Τελευταία Νέα
Πολιτική

Εκτός συνόρων ο Γιάνης Βαρουφάκης, εγκαινίασε το ΜέΡΑ25 Ιταλίας - Υποστηρίζουν οι Pamela Anderson και Waters των Pink Floyd

Εκτός συνόρων ο Γιάνης Βαρουφάκης, εγκαινίασε το ΜέΡΑ25 Ιταλίας - Υποστηρίζουν οι Pamela Anderson και Waters των Pink Floyd
Η αποστολή περισσότερων όπλων στην Ουκρανία είναι «ο ορισμός της τρέλας» και οι κυρώσεις «είναι ένα αστείο», είπε ο βαρουφάκης στο Politico
Ο Βαρουφάκης ίδρυσε ένα διασυνοριακό ριζοσπαστικό αριστερό πολιτικό κόμμα που υποστηρίζεται από διασημότητες όπως ο Roger Waters και ο Brian Eno γράφει σε αφιέρωμα του το Politico.
Ο Γιάνης Βαρουφάκης προσπάθησε να σώσει την Ελλάδα από τη λιτότητα που επέβαλε το φιλελεύθερο κατεστημένο, τότε ήθελε να σώσει ολόκληρη την ΕΕ συνεχίζει το άρθρο.
Τώρα ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας, που επιλέγει τις μοτοσυκλέτες, φοράει δερμάτινο μπουφάν, έχει στρέψει την προσοχή του στην Ιταλία.
«Αν υπήρξε ποτέ μια στιγμή είναι τώρα», είπε ο οικονομολόγος στο POLITICO σε μια συνέντευξη, μιλώντας για την ιταλική έναρξη του πανευρωπαϊκού πολιτικού του κόμματος, Mera25 .
Το ριζοσπαστικό αριστερό κόμμα έκανε τα εγκαίνια του στην Ρώμη, εντός ενός εκθεσιακού χώρου και πολιτιστικού κέντρου του 19ου αιώνα, με παρόντες κάποιους από τους διασημότερους υποστηρικτές του Mera25, τον Roger Waters των Pink Floyd και τον συνθέτη Brian Eno, ο οποίος μίλησε μέσω βιντεοκλήσης.
Ως μέρος της αριστερής ελληνικής κυβέρνησης υπό τον Σύριζα το 2015, ο Βαρουφάκης «πολέμησε» εναντίον της αποκαλούμενης τρόικας και της λιτότητας που επιβλήθηκε από την Ευρώπη.
Ενώ η ελληνική κυβέρνηση τελικά συνθηκολόγησε, ο Βαρουφάκης παραιτήθηκε από την κυβέρνηση και ίδρυσε ένα διασυνοριακό ακροαριστερό πολιτικό κίνημα.
Καταγραφή_11111111_2.PNG

Εκτός από τους Waters και Eno, στους υποστηρικτές περιλαμβάνονται ο ακτιβιστής Julian Assange, ο σκηνοθέτης Ken Loach, ο φιλόσοφος Noam Chomsky και η Pamela Anderson του Baywatch.
Ο Βαρουφάκης το απολαμβάνει: «Μόλις έλαβα το τελευταίο άλμπουμ [του Eno] με μια αφιέρωση για μένα», αποκαλύπτει.
Μπορεί να περιμένετε ότι ένας αυτοαποκαλούμενος «ακανόνιστος μαρξιστής» θα απογοητευτεί από τις πρόσφατες εκλογές στην Ιταλία, οι οποίες έφεραν μια κυβέρνηση υπό την ηγεσία της Giorgia Meloni των ακροδεξιών Brothers of Italy. Όμως, ενώ εκφράζει την ανησυχία του για τις πιθανές διακλαδώσεις για τις μειονότητες, ο Βαρουφάκης εκτιμά ότι το αποτέλεσμα δείχνει ότι «έχει φτάσει η ώρα να αναθεωρήσουμε ριζικά το πολιτικό και οικονομικό σύστημα της Ευρώπης».
Η ψηφοφορία δείχνει ότι οι Ιταλοί ψηφοφόροι, απορρίπτοντας δεκαετίες κεντροαριστερές και κεντροδεξιές κυβερνήσεις που έχουν αποδεχτεί τις «συντριπτικές» πολιτικές της ΕΕ και δομές που κράτησαν την Ιταλία κάτω, είναι πρόθυμοι να δοκιμάσουν τα πάντα, ισχυρίζεται.
Αλλά καθώς και η Meloni έχει κάνει αυτό που ο Βαρουφάκης αποκαλεί «μια συμφωνία» με το κατεστημένο, σηματοδοτώντας ότι θα συνεργαστεί με την Ευρώπη και θα είναι πιστή στο ΝΑΤΟ, προκειμένου να κερδίσει την εξουσία, αναπόφευκτα δεν θα μπορέσει να τηρήσει τις εκλογικές της υποσχέσεις, υποστηρίζει... Το κενό που θα προκύψει «θα δημιουργήσει χώρο για ένα διεθνικό προοδευτικό κόμμα που θα προσφέρει κάτι εντελώς διαφορετικό», στην καρδιά της Ευρώπης ισχυρίστηκε ο ίδιος.

11128399.avif

Σχετικά με τον μέτωπο του πολέμου, ο ίδιος είπε στο Politico πως η Ευρώπη θα πρέπει να είναι υπεύθυνη για την άμυνά της, με τον δικό της στρατό, επιμένει. Έως ότου η Ευρώπη εγκαταλείψει το ΝΑΤΟ «θα είμαστε πλήρως υποταγμένοι στα συμφέροντα των ΗΠΑ»
Η αποστολή περισσότερων όπλων στην Ουκρανία είναι «ο ορισμός της τρέλας» και οι κυρώσεις «είναι ένα αστείο», είπε.
Η δύναμη έχει αυξηθεί μόνο μετά την εισβολή στην Ουκρανία. «Αν θέλετε να κάνετε μασάζ στη συνείδησή σας για ηθικούς λόγους, μπορώ να το καταλάβω, αλλά οι κυρώσεις δεν λειτουργούν και δεν θα λειτουργήσουν ποτέ».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης