Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοδωρικάκος: Ο νόμος ισχύει για όλους - Έλεγχος της Οικονομικής Αστυνομίας στην Κιβωτό του Κόσμου

Θεοδωρικάκος: Ο νόμος ισχύει για όλους - Έλεγχος της Οικονομικής Αστυνομίας στην Κιβωτό του Κόσμου
«Δεν κάνουμε διακρίσεις σε πολίτες πρώτης και δεύτερης κατηγορίας», τόνισε ο Τ. Θεοδωρικάκος

"Δεν υπάρχουν πολίτες πρώτης και δεύτερης κατηγορίας. Δεν υπάρχουν πολίτες ανώτερης και κατώτερης βαθμίδας. Έναντι του νόμου οφείλουμε να είμαστε όλοι ίσοι. Ο νόμος ισχύει για όλους", τόνισε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, αναφερόμενος στην υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου.
Ο κ. Θεοδωρικάκος μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 ξεκαθάρισε ότι "όποιος και να είναι ο δράστης και ο ένοχος οποιασδήποτε παραβατικής ή εγκληματικής δραστηριότητας, εφόσον έχει υπάρξει, θα βρεθεί και θα πάει στη δικαιοσύνη.
Όπως είπε, με δική του εντολή από τη Δευτέρα 21/11 έχει παρέμβει η Οικονομική Αστυνομία και κάνει γενικευμένο ποινικό έλεγχο σε ό,τι αφορά την οικονομική διαχείριση στην «Κιβωτό του Κόσμου».

Για την επιχείρηση στα «Προσφυγικά»

Τους τελευταίους μήνες υπάρχει συστηματική και αποτελεσματική δράση της ΕΛ.ΑΣ. για εκκαθάριση χώρων που ήταν κέντρα και ορμητήρια παραβατικότητας, επισήμανε ο κ. Θεοδωρικάκος και ανέφερε την αστυνομική επιχείρηση στην Φοιτητική Εστία του Ζωγράφου, στο Δημοτικό Γηροκομείο Λάρισας, αλλά και την πορεία για το Πολυτεχνείο όπου "δεν κουνήθηκε φύλλο", όπως χαρακτηριστικά είπε.
Στο πλαίσιο αυτό, σημείωσε ότι η ΕΛ.ΑΣ. εξιχνίασε την εμπρηστική επίθεση στα γραφεία του Real Group και κινούμενη με επαγγελματισμό ολοκλήρωσε και την επιχείρηση στα "Προσφυγικά".
Ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε ότι για τον φερόμενο δράστη του εμπρησμού υπάρχει αποδεικτικό υλικό και ότι οι αστυνομικές δυνάμεις δέχτηκαν επίθεση όταν πήγαν να μεταφέρουν το αυτοκίνητό του μετά τη σύλληψή του. Από τους 78, μόνο οι 15 ήταν κάτοικοι, πρόσθεσε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη.
«Το μήνυμα είναι ότι δεν μπορεί να υπάρξει ανοχή σε κέντρα ανομίας και παραβατικότητας, δε μπορεί να υπάρχουν άβατα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η ΜΚΟ ζήτησε συγγνώμη, ο ΣΥΡΙΖΑ όχι

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση για την οργάνωση "Human Rights 360" υπογράμμισε ότι έχει ζητήσει συγνώμη για την υπόθεση των 38 μεταναστών, κάτι που δεν έχει κάνει ο κ. Τσίπρας.
Όπως ανέφερε, "εκεί τα πράγματα στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ξεκάθαρα. Δεν νομίζω ότι εκεί το θέμα είναι η ΜΚΟ, εκεί το θέμα είναι η Αξιωματική Αντιπολίτευση και προσωπικά ο Αρχηγός της. Η "Human Rights 360" υποχρεώθηκε να ζητήσει συγγνώμη, διότι έχει βαρύτατες ευθύνες για το περιστατικό, το οποίο συνέβη εκεί τον Ιούλιο και τον Αύγουστο με τους 38 παράνομους μετανάστες σε μία νησίδα και ένα υποτιθέμενο παιδί να πεθαίνει.
Κατηγορηθήκαμε ως Κυβέρνηση, αλλά και προσωπικά συγκεκριμένοι Υπουργοί ότι είμαστε περίπου και προδότες και δολοφόνοι, ενώ απεδείχθη περίτρανα ότι η νησίδα βρίσκεται σε Τουρκικό έδαφος και ποτέ δεν πέθανε κανένα παιδάκι. Τότε λοιπόν, αυτή η ΜΚΟ ζήτησε συγγνώμη τελικά, αλλά δεν έχει ζητήσει συγγνώμη ακόμα ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ για όσα έλεγε με θλιβερό, διχαστικό και οξύτατο και πολωτικό τρόπο εκείνες τις ημέρες για να κάνουν αντιπολίτευση".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης