Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σκάνδαλο υποκλοπών, αποκαλύψεις - φωτιά: Υπό παρακολούθηση η Κεραμέως, ο αρχηγός της ΕΛΑΣ και η εισαγγελέας της ΕΥΠ - Πυρά Οικονόμου

Σκάνδαλο υποκλοπών, αποκαλύψεις - φωτιά: Υπό παρακολούθηση η Κεραμέως, ο αρχηγός της ΕΛΑΣ και η εισαγγελέας της ΕΥΠ - Πυρά Οικονόμου
Νέα ηχηρά ονόματα περιλαμβάνονται στον κατάλογο των παρακολουθήσεων
Σχετικά Άρθρα

(upd3) Νέες αποκαλύψεις για το σκάνδαλο των υποκλοπών βλέπουν το φως της δημοσιότητας και ηχηρά ονόματα φιγουράρουν στη λίστα με τα παρακολουθούμενα πρόσωπα.
Συνεχίζοντας τις αποκαλύψεις με δόσεις η εφημερίδα Documento δημοσιεύει νέα ονόματα που παρακολουθούνταν από το Predator.
Στη νέα αυτή λίστα, εντύπωση προκαλεί το ότι περιλαμβάνονται τα ονόματα του πρώην αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. Μιχάλη Καραμαλάκη, καθώς και της εισαγγελέως της ΕΥΠ, Βασιλικής Βλάχου.

Οικονόμου: Ο
ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να δημιουργήσει συνθήκες πολιτικής ανωμαλίας - Μύθοι Βαξεβάνη

«Η πολιτική αντιπαράθεση, σε μια φιλελεύθερη Δημοκρατία, γίνεται επί στοιχείων και γεγονότων. Συνταγματική και δημοκρατική εκτροπή είναι το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να δημιουργήσει συνθήκες πολιτικής ανωμαλίας, υιοθετώντας πλήρως, αναπόδεικτους ισχυρισμούς επιλογή που συνιστά τον τραμπισμό αλά γκρέκα», τονίζει σε δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Οικονόμου, με αφορμή και νέο δημοσίευμα για το θέμα των παρακολουθήσεων.
«Όσο για τον κ. Βαξεβάνη φαίνεται ότι ζήλεψε τη δόξα του Αισώπου και συνεχίζει τη δημοσίευση, σε συνέχειες, των δικών του μύθων. Σήμερα άρχισε να φαίνεται και ο στόχος που εξυπηρετούν οι αναπόδεικτοι και ατεκμηρίωτοι ισχυρισμοί του. Οι μύθοι του και οι κατασκοπικές νουβέλες του γράφονται για να στηθεί το αφήγημα δικαιολόγησης της διαφαινόμενης ήττας του ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες εκλογές, ώστε να διασωθεί πολιτικά ο κ. Τσίπρας την επόμενη ημέρα», προσθέτει.
«Η Κυβέρνηση, πρώτη στην Ευρώπη, παρουσίασε ένα πλήρες νομοθετικό πλαίσιο
αντιμετώπισής των κακόβουλων λογισμικών και παράλληλα, είναι αδιαπραγμάτευτη η πολιτική της βούληση για την πλήρη διερεύνηση και διαλεύκανση από τη Δικαιοσύνη των όσων έχουν δημοσιευτεί, ώστε να οροθετηθούν οι πραγματικές διαστάσεις της υπόθεσης στην Ελλάδα, από τη στιγμή που εμφανίστηκαν τέτοια λογισμικά ακόμη και επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ», καταλήγει ο κ. Οικονόμου.

Κεραμέως: Δεν έχω την παραμικρή ένδειξη ότι κάτι τέτοιο συνέβαινε

«Δεν πιστεύω ότι με παρακολουθούσε η κυβέρνηση και δεν έχω την παραμικρή ένδειξη ότι συνέβαινε κάτι τέτοιο. Είναι η τρίτη εβδομάδα που έχουμε δημοσιεύματα με ολόκληρες λίστες, με μία συκοφαντία κατά του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης και είναι η τρίτη βδομάδα που δεν έχουμε κανένα στοιχείο», τόνισε η υπουργός Παιδείας, Ν. Κεραμέως, αναφερόμενη στο θέμα των παρακολουθήσεων και το νέο δημοσίευμα της εφημερίδας Documento.
Η κα Κεραμέως μιλώντας στο mega είπε πως «διάβασα το δημοσίευμα που είχε το όνομα μου και με αφορούσε, και δεν είδα κανένα στοιχείο».
«Ελευθέρα του τύπου έχουμε, ο καθένας γράφει ό,τι θέλει, είναι όμως αδιανόητο να κατηγορείται ο πρωθυπουργός της χώρας με μία τέτοια κατηγορία και εδώ και 3 βδομάδες να μην έχουμε το παραμικρό στοιχείο τεκμηρίωσης», ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Δείτε καλά τη λίστα. Η λίστα αυτή έχει συνεργάτες του πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου, έχει τους υπουργούς του, έχει τους στενότερους συνεργάτες του, δεν έχει όμως αντιπάλους εξουσίας. Δεν έχω την παραμικρή ένδειξη ότι κάτι τέτοιο συνέβαινε», πρόσθεσε η υπουργός.

Το δημοσίευμα

Όπως αναφέρει ο εκδότης της εφημερίδας σε tweer, «το ερώτημα που μπαίνει, είναι αν κάποιοι από τους 100 και πλέον παρακολουθούμενους ήταν υπό εκβιασμό», διερωτώμενος «γιατί η Εισαγγελέας της ΕΥΠ υπέγραφε ο,τι ήθελε η κυβέρνηση;».
Επίσης υπό παρακολούθηση τελούσαν, μεταξύ άλλων η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ,  Ανδρέας Λοβέρδος, ο γενικός γραμματέας της Βουλής Γιώργος Μυλωνάκης, ο Μένιος Φουρθιώτης, δημοσιογράφοι, πανεπιστημιακοί, αστυνομικοί και εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου.
pinakas_24.JPG

ΣΥΡΙΖΑ: Να παραιτηθεί ο Μητσοτάκης

«Ο κ. Μητσοτάκης δεν κατηγορείται πλέον για παρακολουθήσεις αντιπάλων και συνεργατών του αλλά για την οργάνωση και εκτέλεση μιας πρωτοφανούς Συνταγματικής και Δημοκρατικής εκτροπής», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και υπογραμμίζει ότι «είτε θα δώσει πειστικές απαντήσεις για την εκτροπή είτε θα πρέπει άμεσα να παραιτηθεί, γιατί όσα διέπραξε αποτελούν σοβαρότατο κίνδυνο για την ίδια τη Δημοκρατία».
Ειδικότερα, στη σχετική ανακοίνωση του το κόμμα της αξιωματική αντιπολίτευσης αναφέρει ότι «την ώρα που ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να κρύβεται και αντικαθιστά βουλευτές του από την Επιτροπή Θεσμών της Βουλής με στόχο να μείνουν στο σκοτάδι οι ευθύνες του, έρχονται στο φως νέες σοκαριστικές αποκαλύψεις από την εφημερίδα Documento».
Πιο συγκεκριμένα αναφέρει ότι «οι αποκαλύψεις για την παρακολούθηση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, της Εισαγγελέως της ΕΥΠ που μέχρι πρόσφατα πίστευε ότι είναι ανέλεγκτη αλλά τελικά ήταν και η ίδια ‘καλωδιωμένη', καθώς και του οικονομικού Εισαγγελέα που χειρίστηκε τις υποθέσεις των Γεωργιάδη και Αβραμόπουλου και κατέληξε στο συμπέρασμα πως τα εκατομμύρια στους λογαριασμούς τους ήταν υπαρκτά αλλά αδιευκρίνιστα, αφορούν τον ίδιο τον πυρήνα της πολιτειακής λειτουργίας και δεν αφήνουν κανένα περιθώριο για κρυφτούλι και υπεκφυγές».
Ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι «καμία Αρχή της Πολιτείας δεν μπορεί πια να μην αντιδρά» και «καμία δικαιολογία δε μπορεί να αφήνει τη Δημοκρατία απροστάτευτη».
Υπογραμμίζει ότι «η άμεση διερεύνηση όλων των πλευρών αυτής της σκοτεινής υπόθεσης καθώς και η απόδοση ευθυνών, αποτελεί πλέον δημοκρατική και συνταγματική υποχρέωση».

Έντονο παρασκήνιο

Έντονο παρασκήνιο ενόψει της συνεδρίασης της Δευτέρας (28/11/2022) όπου βρίσκεται επί τάπητος η βίαιη προσαγωγή κομβικών προσώπων των υποκλοπών.
Ο Κώστας Τζαβάρας θα βρεθεί εκτός της Επιτροπής Θεσμών Διαφάνειας στην οποία έχουν κληθεί για κατάθεση τα πρόσωπα κλειδιά του σκανδάλου των υποκλοπών.
Αυτό διαρρέουν από τη Νέα Δημοκρατία και μάλιστα αναφέρουν ότι έχουν στα χέρια τους σχετική επιστολή του βουλευτή τους.Συνεργάτες του βουλευτή της ΝΔ δηλώνει άγνοια ενώ σε ερώτηση, εάν πρόκειται να παραιτηθεί, άφησαν ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα.
Υπενθυμίζεται ότι ο Κώστας Τζαβάρας έχει διαφοροποιηθεί ανοιχτά με τη γραμμή του Μεγάρου Μαξίμου για τις υποκλοπές, με τη ψήφο του να θεωρείται κομβική για τη συνεδρίαση της ερχόμενης Δευτέρας όπου βρίσκεται επί τάπητος η βίαιη προσαγωγή για τους Γρηγόρη Δημητριάδη, ανιψιό του Κυριάκου Μητσοτάκη και πρώην γενικό γραμματέα του πρωθυπουργού, Ταλ Ντίλιαν, Ισραηλινό ιδρυτή της Intellexa που εμπορεύεται το Predator και τους επιχειρηματίες Φέλιξ Μπίτζιο και Γιάννη Λαβράνο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, ο βουλευτής Ηλείας άσκησε την Πέμπτη (24/11) κριτική στους δικαστικούς λειτουργούς, εγκαλώντας τους για καθυστέρηση της διαδικασίας.
«Οι εισαγγελείς κάθονται και κλώθουν και καλό θα είναι να βγουν στη δράση», τόνισε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό «Κόκκινο», επισημαίνοντας ότι «το βάρος της απόδειξης προφανώς δεν το έχει ο δημοσιογράφος, το έχει ο εισαγγελέας και ο δικαστής».
Οι φράσεις αυτές προκάλεσαν την αντίδραση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρου Ντογιάκου, ο οποίος σημείωσε ότι οι δηλώσεις Τζαβάρα «ενσπείρουν ανησυχία και αμφιβολίες στους πολίτες, τη στιγμή που οι εισαγγελικές Αρχές της Αθήνας δεν “κλώθουν”, αλλά διερευνούν σε βάθος, προς πάσα κατεύθυνση».

Στην Κεφαλογιάννη τα βλέμματα

Σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής, εάν ένα μέλος της Θεσμών-Διαφάνειας δηλώσει απουσία από μία συνεδρίαση, αντικαθίσταται από άλλον βουλευτή, ο οποίος ορίζεται από τον Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδα του κόμματος που ανήκει.
Η προσοχή πλέον στρέφεται στη στάση που θα τηρήσει η Όλγα Κεφαλογιάννη.
Εάν διαφοροποιηθεί επίσης από την κομματική γραμμή, η ΝΔ δεν θα έχει πλειοψηφία, εκτός και αν φέρει με το μέρος της την Ελληνική Λύση, η οποία στις προηγούμενες συνεδριάσεις είχε ταχθεί με την υπόλοιπη αντιπολίτευση.
Η δύναμη των κομμάτων στην 19μελή Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας είναι: Δέκα βουλευτές από ΝΔ, πέντε από ΣΥΡΙΖΑ και ένας από ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜεΡΑ25.

 

www.bankingnews.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης