χρόνια, υπάρχει έστω και η παραμικρή πιθανότητα να εμπλέκεται σε όλη αυτή την ιστορία. Το υπογραμμίζω για μια ακόμα φορά!
'Αλλωστε και οι τρεις πρωθυπουργοί, με τους οποίους έχω συνεργαστεί, ήταν πάντοτε ενήμεροι για όλες τις μείζονες αποφάσεις στα υπουργεία που κατά καιρούς έχω υπηρετήσει. Οι πολιτικές μου επιλογές ήταν σαφείς και γνωστές τόσο στους ίδιους όσο και στους Έλληνες πολίτες.
Η όλη υπόθεση, ωστόσο, που απασχολεί τον δημόσιο βίο από τον Αύγουστο δεν παύει να είναι δυσώδης.
Η ακατάσχετη σεναριολογία και ονοματολογία, η απίστευτη πολιτική εμπάθεια και οι απροκάλυπτες σκοπιμότητες, επιδεινώνουν ακόμα περισσότερο την κατάσταση.
Γι' αυτό και πιστεύω ότι, πέρα από τις πρωτοβουλίες του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης για ένα νέο σύγχρονο πλαίσιο που να αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τα παράνομα λογισμικά και να θέτει σε νέες και χωρίς παθογένειες βάσεις την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, απαιτείται η μεγαλύτερη δυνατή επιτάχυνση των σχετικών ενεργειών της Δικαιοσύνης.
Η Δικαιοσύνη οφείλει να αντιμετωπίσει το όλο αυτό ζήτημα γρήγορα και σφαιρικά, οδηγώντας στην τιμωρία όλους όσοι καθ' οιονδήποτε τρόπο έχουν παρανομήσει στη συγκεκριμένη υπόθεση. Είναι θέμα Δημοκρατίας!».

Μητσοτάκης: Μια Μυστική Υπηρεσία δεν είναι ΜΚΟ


Ζούμε σε μια πολύ δύσκολη γειτονιά και η Μυστική Υπηρεσία έκανε καλή δουλειά παρέχοντάς μου τις πληροφορίες που είναι απαραίτητες για την προστασία των εθνικών μας συμφερόντων», επισημαίνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung.
Λέει επιπλέον πως «από τεχνικής απόψεως είναι νόμιμη» η επισύνδεση στο τηλέφωνο του Νίκου Ανδρουλάκη και προσθέτει: «Υπήρξε μια θεσμική αποτυχία, γι' αυτό και με νέο νόμο εισάγουμε επιπλέον φίλτρα σε σχέση με τα πολιτικά πρόσωπα.
Αλλά έλλειψη ελευθερίας του Τύπου;
Πηγαίνετε σε ένα οποιοδήποτε περίπτερο στην Ελλάδα, το τοπίο των ΜΜΕ στην Ελλάδα είναι ανοιχτό και χαρακτηρίζεται από ποικιλομορφία».
Και υποστηρίζει: «Στην Ελλάδα μπορεί ο καθένας να γράφει ό,τι θέλει.
Υπάρχουν δημοσιεύματα που δεν θα πληρούσαν τα πρότυπα των νόμων περί δυσφήμισης των ευρωπαϊκών χωρών».
Σε ερωτήσεις αν γνώριζε για τις επισυνδέσεις και τα λογισμικά απαντά «τίποτα απολύτως» ενώ σχετικά με την πολιτική ευθύνη δηλώνει πως «αυτό θα κριθεί στις επόμενες εκλογές».

Οικονόμου: Δραστηριότητες εκτός πλαισίου στην ΕΥΠ;

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να αναπτύχθηκαν στο εσωτερικό της ΕΥΠ δραστηριότητες εκτός πλαισίου, αφήνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου σε δήλωσή του για το σκάνδαλο των υποκλοπών.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρει ότι γίνεται έρευνα «ώστε να διαλευκανθεί κάθε πτυχή, ακόμα και το εάν στο εσωτερικό της ΕΥΠ αναπτύχθηκαν δραστηριότητες εκτός πλαισίου».
Παράλληλα υποστηρίζει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε πλήρη άγνοια και ότι δεν είχε δώσει εντολή παρακολούθησης, ενώ βλέπει «ρυπαρά δίκτυα» που διοχετεύουν σε ΜΜΕ το υλικό με τις αποκαλύψεις.

Αναλυτικά η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου:

H Κυβέρνηση, από τον περασμένο Αύγουστο κιόλας, έχει αναλάβει δραστικές πολιτικές και νομοθετικές πρωτοβουλίες για τη ριζική αντιμετώπιση τόσο των λογισμικών παρακολούθησης όσο και των συστημικών προβλημάτων στη λειτουργία της ΕΥΠ. Η ελληνική Δικαιοσύνη προχωρά τη διερεύνηση, συμπεριλαμβανομένης της περιόδου διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ και των όσων σχετικών αναφέρονται σε αυτήν, με την αμέριστη συνδρομή των κρατικών αρχών, ώστε να διαλευκανθεί κάθε πτυχή, ακόμα και το εάν στο εσωτερικό της ΕΥΠ αναπτύχθηκαν δραστηριότητες εκτός πλαισίου.
Από τη στιγμή, πάντως, που ο Πρωθυπουργός αντέδρασε, με το γνωστό τρόπο, στην περίπτωση της νόμιμης επισύνδεσης του τηλεφώνου του κ. Ανδρουλάκη, είναι αδιανόητο να υπονοείται ότι τελούσε σε γνώση του ή, πολύ περισσότερο, ότι είχε δώσει εντολή να παρακολουθούνται άνθρωποι που συμπορεύεται μαζί τους επί δεκαετίες ή και κρατικοί αξιωματούχοι, μαζί με τους οποίους αντιμετώπισε επιτυχώς μείζονα ζητήματα για την Πατρίδα. Κομβικό σκέλος της υπόθεσης αυτής είναι και η ύπαρξη ρυπαρών δικτύων, τα οποία συνεργάζονται με συγκεκριμένα ΜΜΕ, διοχετεύοντάς τους υλικό που μένει να αποδειχθεί ο βαθμός αληθείας του.
Ο σκοπός αυτών των κυκλωμάτων είναι η μετατροπή της δημόσιας ζωής σε βούρκο και η επιστροφή σε αλήστου μνήμης εποχές, όταν η πολιτική στην Ελλάδα κινούνταν στο ρυθμό «κασετών». Η αλλαγή στην ηγεσία της ΕΥΠ και η ψήφιση σύγχρονης νομοθεσίας αποσκοπούν στο να θεραπεύσουν πληγές του παρελθόντος και να ενισχύσουν την Υπηρεσία στην επιτέλεση του κρίσιμου εθνικού της ρόλου.
Η Ελληνική Δημοκρατία διαθέτει θεσμούς, νόμους και αρχές που θα φωτίσουν κάθε πτυχή της υπόθεσης αυτής.
Η Ελλάδα δεν θα γυρίσει πολιτικά στον προηγούμενο αιώνα και δεν θα ανακοπεί η πορεία προόδου και αναβάθμισης της.
Το συλλογικό και το πατριωτικό δεν θα υποταχθούν σε καμία επιδίωξη άλλου είδους, από όπου κι αν προέρχεται.

ΣΥΡΙΖΑ: Ποιοι είναι οι λόγοι εθνικής ασφαλείας

Για «συνειδητά ψέματα» κατηγορεί τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με αφορμή το δημοσίευμα της εφημερίδας Documento στο οποίο γίνεται λόγος για παρακολούθηση του υπουργού Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη και ρωτά «ποιοι ήταν οι λόγοι της παρακολούθησής του».
Συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή του αναφέρει: «Τα αποδεικτικά στοιχεία που αποκαλύπτει το Documento για την παρακολούθηση του κ. Χατζηδάκη από την ΕΥΠ, εξηγούν για ποιο λόγο ο κ. Μητσοτάκης το έβαλε στα πόδια για να μην απαντήσει στη Βουλή στο απλό ερώτημα του κ. Τσίπρα αν η ΕΥΠ παρακολουθούσε τον κ. Χατζηδάκη και τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ κ. Φλώρο.
Σήμερα αποδεικνύεται η αξιοπιστία Μητσοτάκη. Δεν έπαιζε απλά θέατρο όταν έκανε και τον θιγμένο λέγοντας πως "είναι δυνατόν να υπονοείτε ότι παρακολουθούσα εγώ υπουργό της κυβέρνησης; Ντροπή σας, μόνο που το υπονοείτε", αλλά έλεγε συνειδητά ψέματα στους πολιτικούς του αντιπάλους, τους υπουργούς και τους βουλευτές του και στον ελληνικό λαό».
Συνεχίζοντας κατηγορεί τον πρωθυπουργό: «Ο κ. Μητσοτάκης, αφού από τις 8 Ιουλίου του 2019, την πρώτη μέρα δηλαδή διακυβέρνησής του, πήρε την ΕΥΠ στο γραφείο του, έκανε αυτό που οι κ. Σαμαράς και Καραμανλής χαρακτήρισαν "αδιανόητο" και "δημοκρατική εκτροπή":
Έβαλε να παρακολουθούν για τουλάχιστον έναν χρόνο τον τότε υπουργό Ενέργειας και Αντιπρόεδρο της ΝΔ, ο οποίος εντελώς συμπωματικά βρισκόταν υπό παρακολούθηση και από το κακόβουλο λογισμικό Predator, όπως και οι Ανδρουλάκης και Κουκάκης».
Καταλήγοντας ρωτά: « Τα ερωτήματα που πλέον καλείται να απαντήσει είναι απλά:
1. Ποιοι είναι οι λόγοι εθνικής ασφάλειας για τους οποίους έδωσε εντολή παρακολούθησης του κ. Χατζηδάκη;
2. Απειλούσε ο κ. Χατζηδάκης την εθνική ασφάλεια ή μήπως απειλούσε τα ιδιοτελή συμφέροντα του Μαξίμου με τους χειρισμούς του που αφορούσαν σε επιχειρηματικά projects στο χώρο της ενέργειας; Περιμένουμε απαντήσεις».

Ελληνική Λύση: Αδιαφανείς σχέσεις

Η αποκάλυψη των αδιαφανών σχέσεων υπουργού με καναλάρχη ο οποίος δρούσε υπέρ των δήθεν επενδυτών στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τεκμηριώνει πλέον τις καταγγελίες της Ελληνικής Λύσης για συντονισμένη ληστεία των ελλήνων από καρτέλ που δρουν υπό την προστασία της κυβέρνησης.
Η σκανδαλώδης απόφαση για βίαιη απολιγνιτοποίηση, έριξε τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις στην ανέχεια, έκανε όμως πάμπλουτους τους «επαγγελματίες της πράσινης ανάπτυξης».
Δεν τους έφταναν τα κανάλια, δεν τους φτάνουν τα δεξαμενόπλοια, θησαυρίζουν και από τα φωτοβολταϊκά!
Είναι ο ορισμός της διαπλοκής, ο ορισμός της διαφθοράς, ο ορισμός της ντροπής.
Όταν η Ελληνική Λύση έλεγε «όλα στο φως» ήξερε τι έλεγε και για το «φως» και τα φωτοβολταϊκά!

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης