Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσίπρας: Να προκηρύξει άμεσα εκλογές ο Μητσοτάκης, να τελειώνουμε με την αβεβαιότητα

Τσίπρας: Να προκηρύξει άμεσα εκλογές ο Μητσοτάκης, να τελειώνουμε με την αβεβαιότητα
Αναγκαία η αλλαγή για οικονομική και πολιτική σταθερότητα είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
Σχετικά Άρθρα

Να προκηρύξει άμεσα εκλογές για να μπει ένα τέλος στην πολιτική αβεβαιότητα κάλεσε τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος υπογράμμισε για ακόμα μια φορά πως είναι αναγκαία η αλλαγή για οικονομική και πολιτική σταθερότητα.
Κατά την ομιλία του στο συνέδριο που διοργανώνει η «Ναυτεμπορική» με τίτλο: «Ελληνική Οικονομία & Επιχειρηματικότητα: Προκλήσεις και Ευκαιρίες σε ένα απρόβλεπτο μέλλον», ο κ.Τσίπρας παρομοίωσε την τρέχουσα περίοδο με «τις τελευταίες μέρες της Πομπηίας».
«Η πανδημία και η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία έχουν την επίδραση ενός big bang στην παγκόσμια κοινότητα και τη διεθνή οικονομία» ανέφερε ο κ.Τσίπρας, επισημαίνοντας πως σε αντίθεση με την ελληνική κυβέρνηση, η συντριπτική πλειονότητα των χωρών της Ευρώπης ακολούθησαν έναν άλλο δρόμο, που περιλαμβάνει «κρατικοποιήσεις στην ενέργεια, παρεμβάσεις στον κατώτατο μισθό, ενεργοποίηση των μηχανισμών ελέγχου και συγκράτησης των τιμών».
«Η Ελλάδα όμως δεν βρίσκεται σε αυτή τη λογική.
Στην Ελλάδα εν μέσω της ενεργειακής κρίσης η κυβέρνηση έσπευσε να ιδιωτικοποιήσει περαιτέρω ΔΕΗ» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ακρίβεια είναι εισαγόμενη, η αισχροκέρδεια;

Ο κ.Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αφήνει χωρίς ρύθμιση την αγορά.
«Μας απαντάνε: μα η ακρίβεια είναι εισαγόμενη.
Ναι, αλλά η αισχροκέρδεια δεν είναι καθόλου εισαγόμενη.
Η αισχροκέρδεια είναι made in Greece.
Και αποτελεί γέννημα θρέμμα των επιλογών της κυβέρνησης Μητσοτάκη» υποστήριξε ο κ.Τσίπρας, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι κατάφερε να «βαθύνει την κρίση», να γίνει η χώρα «πρωταθλήτρια στην ακρίβεια» αλλά και «να διογκώσει ακόμα περισσότερο δομικά προβλήματα της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας, όπως οι ανισότητες».

Νέα απειλή κρίσης χρέους

Όπως είπε, μια νέα κρίση χρέους «απειλεί ξανά την ελληνική οικονομία», όχι του δημόσιου, αλλά του ιδιωτικού.
«Η μισή Ελλάδα χρωστάει και η περιβόητη μεσαία τάξη που δήθεν θα έβλεπε μια καλύτερη μέρα, είναι χρεωμένη μέχρι το λαιμό» τόνισε ο κ.Τσίπρας, κάνοντας λόγο για τεράστιες οφειλές «σε τράπεζες, σε funds, στην εφορία και στον ΕΦΚΑ», τη στιγμή που όπως είπε, τα κέρδη των εισηγμένων εταιρειών και των τραπεζών καταγράφουν «ρεκόρ εικοσαετίας».
«Η Ελλάδα είναι σήμερα μια χώρα άδικη για τους πολλούς, αλλά και χωρίς βιώσιμη μακροπρόθεσμη αναπτυξιακή στρατηγική» σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος επιτέθηκε στον κ.Μητσοτάκη, τον οποίο χαρακτήρισε «παράγοντα πολιτικής αστάθειας».

Να πάμε σε εκλογές

«Ο πρωθυπουργός δεν μυρίζει εκλογές, τις προκηρύσσει.
Αν υπάρχει ανάγκη να πάμε σε εκλογές, πρέπει να πάμε σε εκλογές», είπε ο κ.Τσίπρας, εκφράζοντας την άποψη πως αυτό θα «ήταν η καλύτερη δυνατή εξέλιξη και για την οικονομία, και για τη Δημοκρατία και για τον τόπο».
«Να ορίσει την ημερομηνία της εκλογικής αναμέτρησης.
Και να μην αφήνει τον τόπο σε μια διαρκή πολιτική αβεβαιότητα με τη δική του παρουσία στο ρόλο του πρωθυπουργού με ημερομηνία λήξης.
Η πολιτική αλλαγή σήμερα είναι μια αναγκαιότητα και για να επανέλθουμε στη θεσμική ομαλότητα, για να αποκατασταθεί η δημοκρατική λειτουργία και το κράτος δικαίου, μετά από όσα έχουν συμβεί.
Αλλά και για να αποκατασταθεί η πολιτική σταθερότητα που αποτελεί προϋπόθεση της οικονομικής σταθερότητας» υποστήριξε ο κ.Τσίπρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης