Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δημοσκόπηση Alco: Προβάδισμα 7,3% για τη ΝΔ στο 30,3% - Δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ με 23%, ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 11,4%

Δημοσκόπηση Alco: Προβάδισμα 7,3% για τη ΝΔ στο 30,3% - Δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ με 23%, ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 11,4%
Όπως εξήγησε ο διευθύνων σύμβουλος της Alco Κ. Παναγόπουλος, η μείωση της διαφοράς οφείλεται στο γεγονός ότι το θέμα των υποκλοπών «φρέναρε» τις εισροές από άλλους χώρους στη ΝΔ

Προβάδισμα 7,3 ποσοστιαίων μονάδων  καταγράφει η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, στη νέα δημοσκόπηση της Alco.
Παράλληλα, αποτυπώνεται η γνώμη των πολιτών για τις κακοποιήσεις ανηλίκων και τη δράση των θεσμών (κοινωνικές υπηρεσίες, Δικαιοσύνη) αλλά και για το «καλάθι του νοικοκυριού».

Alco: Πρόθεση ψήφου
Αναλυτικά ως προς την πρόθεση ψήφου η ΝΔ προηγείται με 30,3%, έναντι 23% του ΣΥΡΙΖΑ, διαφορά 7,3 ποσοστιαίων μονάδων. Η διαφορά είναι μία μονάδα μικρότερη από την προηγούμενη μέτρηση (ΝΔ 31,2%, ΣΥΡΙΖΑ 22,9%, διαφορά 8,3%). Όπως εξήγησε ο διευθύνων σύμβουλος της Alco Κ. Παναγόπουλος, η μείωση της διαφοράς οφείλεται στο γεγονός ότι το θέμα των υποκλοπών «φρέναρε» τις εισροές από άλλους χώρους στη ΝΔ.

Αναλυτικά:

ΝΔ: 30,3%
ΣΥΡΙΖΑ: 23%
ΠΑΣΟΚ: 11,4%
ΚΚΕ: 5,2%
Ελληνική Λύση 4,9%

dimoskophsh9.webp

alco-syspeiroseis.jpg.webpalco-prothesi.png.webp


Καλάθι του νοικοκυριού

Όσον αφορά στο καλάθι του νοικοκυριού το 44% των ερωτηθέντων δεν το χρησιμοποιεί ενώ το 39% δυσκολεύεται να βρει πληροφορίες για τα προϊόντα που περιλαμβάνει. Σχεδόν οι μισοί (49%) θεωρεί ότι πρέπει να διευρυνθεί το καλάθι του νοικοκυριού, ώστε να περιλαμβάνει προϊόντα που καλύπτουν ευρύτερες ανάγκες των νοικοκυριών.

Κακοποίηση ανηλίκων

Απογοητευτική η εικόνα των πολιτών για την αντίδραση αστυνομίας, κοινωνικών υπηρεσιών και Δικαιοσύνης σε περιπτώσεις κακοποίησης ή εκμετάλλευσης παιδιών. Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε πριν καλά-καλά ξεσπάσει το σκάνδαλο των καταγγελιών για την Κιβωτό του Κόσμου. Ηη πλειοψηφία των πολιτών θεωρεί ότι οι κοινωνικές υπηρεσίες και πολύ περισσότερο η Δικαιοσύνη (σε ποσοστό μεγαλύτερο του 60%) δεν λειτουργούν με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα σε περίπτωση κακοποίησης παιδιών. Μικρότερη η απογοήτευση των πολιτών σε σχέση με την ανταπόκριση της αστυνομίας σε αυτές τις περιπτώσεις.

Υποκλοπές

Όπως φαίνεται από τα αποτελέσματα στην πρόθεση ψήφου, δεν ωφελούνται ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ από τις υποκλοπές, ενώ σημειώνεται αύξηση των αναποφάσιστων και κινητικότητα προς την ακροδεξιά.
Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 1.000 ψηφοφόρων από τις 10 έως τις 18 Νοεμβρίου.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης