Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στην Αθήνα ηγέτες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για διήμερο… brainstorming

Στην Αθήνα ηγέτες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για διήμερο… brainstorming
Οι ηγέτες της ευρωπαϊκής Κεντροδεξιάς ετοιμάζονται για τις κρίσιμες εκλογές σε Ελλάδα, Ισπανία, Πολωνία και Φινλανδία
Σχετικά Άρθρα

Στην Αθήνα βρίσκονται από σήμερα Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου οι ηγέτες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για ένα διήμερο brainstorming προκειμένου να καθορίσουν τη στρατηγική της Κεντροδεξιάς ενόψει των κρίσιμων ευρωπαϊκών και διεθνών εξελίξεων αλλά και ιδιαίτερα σημαντικών εκλογικών αναμετρήσεων που έρχονται το 2023 σε Ελλάδα, Ισπανία, Φινλανδία και Πολωνία.
Όπως αναφέρεται το διήμερο αυτό που φέρει την ονομασία «ΕPP Leaders Retreat» διοργανώνεται με πρωτοβουλία του προέδρου του ΕΛΚ, Manfred Weber και του γραμματέα του ΕΛΚ, Θανάση Μπακόλα.
Οι εργασίες θα αρχίσουν με ομιλία του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη, ο οποίος και θα επιχειρήσει να δώσει το πολιτικό στίγμα για την ευρωπαϊκή κεντροδεξιά ενόψει και των ευρωεκλογών του 2024.
Σημειώνεται πως θα είναι μια κλειστή διαδικασία με κύριο στόχο να γίνει μια πολιτική συζήτηση που θα επιτρέψει στην ηγεσία του ΕΛΚ να θέσει στόχους και κατευθύνσεις έτσι ώστε να ενισχύσει τις δυνάμεις του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ποιοι θα συμμετάσχουν

Το παρών θα δώσουν η επικεφαλής της Κομισιόν, Ursula von der Leyen, η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Roberta Metsola, ο πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και του ΕΛΚ, Donald Tusk, ο πρόεδρος της Ρουμανίας, Klaus Iohannis, ο πρόεδρος της Κύπρου, Ν. Αναστασιάδης, οι πρωθυπουργοί της Κροατίας και της Σλοβακίας, ο καγκελάριος της Αυστρίας, Karl Nehammer και ο υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας, Antonio Tayani.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης