Τελευταία Νέα
Πολιτική

Εκτίμηση για εθνικές εκλογές 2 Απριλίου 2023 – Πολιτική διαχείριση κόστους το χειμώνα και μεγάλες περιοδείες στην Βόρεια Ελλάδα

Εκτίμηση για εθνικές εκλογές 2 Απριλίου 2023 – Πολιτική διαχείριση κόστους το χειμώνα και μεγάλες περιοδείες στην Βόρεια Ελλάδα
Οι ακριβείς αποφάσεις θα παρθούν από τον Πρωθυπουργό στη χριστουγεννιάτικη ανάπαυλα
Mε στρατηγική διαχείρισης του κόστους μέσα στους χειμερινούς μήνες και με τον κομματικό μηχανισμό σε πλήρη ετοιμότητα, το Μέγαρο Μαξίμου θα σημάνει μετά τη ψήφιση του προϋπολογισμού το επόμενο Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2022 την έναρξη της προεκλογικής περιόδου.
Όλοι οι βουλευτές θα πάνε στις περιφέρειές τους και θα βάλουν τα προγράμματά επισκέψεων σε ισχύ. Μεσολαβούν οι γιορτές των Χριστουγέννων, ευκαιρία για συναντήσεις και επισκέψεις σε χωριά και ναούς μέχρι τις αρχές Ιανουαρίου 2023.

Τι είπε στο ΒΝ πρωτοκλασάτο στέλεχος

Πρωτοκλασάτο στέλεχος του Μαξίμου τόνιζε στο ΒΝ ότι το υπόλοιπο κυβερνητικό έργο, δηλαδή νομοσχέδια κ.α θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τέλος του Φεβρουαρίου 2023
Το ίδιο στέλεχος θεωρεί ότι τέλος του Φρεβουαρίου θα έχει ολοκληρωθεί και η νέα απογραφή σύμφωνα με την οποία θα γίνουν οι επόμενες εκλογές.

Εκτιμήσεις αρκετών υπουργών και πολιτικών για Απρίλιο

Η εκτίμησή του είναι ότι οι εκλογές θα προκηρυχθούν αρχές Μαρτίου 2023 με πιο πιθανή ημερομηνία 2 Απριλίου 2023.
Είναι μία safe επιλογή σύμφωνα με τον ίδιο ενώ την ίδια άποψη έχουν και άλλα στελέχη.
Oι επαναληπτικές θα είναι μέσα στο Μάιο και αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τον Πρωθυπουργό, να έχει σχηματίσει νέα κυβέρνηση τον Μάιο πριν την τουριστική περίοδο.
Την ίδια εκτίμηση κάνουν και σημαίνοντα πολιτικά στελέχη όπως ο Ανδρέας Λοβέρδος ο οποίος συνομιλεί με πολλά κυβερνητικά στελέχη αλλά και ο Αντώνης Σαμαράς η εμπειρία του οποίου είναι αδιαμφισβήτητη. Ωστόσο σε κάποιους υπουργούς παίζει δυνατά και η 26 η Μαρτίου κυρίως διότι είναι κοντά με την Εθνική Εορτή , την 25 η Μαρτίου.

Περιοδείες και απολογισμός έργου στον Βορρά

Σύμφωνα με το σκεπτικό του πρωτοκλασάτου στελέχους, πάντως, τους επόμενους μήνες θα μειωθεί και άλλο ο πληθωρισμός ενώ οι τιμές των καυσίμων θα αποκλιμακωθούν.
Μαξίμου και κόμμα θα καταρτίσουν ένα πολύ μεγάλο πρόγραμμα απολογισμού έργου και περιοδειών που θα πιάσει όλη την περιφέρεια, με πόλεις σταθμούς όπως η Λάρισα  (κάμπος), Ιωάννινα ενώ πολύ μεγάλο χρόνο η κυβέρνηση θα το ξοδέψει σε περιοδείες στην Βόρεια Ελλάδα, Μακεδονία όπου παρατηρούνται πολύ μεγάλες διαρροές προς τα δεξιά της.

Το πολιτικό κλίμα δεν είναι πλέον αρνητικό

Η ανάλυση που κάνουν τα επιτελικά στελέχη του Μαξίμου που καταπιάνονται με τις δημοσκοπήσεις είναι ότι η αυτοδυναμία είναι πολύ κοντά.
Εξηγούν σχετικά: Οι υποκλοπές δεν έχουν κάνει μεγάλη ζημιά στην κυβερνώσα παράταξη, η πρόσφατη συζήτηση στη Βουλή εν τέλει δεν περιείχε εκπλήξεις όπως είχε αφήσει να εννοηθεί η Κουμουνδούρου, την επόμενη εβδομάδα η συζήτηση στη Βουλή για τον προϋπολογισμό είναι για την ελληνική οικονομία που είναι πιο προνομιακός χώρος για την κυβέρνηση σε σχέση με τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.
Τέλος και το ΠΑΣΟΚ μετά τη διαγραφή της Ε.Καιλή ενδεχομένως να μπει σε ένα κύκλο εσωστρέφειας.
Άλλωστε, μας θυμίζουν ότι η Ε.Καιλή συνελήφθη λόγω παρακολούθησης της από τις βελγικές αρχές ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης, θυμίζουμε, είχε ταχθεί κατά των παρακολουθήσεων βουλευτών και ευρωβουλευτών…


Αποφάσεις μέχρι τα Χριστούγεννα για όλα

Οι ακριβείς αποφάσεις θα παρθούν από τον Πρωθυπουργό στη χριστουγεννιάτικη ανάπαυλα. Ο Πρωθυπουργός μέχρι τότε θα κλείσει και τα ψηφοδέλτια ενώ θα κάνει και μία πρώτη επαφή με πρόσωπα που θέλει να εντάξει στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.
Πάντως, αν πιστέψουμε την κυβερνητική πηγή μας, το ψηφοδέλτιο Επικρατείας θα έχει πολύ λίγους πολιτικούς και περισσότερα πρόσωπα κοινής αποδοχής με ισχυρούς συμβολισμούς.

Σωτήρης Πίκουλας
sotirispikoulas@gmail.com

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης