Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ξανθός για απόφαση ΣτΕ και ανεμβολίαστους υγειονομικούς: Τεράστια νομική και πολιτική ήττα για την κυβέρνηση

Ξανθός για απόφαση ΣτΕ και ανεμβολίαστους υγειονομικούς: Τεράστια νομική και πολιτική ήττα για την κυβέρνηση
Ολόκληρη η δήλωση του τομεάρχη Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Πυρά κατά της κυβέρνησης και της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας εξαπέλυσε ο Ανδρέας Ξανθός με αφορμή την απόφαση του ΣτΕ για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς που επιστρέφουν στην εργασίας τους.
O τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπογραμμίζει χαρακτηριστικά ότι η “πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ ότι είναι αντισυνταγματική η παράταση μέχρι 31/12/2022 των αναστολών εργασίας για τους ανεμβολίαστους εργαζομένους του ΕΣΥ λόγω μη επαναξιολόγησης του μέτρου, αποτελεί τεράστια νομική και πολιτική ήττα για την κυβέρνηση Μητσοτάκη και προσωπικά για τον Υπουργό Υγείας κ. Πλεύρη

Ξανθός: Ολόκληρη η δήλωση του τομεάρχη Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Η πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ ότι είναι αντισυνταγματική η παράταση μέχρι 31/12/2022 των αναστολών εργασίας για τους ανεμβολίαστους εργαζομένους του ΕΣΥ λόγω μη επαναξιολόγησης του μέτρου, αποτελεί τεράστια νομική και πολιτική ήττα για την κυβέρνηση Μητσοτάκη και προσωπικά για τον Υπουργό Υγείας κ. Πλεύρη.
Επιβεβαιώνεται απόλυτα η κριτική των περισσότερων επιστημόνων, των εκπροσώπων των υγειονομικών (ΟΕΝΓΕ-ΠΟΕΔΗΝ), του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και της υπόλοιπης αντιπολίτευσης, που τόνιζαν ότι η αναστολή εργασίας είναι ένα ακραίο, μη αναλογικό και τιμωρητικό μέτρο, που δεν σχετίζεται με την προστασία της Δημόσιας Υγείας αλλά με την ακροδεξιά λογική της «σιδηράς πυγμής».
Ο Πρωθυπουργός και ο Υπουργός Υγείας είναι πολλαπλώς έκθετοι για μια εμμονική στάση που οδήγησε χιλιάδες εργαζόμενους σε εξαθλίωση και αναξιοπρέπεια, ενώ στέρησε από το ΕΣΥ πολύτιμο και έμπειρο προσωπικό σε περίοδο υγειονομικής κρίσης. Οι εργαζόμενοι σε αναστολή έπρεπε να επιστρέψουν χθες στη δουλειά τους.
Η κυβέρνηση αγνόησε τους πάντες, τις Επιστημονικές Επιτροπές, τη διεθνή πρακτική, ακόμα και την προειδοποίηση του ΣτΕ. Τώρα είναι υποχρεωμένη να συμμορφωθεί. Περιμένουμε την απαραίτητη νομοθετική ρύθμιση άμεσα. Έστω και στο υπό συζήτηση ν/σ για τη διάλυση του ΕΣΥ.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης