Τελευταία Νέα
Πολιτική

Υποκλοπές: Πολιτική κόντρα για την ξαφνική απομάκρυνση του εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών - Τι είχει πει στους ΝΥΤ

Υποκλοπές: Πολιτική κόντρα για την ξαφνική απομάκρυνση του εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών - Τι είχει πει στους ΝΥΤ
Η αντικατάσταση του Αλέξανδρου Παπαϊωάννου έρχεται μετά την έρευνα που δημοσιοποίησαν οι New York Times, όπου ο εκπρόσωπος εκ μέρους του υπουργείου, παραδεχόταν πως η ελληνική κυβέρνηση είχε δώσει τουλάχιστον μία άδεια εξαγωγής του κατασκοπευτικού λογισμικού Predator
Σχετικά Άρθρα
Πολιτική κόντρα έχει προκαλέσει η αντικατάσταση του εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών Αλέξανδρου Παπαϊωάννου από τον Γεώργιο Αρναούτη, η οποία ανακοινώθηκε την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022.
Η ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρει:
«Με απόφαση του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, από σήμερα Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου, ο Γεώργιος Αρναούτης, Σύμβουλος Πρεσβείας Α΄, αναλαμβάνει καθήκοντα Εκπροσώπου του Υπουργείου Εξωτερικών. O Υπουργός Εξωτερικών ευχαρίστησε θερμά τον απερχόμενο Εκπρόσωπο Αλέξανδρο Παπαϊωάννου, για τις υπηρεσίες του και την προσφορά του από τη θέση αυτή και του ευχήθηκε κάθε επιτυχία στη σταδιοδρομία του».
Η αντικατάσταση του Αλέξανδρου Παπαϊωάννου έρχεται μετά την έρευνα που δημοσιοποίησαν οι New York Times, όπου ο εκπρόσωπος εκ μέρους του υπουργείου, παραδεχόταν πως η ελληνική κυβέρνηση είχε δώσει τουλάχιστον μία άδεια εξαγωγής του κατασκοπευτικού λογισμικού Predator.
Η δήλωση που είχε κάνει ο κ. Παπαϊωάννου ήταν η εξής: «πως το αρμόδιο τμήμα του υπουργείου έδωσε δύο άδειες εξαγωγής στην Intellexa στις 15 Νοεμβρίου 2021».
Ενώ ο ίδιος ανέφερε πως ο γενικός επιθεωρητής του υπουργείου «ξεκίνησε εσωτερική έρευνα μετά τις αναφορές στον εγχώριο τύπο».

Το ΥΠΕΞ για τη μετακίνηση Παπαϊωάννου

Το υπουργείο Εξωτερικών σε μεταγενέστερη ανακοίνωσή του αναφέρει, πως ο κ. Παπαϊωάννου ορίστηκε Μόνιμος Αντιπρόσωπος στους διεθνείς οργανισμούς στη Γενεύη.
«Ο απερχόμενος εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Αλέξανδρος Παπαϊωάννου ορίστηκε Μόνιμος Αντιπρόσωπος στους διεθνείς οργανισμούς στη Γενεύη με Προεδρικό Διάταγμα από 4.8.22 που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις 11.8.22, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.
Η εντολή τοποθέτησης του εκδόθηκε στις 7.9.22 με ανάληψη υπηρεσίας, η οποία ορίστηκε για το δεύτερο δεκαήμερο Δεκεμβρίου και θα λάβει χώρα στις 12.12.22 προκειμένου να επιδόσει τα διαπιστευτήρια πριν το τέλος του χρόνου, συγκεκριμένα στις 20.12.22, επισημαίνουν οι διπλωματικές πηγές», αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης