Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μητσοτάκης: Θέλουμε ειλικρινή διάλογο με την Τουρκία αλλά ενισχύουμε σημαντικά και τις ένοπλες δυνάμεις

Μητσοτάκης: Θέλουμε ειλικρινή διάλογο με την Τουρκία αλλά ενισχύουμε σημαντικά και τις ένοπλες δυνάμεις
Για 80 και πλέον έργα για τη δυτική Ελλάδα έκανε λόγο ο πρωθυπουργός – Πύλη η Πάτρα στην Ευρώπη
Σχετικά Άρθρα

(upd) Σαφές μήνυμα στην Τουρκία έστειλε ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης κατά τη συνέντευξη τύπου στην Πάτρα, υποστηρίζοντας πως ναι μεν η Ελλάδα θέλει ειλικρινή διάλογο με την Άγκυρα αλλά παράλληλα ενισχύει σημαντικά τις ένοπλες δυνάμεις της
«Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα τη διακυβέρνηση της χώρας ξεκαθάρισα τη στρατηγική μας απέναντι στην Τουρκία: θέλουμε έναν ειλικρινή διάλογο με την Τουρκία, με την οποία είμαστε καταδικασμένοι από τη γεωγραφία να είμαστε γείτονες, αλλά θέλουμε διάλογο για το ένα και ουσιαστικό ζήτημα το οποίο αποτελεί την αιτία των βασικών μας διαφορών εδώ και πολλές δεκαετίες που είναι η οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.
Και σε καμία περίπτωση δεν είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε διάλογο με το παράλογο.
Δεν πρόκειται ποτέ να συζητήσει κανείς Έλληνας πρωθυπουργός ζητήματα κυριαρχίας των ελληνικών νησιών.
Αναφέρω ένα μόνο ζήτημα που τελευταία έχει μπει στον δημόσιο διάλογο από πλευράς Τουρκίας» τόνισε ο κ.Μητσοτάκης.

Τι είπε για πλειστηριασμούς


Ερωτηθείς για το ζήτημα των πλειστηριασμών με αφορμή την έξωση στην δημοσιογράφο Ιωάννα Κολοβού ο κ.Μητσοτάκης είπε ότι υπάρχουν εργαλεία ρυθμίσεων, τα οποία οι περισσότεροι έχουν σπεύσει να χρησιμοποιήσουν.
Χαρακτήρισε, δε, υποκρισία τη στάση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ που επισκέφθηκε την κα. Κολοβού, λέγοντας ότι επί των ημερών του έγιναν 30.000 πλειστηριασμοί.
«Τέτοια φτηνά τεχνάσματα αξιοποίησης του θυμού δεν περνάνε πια, γιατί ο κ.Τσίπρας κυβέρνηση και οι πολίτες θυμούνται το έργο του.
Ας συγκρίνουν οι πολίτες το έργο του κ.Τσίπρα - που είναι βουλευτής Αχαΐας - πόσες φορές έχει επισκεφθεί την Αχαΐα και πόσο ενδιαφέρον έχει δείξει.
Εχω ζητήσει από το υπουργείο Οικονομικών τι μπορούμε να κάνουμε για τους συνεπείς διανειολήπτες, σε συνοννόηση με τις τράπεζες, καθώς αυξάνεται το κόστος του δανεισμού», είπε ο κ.Μητσοτάκης.

Ανάπτυξη 80 και πλέον έργων στη δυτική Ελλάδα

Για την ανάπτυξη 80 και πλέον έργων στη δυτική Ελλάδα
που συγκροτούν το αφήγημα ότι η Πάτρα αξίζει να είναι η δυτική πύλη της χώρας στην Ευρώπη έκανε λόγο ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης, ο οποίος ολοκληρώνει σήμερα Τετάρτη 23/11 τη διήμερη περιοδεία του στην Αχαΐα.
«Έχουμε ένα συνεκτικό και κοστολογημένο αναπτυξιακό έργο για την Δυτική Ελλάδα, 80 και πλέον έργων υποδομών, έργων με αναπτυξιακό πρόσημο και κοινωνικό χαρακτήρα, που συγκροτεί το αφήγημα μας ότι η Πάτρα αξίζει να είναι η δυτική πύλη της χώρας προς την Ευρώπη.
Αρκεί κανείς να επισκεφθεί το ανοιχτό εργοτάξιο του οδικού άξονα Πάτρα-Πύργος και να συγκρίνει την τωρινή κατάσταση με τις προηγούμενες εξαγγελίες και τις κατακερματισμένες εργολαβίες» είπε σε συνέντευξη τύπου ο κ.Μητσοτάκης.
«Η κυβέρνηση υπερηφανεύεται δικαίως ότι είναι συνεπής στις εξαγγελίες της και όταν υπάρχουν καθυστερήσεις τις αναγνωρίζουμε και τις διορθώνουμε.
Τα επόμενα χρόνια θεωρώ πως θα είναι χρόνια έντονης δυναμικής ανάπτυξης για την Δυτική Ελλάδα με πρωταγωνιστές τους πολίτες της Πάτρας» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης