Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σκέρτσος: Όταν ο Μητσοτάκης λέει «το είπαμε και το κάναμε», το εννοεί

Σκέρτσος: Όταν ο Μητσοτάκης λέει «το είπαμε και το κάναμε», το εννοεί
Λήγει οριστικά η 12ετής εποπτεία της Ελλάδας από το Eurogroup υποστήριξε ο υπουργός Επικρατείας
Σχετικά Άρθρα
Για μια πολύ σημαντική ημέρα που σηματοδοτεί το τέλος της 12ετούς εποπτείας της Ελλάδας έκανε λόγο ο υπουργός Επικρατείας, Άρης Σκέρτσος, αναφερόμενος στην απόφαση του Eurogroup να αποδεσμεύσει την τελευταία δόση από τα μέτρα για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, ύψους 644 εκατ. ευρώ.
Μάλιστα ο υπουργός Επικρατείας σημείωσε ότι την κυβέρνηση την ενδιαφέρει να γίνονται πράξη οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει απέναντι στον ελληνικό λαό.
«Όταν λέει ο πρωθυπουργός "το είπαμε και το κάναμε" το εννοεί» είπε ο κ.Σκέρτσος.
Σε τοποθέτηση του σε συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου ο κ.Σκέρτσος και αναφερόμενος στην χθεσινή απόφαση του Eurogroup, είπε ότι αυτή «σηματοδοτεί το τέλος μιας επώδυνης διαδρομής για τη χώρα, της ταπεινωτικής εποπτείας μας η οποία επίσης μας οδήγησε να μάθουμε πολλά».
«Λήγει οριστικά η 12ετής εποπτεία.
Καταργείται ένα τιμωρητικό επιτόκιο στο δημόσιο χρέος, και η Ελλάδα ωφελείται κατά 6 δισ. ευρώ στην εξυπηρέτηση του χρέους» επισήμανε ο κ.Σκέρτσος, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση στοχεύει στη μεγέθυνση του εισοδήματος των πολιτών και ότι η χώρα μας θα έχει διπλάσιο ρυθμό ανάπτυξης από την ευρωζώνη φέτος.

Εξαγωγική οικονομία

«Η Ελλάδα γίνεται εξαγωγική οικονομία, οι επιχειρήσεις δοκιμάζονται στις διεθνείς αγορές και αυτό σημαίνει καλύτερες προοπτικές για τους εργαζόμενους.
Οι επιχειρήσεις επενδύουν πολλά, και περισσότερο στην καινοτομία κάτι που σημαίνει ότι οι πτυχιούχοι δεν θα χρειαστεί να αναζητήσουν την τύχη τους στο εξωτερικό», είπε ο κ. Σκέρτσος προσθέτοντας ότι «επενδύουμε πολύ στην ισορροπία μεταξύ εργασίας και προσωπικού χρόνου γιατί έχουμε πρόβλημα δημογραφικό».
Ο υπουργός υποστήριξε ότι δεν υπάρχει πετυχημένη επιχείρηση χωρίς ικανοποιημένους εργαζόμενους, επισήμανε πως όταν εταιρείες κολοσσοί εμπιστεύονται τη χώρα μας, «αυτό σημαίνει ότι υπάρχει αναγνώριση της διαδικασίας μετασχηματισμού» και σημείωσε ότι υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης