Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δημοσκόπηση Pulse: Μπροστά με 7% η ΝΔ που συγκεντρώνει 33%, στο 26% ο ΣΥΡΙΖΑ - «Πονοκέφαλος» για τους Έλληνες η ακρίβεια

Δημοσκόπηση Pulse: Μπροστά με 7% η ΝΔ που συγκεντρώνει 33%, στο 26% ο ΣΥΡΙΖΑ -  «Πονοκέφαλος» για τους Έλληνες η ακρίβεια
Το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει το 11,5%, δείχνοντας ότι θα διαδραματίσει τον καθοριστικό ρόλο στις επόμενες εκλογές
Σχετικά Άρθρα

Προβάδισμα 7% διατηρεί η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ ενώ η αυξανόμενη ακρίβεια είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα για τους Έλληνες πολίτες, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Pulse που διενεργήθηκε για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ.
Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, η Νέα Δημοκρατία αγγίζει ένα ποσοστό της τάξης του 33%, έναντι 26% που συγκεντρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει το 11,5%, δείχνοντας ότι θα διαδραματίσει τον καθοριστικό ρόλο στις επόμενες εκλογές.
Στο 5,5% βρίσκεται το ΚΚΕ και στο 4% η Ελληνική Λύση, ενώ το ΜεΡΑ25 συγκεντρώνει ποσοστό 3%.
a_43.JPG
Στην παράσταση νίκης συγκεντρώνει το 55% και ο ΣΥΡΙΖΑ 27%.
PARASTASI_1.JPG

Καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης

Όσον αφορά τη σύγκριση «καταλληλότητας» ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αλέξη Τσίπρα, ως βασικούς διεκδικητές της εξουσίας στις επερχόμενες εκλογές, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συγκεντρώνει ποσοστό 39% για καταλληλότερος πρωθυπουργός, έναντι 28% που συγκεντρώνει ο Αλέξης Τσίπρας.
Δεύτερος ωστόσο στο συγκεκριμένο ερώτημα έρχεται ο «κανένας» με ποσοστό 29%.
katallilos.JPG

«Αγκάθι» η ακρίβεια - Ψηλά η εγκληματικότητα και τα ελληνοτουρκικά

Η ακρίβεια στα βασικά αγαθά για τη διαβίωση (ενέργεια, τρόφιμα) και κατά δεύτερο λόγο η εγκληματικότητα και τα ελληνοτουρκικά, είναι τα θέματα που απασχολούν ιδιαίτερα τους Έλληνες, όπως αναδεικνύεται από τη δημοσκόπηση.

akriveia_1.JPG

Πώς επηρέασε η υπόθεση των παρακολουθήσεων

Στην ερώτηση για το ποιος από τους αρχηγούς των κομμάτων μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τα θέματα διαφάνειας, φαίνεται το αποτύπωμα από την υπόθεση των παρακολουθήσεων, η οποία απασχολεί τους τελευταίους μήνες την ελληνική κοινωνία και επικαιρότητα.
Εδώ φαίνεται η «ζημιά» που έχει υποστεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς συγκεντρώνει ποσοστό 27%, έναντι 28% που συγκεντρώνει ο Αλέξης Τσίπρας και 12% που συγκεντρώνει ο Νίκος Ανδρουλάκης.
Ισχυρό είναι και το «κανένας από τους τρεις», συγκεντρώνοντας ποσοστό 26%.

ypoklopes.JPG
Καταλληλότερος για θέματα ενεργειακής κρίσης, οικονομίας και εξωτερικής πολιτικής

Στο ερώτημα για το ποιος από τους τρεις αρχηγούς των κομμάτων είναι καταλληλότερος να χειριστεί τα «καυτά» θέματα της ενεργειακής κρίσης, της οικονομίας και της εξωτερικής πολιτικής, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπερτερεί με μεγάλη διαφορά έναντι των πολιτικών του αντιπάλων Αλέξη Τσίπρα και Νίκο Ανδρουλάκη.
Ειδικότερα στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει σχεδόν διπλάσιο ποσοστό από τον Αλέξη Τσίπρα.
011.jpg

Υπέρ μίας αυτοδύναμης κυβέρνησης οι προτιμήσεις

Την προτίμησή τους σε μία αυτοδύναμη κυβέρνηση, μετά τη διεξαγωγή των εκλογών, εξέφρασαν οι πολίτες.

AUTODYNAMIA.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης