Πολιτική

Αποχώρησε ο Μητσοτάκης από τη Βουλή: Η συζήτηση λήγει - Η κόντρα με Τσίπρα για τα περί παρακολούθησης Φλώρου

Αποχώρησε ο Μητσοτάκης από τη Βουλή: Η συζήτηση λήγει - Η κόντρα με Τσίπρα για τα περί παρακολούθησης Φλώρου
Άρον άρον φέρεται να αποχώρησε από τη Βουλή, ο πρωθυπουργός μετά την επιμονή του Αλέξη Τσίπρα να απαντήσει για τα περί παρακολούθησης του Κωνσταντίνου Φλώρου
Σχετικά Άρθρα
Χαμός επικράτησε στη Βουλή κατά τη δευτερολογία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος κάλεσε τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, να απαντήσει στις πληροφορίες περί παρακολούθησης του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνου Φλώρου.
Μάλιστα, ο πρωθυπουργός φαίνεται να αποχώρησε άρον άρον από την αίθουσα της Ολομέλειας -μετά τα επίμονα ερωτήματα του κ. Τσίπρα- έχοντας και... βοήθεια από τον πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα, ο οποίος σε ένα κρίσιμο σημείο της συνεδρίασης επέμενε να τηρηθεί η τυπική διαδικασία της δευτερολογίας και της τριτολογίας των πολιτικών αρχηγών. Μια επισήμανση που άνοιξε τον δρόμο για τη φυγή του Κυριάκου Μητσοτάκη.
«Ό,τι είχατε να πείτε κύριε Τσίπρα, το είπατε, η συζήτηση λήγει» σημείωσε ο πρωθυπουργός κατά την τριτολογία του και σηκώθηκε και έφυγε.

Το επεισόδιο

Όλα άρχισαν όταν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάλεσε -εκ νέου- τον πρωθυπουργό να διαβεβαιώσει ότι η ΕΥΠ δεν παρακολουθούσε τους κκ. Κωστή Χατζηδάκη και Κωνσταντίνο Φλώρο, τονίζοντας ότι η απάντηση που δόθηκε είναι το ότι «δεν μπορεί να ξέρει ο πρωθυπουργός». Επέμεινε, μάλιστα, πολλές φορές στο ερώτημα: «Η απάντησή σας είναι "Όχι" ή "Δεν Ξέρω"».
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατέβηκε από βήμα της Βουλής προκειμένου να δώσει την ευκαιρία στον πρωθυπουργό να απαντήσει και έπειτα από αντεγκλήσεις, ο κ, Μητσοτάκης πήρε τον λόγο. «Είπατε κ. Τσίπρα ότι το παράνομο λογισμικό Predator που λειτουργούσε στο γραφείο σας, λειτουργούσε στο γραφείο μου. Είστε ψεύτης. Έχω πει ότι ουδέποτε προμηθεύτηκε το ελληνικό δημόσιο το Predator. Έχετε στοιχεία; Ανεβείτε στο βήμα. Τι λέτε δηλαδή; Ότι καθόμουνα σε ένα υπολογιστή και άκουγα τον κ. Χατζηδάκη, τον κ. Φλώρο τη γραμματέα μου… Δεν ντρέπεστε; Από πού το ξέρετε ότι ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ότι ήταν υπό παρακολούθηση;
Ο μόνος για τον οποίο δεν ισχύει απόρρητο είναι ο εισαγγελέας, ο κ. Ντογιάκος. Άρα ως προς τι όλοι αυτοί οι ακτιβισμοί; Η Δικαιοσύνη δεν είναι ακτιβισμός και θέατρο. Αλλά δεν πρόκειται να επιτρέψω να μετατραπεί σε θέατρο του παραλόγου . Εργαλειοποιείτε μια πληροφορία που δεν μπορείτε να αποδείξετε. Εσείς να το αποδείξετε. Όχι εγώ. (για την παρακολούθηση Φλώρου). Εάν κρίνετε κ. Τσίπρα ότι θίγεστε από όσα λέει ο κ. Κοντονής γιατί δεν κάνετε μήνυση;».

Η δευτερολογία του Αλέξη Τσίπρα

Στη δευτερολογία του, ο Αλέξης Τσίπρας επανάλαβε την κατηγορία περί δειλίας και θράσους του «ένοχου» Κυριάκου Μητσοτάκη, κατηγορώντας τον για πατριδοκαπηλία κι ανακίνηση του 2008.
«Τελευταίο καταφύγιο των ενόχων ο διχαστικός πολιτικός λόγος. Ο κ. Μητσοτάκης ανέβηκε σε αυτό το βήμα για να θυμηθεί το 2008. Ο διχαστικός λόγος και η πατριδοκαπηλία είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα των ενόχων», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.
Ο Αλέξης Τσίπρας επεσήμανε πως πως δεν είναι μόνο ο Κώστας Βαξεβάνης που προχώρησε σε αποκαλύψεις σε βάρος του πρωθυπουργού, αλλά πολλοί δημοσιογράφοι από τον εγχώριο και διεθνή Τύπο, από εφημερίδες που πρόσκεινται στην αντιπολίτευση αλλά και στην κυβέρνηση. Ο ίδιος αναφέρθηκε και στην αποκάλυψη των «New York Times» ότι το υπουργείο Εξωτερικών έδωσε την άδεια εξαγωγής του Predator στη Μαδαγασκάρη τον περασμένο Νοέμβριο. «Δηλώσατε σε συνέντευξή σας επί λέξη: "Ουδέποτε ισχυρίστηκα ότι δεν υπάρχει κέντρο που χειρίζεται το λογισμικό Predator", και όταν σας ρώτησε ο δημοσιογράφος ποιο θα μπορούσε να είναι αυτό το κέντρο, απαντήσατε δεν γνωρίζατε. Δεν γνωρίζατε αλλά δώσατε άδεια στην Intellexa που είχε το Predator να το εξάγει».
Στη συνέχεια, ο κ. Τσίπρας τόνισε πως όλα τα στοιχεία για τη χρονική περίοδο 2015- 2019 υπάρχουν στην ΕΥΠ, στην ΑΔΑΕ και στους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους.
«Μπορείτε να πείτε το ίδιο κύριε Μητσοτάκη; Πάμε αύριο πρωί μαζί να ρωτήσουμε”, προκάλεσε τον πρωθυπουργό. «Με την εθνική ασφάλεια δεν παίζουμε, αφήστε τα γελάκια. Πάμε αύριο το πρωί».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης