Τελευταία Νέα
Πολιτική

«Πόνεσε» επικοινωνιακά την κυβέρνηση ΝΔ η ιστορία της έξωσης της δημοσιογράφου - Αστάθμητος παράγοντας η λαϊκή δυσαρέσκεια

«Πόνεσε» επικοινωνιακά την κυβέρνηση ΝΔ η ιστορία της έξωσης της δημοσιογράφου - Αστάθμητος παράγοντας η λαϊκή δυσαρέσκεια
Φοβάται η κυβέρνηση τη λαική αναταραχή
Σχετικά Άρθρα

Για την κυβέρνηση Μητσοτάκη η αντιπολίτευση σε κοινωνικά και ευαίσθητα ζητήματα αποτελεί αστάθμητο παράγοντα διαμόρφωσης πολιτικών εξελίξεων και αιτία πανικού.
Το θέμα με την δημοσιογράφο Ιωάννα Κολοβού (συνταξιούχος) που για 15 χιλ. ευρώ έχασε το σπίτι της σε πλειστηριασμό και η αστυνομία έσπασε την πόρτα της για να μπει μέσα, ήταν μία επικοινωνιακή ήττα για την κυβέρνηση...

Δεν είναι τυχαία η κινητοποίηση των κομμάτων

Εξάλλου δεν είναι τυχαίο που ο ΣΥΡΙΖΑ οργάνωσε συγκέντρωση έξω από το σπίτι της συναδέλφου για να συμπαρασταθεί και να τονίσει την αντίθεσή του σε τέτοιου είδους περιστατικά.
Αλλά και άλλοι εκπρόσωποι κομμάτων επισκέφτηκαν την συνάδελφο.
Όπως δεν είναι τυχαίο ότι κινητοποιήθηκε και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος κατευθύνθηκε στο σπίτι της δημοσιογράφου την συνάντησε προσωπικά.
Παρά τα όσα έκανε στο θέμα των πλειστηριασμών όσο ήταν στην κυβέρνηση.
Μπορεί επί ΣΥΡΙΖΑ να τελείωσε η προστασία της πρώτης κατοικίας αλλά ο νέος πτωχευτικός νόμος της κυβέρνησης θα μπορούσε να έχει πιο ευαίσθητες πρόνοιες.

Φοβάται η κυβέρνηση τη λαική αναταραχή

Η κυβέρνηση φοβάται την οργανωμένη λαϊκή αναταραχή.
Διότι μπορεί να αλλάξει την παθητική δυσαρέσκεια και αποχή σε κίνημα εναντίον της.
Το έζησε η κυβέρνηση στην πανδημία με τις απαγορεύσεις εξόδου από τις 9 το βράδυ, το έζησε με την αναστολή εργασίας των υγειονομικών επειδή δεν ήταν σύμφωνοι με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, το έζησε με το ξέσπασμα της νεολαίας την περίοδο της πανδημίας και τα περιστατικά της Νέας Σμύρνης, το έζησε με την παράλυση στο κέντρο από την απεργία των delivery λόγω της αντιεργατικής πρακτικής της e-food και άλλα πολλά.

Εικόνες Ισπανίας και Γαλλίας στην Ελλάδα

Το ενδεχόμενο να ζήσουμε στη χώρα μας σκηνές Ισπανίας από την περίοδο των μαζικών εξώσεων είναι κάτι που δεν είναι μακριά και σίγουρα δεν μπορεί να διαχειριστεί το επιτελείο του πρωθυπουργού.
Όπως δεν είναι μακριά να ζήσουμε στη χώρα μας ένα κίνημα παρόμοιο με τα κίτρινα γιλέκα της Γαλλίας, που ξεκίνησε με διαμαρτυρίες για την εκτόξευση των τιμών στο πετρέλαιο και τη βενζίνη και επεκτάθηκε σε μεγάλες διαδηλώσεις για την ακρίβεια, τη μείωση της αγοραστικής δύναμης των μεσαίων και χαμηλών στρωμάτων και τους μεγάλους φόρους.

Η ατζέντα της καθημερινότητας και της ακρίβειας κρίνει τις εκλογές

Πολιτικοί αναλυτές τονίζουν ότι το θέμα των υποκλοπών που βρίσκεται στην επικαιρότητα, ενώ είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα που προσδιορίζει τους δείκτες της δημοκρατίας σε μία χώρα, στην κλίμακα της κοινωνίας, ειδικά στην επαρχία, είναι τριτοδεύτερο.
Ο σημαντικός παράγοντας που μπορεί να επηρεάσει το εκλογικό αποτέλεσμα είναι η ατζέντα της καθημερινότητας και της ακρίβειας.
Το πορτοφόλι και το εισόδημα του πολίτη που η ακρίβεια τον έχει φέρει να στερεί βασικά αγαθά.

Εκτεθειμένη η ΝΔ και λόγω Πάτση

Γι’ αυτό και στο Μαξίμου, το ζήτημα του πλειστηριασμού του σπιτιού της δημοσιογράφου πόνεσε.
Και για έναν ακόμα λόγο, διότι η κυβέρνηση και κατ’ επέκταση η ΝΔ είχε στις τάξεις της τον βουλευτή Ανδρέα Πάτση που το γραφείο του χειριζόταν πλειστηριασμούς για χατίρι τραπεζών.
Είναι, τέλος, η πρώτη φορά που ακόμα και φιλικά προσκείμενα πρόσωπα στη ΝΔ (λογαριασμοί στο twitter, δημοσιογραφοι από φιλικά ΜΜΕ, δημοσιολογούντες κ.α) βγήκαν και έδειξαν την αντίθεσή τους σε όσα έγιναν στη δημοσιογράφο.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης