Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μήνυση Βαξεβάνη σε Κυριάκο Μητσοτάκη για δυσφήμιση στη συνέντευξη Χατζηνικολάου – Ζητά αποζημίωση 100.000 ευρώ

Μήνυση Βαξεβάνη σε Κυριάκο Μητσοτάκη για δυσφήμιση στη συνέντευξη Χατζηνικολάου – Ζητά αποζημίωση 100.000 ευρώ
Ο Κώστας Βαξεβάνης ζητάει αποζημίωση από τον πρωθυπουργό, ύψους 100.000 ευρώ
Επιδόθηκε σήμερα 25/11 στο Μέγαρο Μαξίμου η αγωγή που κατέθεσε εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη ο δημοσιογράφος και εκδότης, Κώστας Βαξεβάνης, για συκοφαντική δυσφήμιση.
Ο Κώστας Βαξεβάνης αποφάσισε να προσφύγει στα αστικά δικαστήρια κατά του πρωθυπουργού, μετά τις δηλώσεις σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 και στον Νίκο Χατζηνικολάου, περί εμπλοκής του σε ροή ρωσικών κεφαλαίων προς την Ελλάδα, η οποία, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, πιστοποιείτο κι από δικαστική απόφαση.
Αναλυτικότερα, ο πρωθυπουργός μία ημέρα μετά τις πρώτες αποκαλύψεις του Documento για την παρακολούθηση μέσω του κακόβουλου λογισμικού Predator, υπουργών, οικονομικών παραγόντων και άλλων, δήλωσε δημοσίως ότι ο εκδότης του Documento «είναι ο μόνος δημοσιογράφος ο οποίος εμπλέκεται ανοικτά και με αποφάσεις αμερικανικού δικαστηρίου, σε ροή ρωσικού χρήματος προς την πατρίδα μας».
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρόσθεσε, επίσης, ότι «ο κ. Βαξεβάνης είναι αυτός ο οποίος το 2016, σε απόφαση αμερικανικού δικαστηρίου, εμπλέκεται στη ροή δέκα εκατ. δολαρίων από Ρώσο ολιγάρχη προς ελληνικό κέντρο, με σκοπό τη δημιουργία τηλεοπτικού δικτύου εκπομπών στη Ελλάδα».
Ο πρωθυπουργός ισχυρίστηκε επιπλέον ότι «αυτά είναι δεδομένα και δεν αμφισβητούνται».
Ακριβώς επειδή αυτό δεν προκύπτει από καμία δικαστική απόφαση, ο δημοσιογράφος και εκδότης αποφάσισε να καταθέσει αγωγή.
Στην αγωγή του γίνεται επίσης αναφορά σε άλλες δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη από το βήμα της Βουλής, σύμφωνα με τις οποίες ο Κώστας Βαξεβάνης είναι «υπόκοσμος» και «συμμορία».
Ο Κώστας Βαξεβάνης ζητάει αποζημίωση από τον πρωθυπουργό, ύψους 100.000 ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης