Τελευταία Νέα
Πολιτική

Οικονόμου για Κιβωτό του Κόσμου: Τα στόματα ανοίγουν και ο φόβος των θυμάτων νικιέται - Εισάγουμε νέες πολιτικές

Οικονόμου για Κιβωτό του Κόσμου: Τα στόματα ανοίγουν και ο φόβος των θυμάτων νικιέται - Εισάγουμε νέες πολιτικές
"Έχουμε την πολιτική βούληση και το θάρρος να προχωρήσουμε αποφασιστικά, να εισαγάγουμε νέες πολιτικές που θα αποδώσουν περισσότερα σε περισσότερους και να συγκρουστούμε με νοοτροπίες και κατεστημένα δεκαετιών", τόνισε ο Γ. Οικονόμου

Για σχέδιο που περιλαμβάνει το σπάσιμο όλων των αποστημάτων, καθώς τα θέματα δικαιωμάτων, προστασίας ανηλίκων, θυμάτων βίας και γενικότερα κοινωνικής ατζέντας έχουν τύχει συστηματικής μέριμνας από την Κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή, έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Οικονόμου, με αφορμή την υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου.
Στην εισαγωγική του τοποθέτηση κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και ανταποκριτών ξένου Τύπου, ο κ. Οικονόμου υπογράμμισε χαρακτηριστικά πως «το σχέδιό μας περιλαμβάνει το σπάσιμο όλων των αποστημάτων: Με σχέδιο, με τεχνογνωσία, με επαγγελματισμό και πρωτίστως με αμέριστη μέριμνα για όσους είναι σε δυσχερή θέση συνεχίζουμε την προσπάθεια αυτή»
Υπογράμμισε ότι αυτό το αντιλαμβάνεται η κοινωνία των πολιτών και για τον λόγο αυτό,  τα στόματα ανοίγουν και ο φόβος των θυμάτων νικιέται.
«Έχουμε την πολιτική βούληση και το θάρρος να προχωρήσουμε αποφασιστικά, να εισαγάγουμε νέες πολιτικές που θα αποδώσουν περισσότερα σε περισσότερους και να συγκρουστούμε με νοοτροπίες και κατεστημένα δεκαετιών.
Όλα αυτά γίνονται με θεσμικό τρόπο και έτσι ώστε, να διασφαλίζονται οι άνθρωποι που έχουν ανάγκη, ιδίως όταν αυτοί είναι παιδιά ή βρίσκονται στη μετεφηβική ηλικία», τόνισε.
Πρόσθεσε πως οι Αρχές συνδράμουν την Δικαιοσύνη και τα αρμόδια Υπουργεία φροντίζουν ώστε κανείς να μην μένει αβοήθητος.
Ωστόσο, σημείωσε πως «χρειάζεται να αποφεύγουμε τις εύκολες κραυγές, τις γενικεύσεις, τις υπερβολές» που είναι αδιέξοδα, αναποτελεσματικά και δυνητικά μπορεί να λειτουργήσουν πολύ μεγαλύτερα προβλήματα.
Συμπλήρωσε τέλος, ότι τα ιδρύματα και οι εθελοντές προσφέρουν πολλά και «καλό είναι να μην μηδενίζουμε και να μην γενικεύουμε χωρίς στοιχεία».
«Με ψυχραιμία και μεθοδικότητα πρέπει όλοι να συνεργαζόμαστε για να γίνεται πάντοτε ότι καλύτερο απαιτείται για τα παιδιά και από την άλλη, να φροντίζουμε έτσι ώστε η Δικαιοσύνη να αποδίδει ευθύνες , αν αυτές προκύπτουν μετά την ολοκλήρωση κάθε διερεύνησης», κατέληξε o κ. Οικονόμου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης