Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γραμμή 4 Μετρό: Καθημερινά θα μετακινούνται 340.000 επιβάτες - Καραμανλής: Θα αλλάξει τον συγκοινωνιακό χάρτη της Αθήνας

Γραμμή 4 Μετρό: Καθημερινά  θα μετακινούνται 340.000 επιβάτες - Καραμανλής: Θα αλλάξει τον συγκοινωνιακό χάρτη της Αθήνας

H διαδρομή Άλσος Βεΐκου - Γουδή θα διαρκεί 17 λεπτά

Η απόσταση Γαλάτσι - Γουδή θα καλύπτεται σε 17 λεπτά, καθημερινά θα μετακινούνται 340.000 επιβάτες και 53.000 αυτοκίνητα θα «βγουν» από τους δρόμους, με την ολοκλήρωση κατασκευής του πρώτου τμήματος, «Άλσος Βεΐκου - Γουδή», της Γραμμής 4 του Μετρό.
Ήδη, για το πρώτο τμήμα της Γραμμής 4 που θα συνδέει το Άλσος Βεΐκου με το Γουδή, οι εργασίες προχωρούν και ο πρώτος μετροπόντικας βρίσκεται στο εργοτάξιο της Κατεχάκη, όπου και θα συναρμολογηθεί ώστε να ξεκινήσει στις αρχές του 2023 το υπόγειο ταξίδι του στην Αθήνα, σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Αττικό Μετρό και της αναδόχου κοινοπραξίας ΑΒΑΞ- GHELLA-ALSTOM.
Ο δεύτερος μετροπόντικας που θα μεταφερθεί στο εργοτάξιο της Βεΐκου, αναμένεται στο τέλος της άνοιξης του 2023 να ξεκινήσει το ταξίδι του. Οι δυο μετροπόντικες θα αποσυναρμολογηθούν όταν φτάσουν στον Φρέαρ Ευαγγελισμού έχοντας κατασκευάσει 12.8χλμ έτοιμης σήραγγας με 15 νέους υπόγειους σταθμούς (Άλσος Βεΐκου, Γαλάτσι, Ελικώνος, Κυψέλη, Δικαστήρια, Αλεξάνδρας, Εξάρχεια, Ακαδημία, Κολωνάκι, Ευαγγελισμός, Καισαριανή, Πανεπιστημιούπολη, Ζωγράφου, Ιλίσια, Γουδή).
«H Γραμμή 4 θα αλλάξει ουσιαστικά τον συγκοινωνιακό χάρτη της πρωτεύουσας», σύμφωνα με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κ. Καραμανλής.
Το τμήμα της Γραμμής 4 «Άλσος Βεΐκου - Γουδή», σύμφωνα με το ισχύον χρονοδιάγραμμα, θα τεθεί σε λειτουργία για το επιβατικό κοινό το 2029.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης