Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κρυπτόμενο το Μαξίμου για τις υποκλοπές – Το ταξίδι - φιάσκο στο Λονδίνο, ο δανεισμός(;) των γλυπτών και οι εισηγήσεις για εκλογές 2/2023

Κρυπτόμενο το Μαξίμου για τις υποκλοπές – Το ταξίδι - φιάσκο στο Λονδίνο, ο δανεισμός(;) των γλυπτών και οι εισηγήσεις για εκλογές 2/2023
Tο Μαξίμου φιλοδοξεί για άλλη μία φορά να κινηθεί επικοινωνιακά στο θέμα της επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα και να το θέσει ως τεράστια επιτυχία προεκλογικά.
Σχετικά Άρθρα

Προσπάθεια να απεγκλωβιστεί από την αρνητική ατζέντα των υποκλοπών και όλων των παρακλαδιών του μεγάλου σκανδάλου παρακολούθησης όλου του πολιτικού συστήματος καταβάλει ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και το επιτελείο του.

Μικρό φιάσκο το ταξίδι, δεν είδε τον Πρωθυπουργό

Σε ένα ταξίδι στο Ηνωμένο Βασίλειο που εξελίσσεται σε ένα μικρό φιάσκο αφού εν τέλει δεν μπόρεσε να δει τον νέο πρωθυπουργό της Μ. Βρετανίας Rishi Sunak με σκοπό να θέσει και στο νέο πρωθυπουργό τα ζητήματα της τουρκικής επιθετικότητας και άλλα θέματα εσωτερικής κατανάλωσης όπως τα γλυπτά του Παρθενώνα.
Την ίδια ώρα αφήνεται να εννοηθεί ότι ετοιμάζεται μια win win λύση με την μορφή δανεισμού σχεδόν σαν την περίπτωση της επιστροφής αρχαιοτήτων από τον δισεκατομυριούχο Stern.

Πολιτική ήττα ο δανεισμός των γλυπτών

Εάν εν τελει μιλάμε για δανεισμό θα είναι μία πολίτική ήττα της κυβέρνησης καθώς είναι γνωστό ότι για να μας δανείσουν οι Βρεττανοί τα γλυπτά του Παρθενώνα θα πρέπει ως ελληνική Πολιτεία να αναγνωρίσουμε ότι ανήκουν στους Βρετανούς και ότι ο λόρδος Elwin τα πήρε νόμιμα και δεν τα έκλεψε όπως έγινε στην πραγματικότητα.
Από την άλλη, το Μαξίμου φιλοδοξεί για άλλη μία φορά να κινηθεί επικοινωνιακά στο θέμα αυτό και να το θέσει ως τεράστια επιτυχία προεκλογικά.

Το σχέδιο της κυβέρνησης για το Τατόι και το «τυράκι» στον Κάρολο

Δεν γνωρίζουμε ποια θα είναι η λύση αλλά σε αυτή τη εξίσωση έχει βάλει και τον Βασιλιά Κάρολο Γ'  ο οποίος βέβαια δεν έχει καμία αρμοδιότητα για να επηρεάσει την βρετανική κυβέρνηση παρά μόνο να πει μία «καλή κουβέντα».
Γι’ αυτό το σκοπό ο έλληνας Πρωθυπουργός σκοπεύει να προσφέρει σαν τυράκι την συμμετοχή του Βασιλιά Καρόλου στο πρότζεκτ του Τατοίου το οποίο η κυβέρνηση θέλει να αναμορφώσει στα πρότυπα του Dumfries House Estate, ένα κτήμα που ανήκει στο Ίδρυμα του Βασιλιά Καρόλου.

Τα ανταλλάγματα στους έλληνες επιχειρηματίες

Η τεχνογνωσία του Βασιλιά Καρόλου καθώς και η συμμετοχή του ίδιου ή ενός μέλους της βασιλικής οικογένειας στο Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού που θα διοικεί το νέο κτήμα Τατοίου, είναι στα πλάνα της κυβέρνησης. Άλλωστε, είναι γνωστό ότι σύμφωνα με την μελέτη στο Τατόι θα πέσουν πολλά χρήματα και μέσω ΕΣΠΑ και μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης προκειμένου να δημιουργηθούν ένα νέα συγκρότημα μουσειακών χώρων, ξενοδοχείων, VIP με spa και ακριβά εστιατόρια, καταστήματα.
Αυτό βέβαια που προκαλεί ερωτηματικά είναι ποια «ανταλλάγματα» θα πάρουν οι επιχειρηματίες Λασκαρίδης-Μαρτίνος που βρίσκονται πολύ κοντά στην κυβέρνηση για τις μελέτες βιωσιμότητας που έκαναν για το κτήμα…

Ευθύνες στον Κοντολέοντα έδειξε ο Δημητριάδης - Ο Μητσοτάκης θα μιλήσει για όλα στο νομοσχέδιο για ΕΥΠ

Την ίδια ώρα στην Βουλή, οι αόριστες αναφορές Δημητριάδη για τις υποκλοπές και το χώσιμο της ευθύνης στον πρώην διοικητή της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέοντα και οι κατηγορίες των κομμάτων της αντιπολίτευσης ότι επιχειρείται σκοτάδι στο σκάνδαλο, δημιουργούν μία ακόμα εκρηκτική ατμόσφαιρα στο πολιτικό σύστημα.
Πόσο μάλλον όταν τα 3 επίμαχα πρόσωπα (Λαβράνος, ΜπΊτζιος, Ντίλιαν) αρνήθηκαν να προσέλθουν στην Επιτροπή.
Ο Αλέξης Τσίπρας κατέθεσε νέα επίκαιρη ερώτηση και η κυβέρνηση, πλέον, με τον ερχομό του Πρωθυπουργού από την Μ. Βρετανία προσανατολίζεται να απαντήσει συνολικά για το θέμα στη συζήτηση για το νομοσχέδιο ΕΥΠ-υποκλοπές που θα προγραμματιστεί για το επόμενο διάστημα.

Οι εξελίξεις για υποκλοπές και οι εισηγήσεις για εκλογές τον Φεβρουάριο 2023 

Τα στοιχεία που έχουν, πλέον, ανεξάρτητες δημοσιογραφικές έρευνες όπως του Τάσου Τέλογλου λένε ότι το κέντρο της ΕΥΠ και του Predator είναι το ίδιο.
Αυτό αμέσως δείχνει ότι το πρωθυπουργικό περιβάλλον ήταν ενήμερο.
Επειδή, ενδεχομένως όλα αυτά να ξεδιπλωθούν το επόμενο διάστημα, η κυρίαρχη εισήγηση στενών συμβούλων του Πρωθυπουργού είναι να προκηρύξει εκλογές νωρίς τον Ιανουάριο (ακριβώς μετά των Φώτων) για Φεβρουάριο 2023 τώρα που υπάρχει και ένα θετικό δημοσκοπικό ξέφωτο, πετυχαίνοντας και εκλογές με την παλιά απογραφή αλλά και αιφνιδιασμό των αντιπάλων του.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης