Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοδωρικάκος: Οι επιχειρήσεις για σύλληψη παραβατικών στους καταυλισμούς θα συνεχιστούν – Η ΕΛ.ΑΣ. προστατεύει σύνορα και πολίτες

Θεοδωρικάκος: Οι επιχειρήσεις για σύλληψη παραβατικών στους καταυλισμούς θα συνεχιστούν –  Η ΕΛ.ΑΣ. προστατεύει σύνορα και πολίτες
"Οι εκλογές θα γίνουν όταν αποφασίσει ο Πρωθυπουργός, έτσι κι αλλιώς πλέον είναι θέμα μηνών να λήξει η θητεία. Πιστεύω ότι οι εκλογές θα είναι μια πολύ κρίσιμη μάχη, όχι εύκολη, κρίσιμη μάχη, με πολύ κρίσιμα διλήμματα" δήλωσε ο Τ. Θεοδωρικάκος
Σχετικά Άρθρα
«Στον Έλληνα αστυνομικό χρωστάμε, γιατί δίνει καθημερινά μάχες για την ασφάλεια των πολιτών και της πατρίδας», ανέφερε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.
Ο κ. Θεοδωρικάκος μιλώντας στον ΣΚΑΪ τόνισε πως «είναι οι άνθρωποι που κρατήσανε όρθιο τον Έβρο και το Φεβρουάριο και το Μάρτιο του 2020, αλλά και κάθε μέρα και κυρίως κάθε νύχτα που οι γείτονες μας συνεχίζουν και στέλνουν πέρα από τις απειλές, στέλνουν παράνομους μετανάστες, οργανωμένα με την Τουρκική στρατοχωροφυλακή.
Επίσης οι αστυνομικοί μας έχουμε μία πάρα πολύ σημαντική δράση στην αντιμετώπιση προβλημάτων και εγκληματικότητας που υπάρχει και στις γειτονιές και στις πόλεις και σε διάφορα σημεία. την οποία αντιμετωπίζουν με πολύ μεγάλη σοβαρότητα και αυτοθυσία. Κάνουν μία πολύ δύσκολη δουλειά».
Ο υπουργός επισήμανε ότι το εφάπαξ επίδομα των 600 ευρώ είναι το ελάχιστο που μπορούσε να γίνει για να αναγνωριστεί η προσφορά της αστυνομίας και πρόσθεσε πως εξετάζονται οι βέλτιστες εναλλακτικές για την αναγνώριση του επικίνδυνου του επαγγέλματος.

Για πυροβολισμό του 16χρονου

Αναφορικά με το περιστατικό του τραυματισμού του 16χρονου από πυρά αστυνομικού στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Θεοδωρικάκος επισήμανε πως όλοι οφείλουν να σεβαστούν τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης, καθώς στη Δημοκρατία δεν έχουν θέση πράξεις αντεκδίκησης.
«Είχαμε ένα πολύ θλιβερό και τραγικό περιστατικό το οποίο έχει οδηγήσει σε βαρύτατο τραυματισμό ενός 16χρονου ανθρώπου, με αυτό ασχολείται η δικαιοσύνη και τα πειθαρχικά όργανα της Ελληνικής Αστυνομίας για να κατανείμουν και να αποδώσουν τις ευθύνες», είπε ο υπουργός και επανέλαβε πως «οφείλουμε οι πάντες να σεβαστούμε τις αποφάσεις τις δικαιοσύνη αυτό ισχύει στο κράτος δικαίου. Αυτό αφορά όλους, όπως ο νόμος ισχύει για όλους ισχύει απαρέγκλιτα για όλους χωρίς δεύτερη συζήτηση για αυτό αυτές τις μέρες δεν γίνονται αποδεκτές οποιεσδήποτε πράξεις αντεκδίκησης οποιεσδήποτε βιαιοπραγίες».
Πρόσθεσε ότι οι ειδικές επιχειρήσεις για τη σύλληψη παραβατικών σε καταυλισμούς θα συνεχιστούν.
«Γίνονται εκτεταμένες επιχειρήσεις στη διάρκεια της ημέρας, προκειμένου να βρεθούν παραβατικά άτομα για όπλα και ναρκωτικά σε συγκεκριμένους καταυλισμούς , αυτό συνέβη όλες τις προηγούμενες μέρες. Να σεβαστούν όλοι τις αποφάσεις της δικαιοσύνης , όλοι με κεφαλαία χωρίς καμία εξαίρεση , αυτή είναι η δουλειά μας αυτό κάνουμε και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε», σημείωσε.

Καθημερινές περιπολίες 3.300 αστυνομικών στην Αττική

Ο υπουργός τόνισε ότι 3.300 αστυνομικοί περιπολούν καθημερινά στην Αττική και τις επόμενες εβδομάδες τοποθετούνται 600 επιπλέον ειδικοί φρουροί σε Α.Τ του λεκανοπεδίου.
Όπως είπε, «οι περιπολίες οι νυχτερινές ιδίως έχουν υπερδιπλασιαστεί σε σχέση με τι ίσχυε πριν από ελάχιστα χρόνια, είναι πολύ σημαντικός ο αριθμός καθημερινά περιπολούν 3.300 αστυνομικοί ειδικά εδώ στο λεκανοπέδιο Αττικής και σε λίγες εβδομάδες θα τοποθετηθούν άλλοι 600 ειδικοί φρουροί το σύνολό τους θα τοποθετηθεί εδώ στο λεκανοπέδιο, γιατί εδώ υπάρχει γιατί εδώ υπάρχει το μεγαλύτερο πρόβλημα».

Δεν επιτρέπονται άβατα

Άβατα ανομίας, εγκληματικότητας και παρανομίας δεν επιτρέπονται πουθενά, ανέφερε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, καθώς καταλήψεις ιδιωτικών και δημόσιων χώρων τελειώνουν με συντονισμένες επιχειρήσεις της Ελληνικής Αστυνομίας και τα κτίρια αποδίδονται στην κοινωνία.

Περί εκλογών

Τέλος, ο Υπουργός κατηγόρησε την Αξιωματική Αντιπολίτευση πως δεν έχει καταθέσει καμία πρόταση για τα φλέγοντα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία, σε αντίθεση με την κυβέρνηση που απάντησε με πράξεις και δέσμη μέτρων ουσιαστικής στήριξης των ελληνικών νοικοκυριών.
Απαντώντας σε ερώτημα για τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών, ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε πως αυτές θα πραγματοποιηθούν όποτε αποφασίσει ο Πρωθυπουργός: «Θα είναι μια πολύ κρίσιμη μάχη, αλλά εμπιστεύομαι το κριτήριο των Ελλήνων πολιτών», είπε ο κ. Θεοδωρικάκος.
«Όταν γίνουν εκλογές θα είμαι υποψήφιος με το κόμμα μας, τη Νέα Δημοκρατία, στις γειτονιές το νότιου τομέα. Από το Μοσχάτο και την Καλλιθέα μέχρι τη Γλυφάδα και πάνω μέχρι του Ζωγράφου και την Καισαριανή. Είναι μια τεράστια περιοχή, αγαπώ πάρα πολύ τον κόσμο και είμαι σε διαρκή επαφή τα βράδια για πολύ λίγη ώρα.
Οι εκλογές θα γίνουν όταν αποφασίσει ο Πρωθυπουργός, έτσι κι αλλιώς πλέον είναι θέμα μηνών να λήξει η θητεία. Πιστεύω ότι οι εκλογές θα είναι μια πολύ κρίσιμη μάχη, όχι εύκολη, κρίσιμη μάχη, με πολύ κρίσιμα διλήμματα αλλά εμπιστεύομαι το κριτήριο των Ελλήνων πολιτών… Εάν δεν υπάρχει αυτοδυναμία η Ελλάδα κινδυνεύει να μπει σε περιπέτειες και δεν πρέπει και δεν είναι μακρινά τα χρόνια που περάσαμε δοκιμασίες και περιπέτειες. Μπορεί να συγκρίνει την τετραετία του ΣΥΡΙΖΑ με την τετραετία της Νέας Δημοκρατίας ο ελληνικός λαός και να πάρει τη σωστή απόφαση», πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης