Πολιτική

Ολομέτωπη σύγκρουση Μητσοτάκη – Τσίπρα στη Βουλή για τις υποκλοπές – Στην Ολομέλεια το ν/σ για ΕΥΠ

Ολομέτωπη σύγκρουση Μητσοτάκη – Τσίπρα στη Βουλή για τις υποκλοπές – Στην Ολομέλεια το ν/σ για ΕΥΠ
Ο πρωθυπουργός θέλει να κινηθεί θεσμικά στην ομιλία του – Πυρά Τσίπρα για τον κρυπτόμενο Μητσοτάκη
Σχετικά Άρθρα
Διαστάσεις ολομέτωπης σύγκρουσης μεταξύ του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη και του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα αναμένεται να προσλάβει η σημερινή συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο σχετικά με το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας της ΕΥΠ με φόντο την υπόθεση των υποκλοπών.
Όλοι περιμένουν μια πραγματική μετωπική σύγκρουση των δύο πολιτικών αρχηγών, με το ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα να κατηγορούν την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη ότι τόσες ημέρες κρύβονται και δεν απαντούν στις συγκλονιστικές αποκαλύψεις που κάνουν λόγο ακόμα και για παρακολουθήσεις της ηγεσίας των ενόπλων δυνάμεων.
Ο κ.Τσίπρας έχει κινητοποιηθεί θεσμικά σε όλα τα δυνατά επίπεδα, καθώς μέσα σε λίγα 24ωρα επισκέφθηκε τόσο τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο όσο και τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ, από τον οποίο μάλιστα ζήτησε – με επιστολή του – να ενημερωθεί αναλυτικά για όλα εκείνα τα πρόσωπα – πολιτικά και μη – που παρακολουθούνταν από την ΕΥΠ με εισαγγελική παραγγελία.
Η διαδικασία είναι ήδη σε εξέλιξη με τις τοποθετήσεις των γενικών εισηγητών των κομμάτων (ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε ένσταση αντισυνταγματικότητας επί του νομοσχεδίου), με τις ομιλίες του πρωθυπουργού και των πολιτικών αρχηγών να αναμένονται μετά τις 12:00 το μεσημέρι.
Εκτιμάται πάντως πως λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος των βουλευτών να εγγραφούν για να τοποθετηθούν επί του νομοσχεδίου, πιθανότατα η ψήφιση του να ολοκληρωθεί αύριο Παρασκευή 9/12.

Τι θα πει ο Μητσοτάκης

Ο πρωθυπουργός έχει ετοιμαστεί για μια εφ’ όλης της ύλης σύγκρουση με τον κ.Τσίπρα.
Η γραμμή που έχει χαράξει, προβλέπει ότι ο κ.Μητσοτάκης θα υποστηρίξει αφενός ότι η υπόθεση των υποκλοπών έχει πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης και ερευνάται, αφετέρου ότι ο ίδιος μόλις πληροφορήθηκε το θέμα, απέδωσε πολιτικές ευθύνες αποπέμποντας τους κ.κ.Κοντολέων και Δημητριάδη.
Επιπλέον, θα σημειώσει πως το θέμα των παρακολουθήσεων δεν είναι μόνο εθνικό, αλλά διεθνές φαινόμενο και θα επισημάνει πως η ελληνική κυβέρνηση είναι η πρώτη που νομοθετεί έτσι ώστε να κριθούν παράνομα τα διάφορα κακόβουλα λογισμικά.

Στην αντεπίθεση

Και αφού αναφερθεί στο νέο νομοσχέδιο για το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας της ΕΥΠ, για τις καινοτομίες που εισάγει, για τη νέα δομή και την εσωτερική λειτουργία της ΕΥΠ, ο κ.Μητσοτάκης αναμένεται να περάσει στην αντεπίθεση.
Θα επιτεθεί στον Αλέξη Τσίπρα ότι επιχειρεί να μετατρέψει την πολιτική ζωή του τόπου σε βούρκο ενώ σε εξίσου υψηλούς τόνους εκτιμάται πως θα είναι η αντίδραση του όσον αφορά τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για παρακολουθήσεις των αρχηγών των ενόπλων δυνάμεων.

Ολομέτωπη επίθεση Τσίπρα

Στους υψηλούς τόνους του πρωθυπουργού, αναμένεται να απαντήσει με ακόμα υψηλότερους ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος έχει αναγάγει το θέμα των υποκλοπών σε κορυφαίο πολιτικό ζήτημα, όπως άλλωστε φαίνεται και από τις κινήσεις του με τις επισκέψεις στον Άρειο Πάγο και στην ΑΔΑΕ.
Ο κ.Τσίπρας θα κατηγορήσει τον πρωθυπουργό ότι κρύβεται επί πέντε συνεχόμενες εβδομάδες από τον κοινοβουλευτικό έλεγχο και αρνείται να απαντήσει στις επίκαιρες ερωτήσεις του, θα υποστηρίξει ότι ο κ.Μητσοτάκης είναι αυτός που ενορχήστρωσε το σκάνδαλο των υποκλοπών, το οποίο – όπως θα πει – πλήττει τον πυρήνα της Δημοκρατίας και του Κράτους Δικαίου στην Ελλάδα και θέτει σε κίνδυνο ακόμα και την ίδια την εθνική ασφάλεια της χώρας.
Επιπλέον, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα κατηγορήσει ότι ο πρωθυπουργός δεν έχει απαντήσει σε κανένα από τα καίρια ερωτήματα που έχουν τεθεί σχετικά με τη λειτουργία ενός παρακρατικού μηχανισμού ΕΥΠ – Predator, ο οποίος φέρεται πως παρακολουθούσε από πολιτικούς, υπουργούς και δικαστές μέχρι επιχειρηματίες και στρατιωτικούς.

Ομαδικά πυρά

Πέρα όμως από τον κ.Τσίπρα και το ΣΥΡΙΖΑ και οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί αναμένεται να εξαπολύσουν τα σφοδρά πυρά τους στον πρωθυπουργό αλλά και στο νομοσχέδιο.
Τα πυρά θα επικεντρωθούν στο σημείο εκείνο του νομοσχεδίου για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών που προβλέπει ότι μπορεί να υπάρξει ενδεχόμενη ενημέρωση των πολιτών για παρακολούθησή τους μετά το πέρας τριετίας, χωρίς να προβλέπει αναδρομική ισχύ.
Με λίγα λόγια ορίζεται ότι έως και τις επόμενες εκλογές αλλά και αργότερα, κανείς δεν μπορεί να μάθει για ποιον λόγο παρακολουθήθηκαν όλοι αυτοί που έπεσαν θύματα των υποκλοπών.
Για αυτό το λόγο τα κόμματα της αντιπολίτευσης κάνουν λόγο για επιχείρηση συγκάλυψης από την κυβέρνηση.
Δεν αποκλείεται τα κόμματα να καταθέσουν αιτήματα για διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας ενώ κατά του νομοσχεδίου έχουν διαμηνύσει ότι θα ταχθούν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ, ΜεΡΑ25.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης