Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σκάνδαλο υποκλοπών: Ο Κύρτσος προσφεύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Σκάνδαλο υποκλοπών: Ο Κύρτσος προσφεύγει στο  Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
O ανεξάρτητος ευρωβουλευτής προανήγγειλε προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
Ο διαγραφείς ευρωβουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Κύρτσος συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ Χρήστο Ράμμο, παρουσία του δικηγόρου του Γιάννη Μαντζουράνη, όπου ανέπτυξαν τους λόγους, που καθιστούν αναγκαία την επίσπευση των ερευνών για τις ουσιαστικώς παράνομες πολλαπλές επισυνδέσεις των τηλεφώνων του ευρωβουλευτή.
Μάλιστα, όπως προανήγγειλε, ενημέρωσε την ΑΔΑΕ ότι θα παρουσιάσει αναλυτικά την υπόθεσή παρακολούθησης του στην πολιτική ομάδα του Renew Europe στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, σε αρμόδιες επιτροπές με στόχο να συζητηθεί και στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αλλά και ότι θα προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, «για την υλοποίηση του κατοχυρωμένου δικαιώματος κάθε ευρωπαίου και Έλληνα πολίτη για δικαστική προστασία εξαιτίας των πρόσφατων νομοθετικών πρωτοβουλιών του καθεστώτος Μητσοτάκη, οι οποίες παραβιάζουν θεμελιώδεις αρχές και κανόνες της ευρωπαϊκής και ελληνικής έννομης τάξης».
Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, επιδίωξή του ευρωβουλευτή είναι η πλήρης προστασία των δημοκρατικών και συνταγματικών δικαιωμάτων του ιδίου, όπως και όλων των πολιτών.


Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Σήμερα, 9-12-2022 και ώρα 12πμ, σε συνέχεια της με αρ. πρωτ. 3401/28-11-2022 Αίτησής του προς την ΑΔΑΕ, ο Έλληνας ευρωβουλευτής του RENEW EUROPE, κ. Γ. Κύρτσος, καθώς και ο πληρεξούσιος δικηγόρος του, κ. Γ. Μαντζουράνης, συναντήθηκαν στα γραφεία της ΑΔΑΕ με τον πρόεδρο αυτής, κ. Χρ. Ράμμο, με την παρουσία άλλων δύο μελών της ΑΔΑΕ, όπου ανέπτυξαν και προφορικώς τους λόγους, που καθιστούν αναγκαία την επίσπευση των ερευνών για τις ουσιαστικώς παράνομες πολλαπλές επισυνδέσεις των τηλεφώνων του κ. Γ. Κύρτσου από την ΕΥΠ.
Εν προκειμένω υπογραμμίζεται ότι ο πρόεδρος και τα μέλη της ΑΔΑΕ ενημερώθηκαν ότι ο ευρωβουλευτής θα παρουσιάσει αναλυτικά την υπόθεσή του στην πολιτική ομάδα του Renew Europe στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο όπως και σε αρμόδιες επιτροπές με τελικό στόχο να συζητηθεί και στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Επιδίωξή του η πλήρης προστασία των δημοκρατικών και συνταγματικών δικαιωμάτων του ιδίου, όπως και όλων των πολιτών.
Επίσης επίκειται Προσφυγή του κ. Κύρτσου στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΑ), δεδομένων των ανυπέρβλητων εμποδίων για την υλοποίηση του κατοχυρωμένου δικαιώματος κάθε ευρωπαίου και Έλληνα πολίτη για δικαστική προστασία εξαιτίας των πρόσφατων νομοθετικών πρωτοβουλιών του καθεστώτος Μητσοτάκη, οι οποίες παραβιάζουν θεμελιώδεις αρχές και κανόνες της ευρωπαϊκής και ελληνικής έννομης τάξης»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης