Τελευταία Νέα
Πολιτική

Επιχείρηση «Κοντύνετε την Όλγα Κεφαλογιάννη» στην Α' Αθήνας – Σφαγή στην περιφέρεια από το συνωστισμό μεγαλόσχημων πολιτικών

Επιχείρηση «Κοντύνετε την Όλγα Κεφαλογιάννη» στην Α' Αθήνας – Σφαγή στην περιφέρεια από το συνωστισμό μεγαλόσχημων πολιτικών
Σκληρή μάχη στα γαλάζια ψηφοδέλτια στην περιφέρεια της Α΄Αθήνας
Σχετικά Άρθρα

Είναι αλήθεια ότι η σκληρή μάχη που θα δοθεί από μεριάς ΝΔ σε επίπεδο περιφέρειας δεν είναι άλλη από αυτή στην Ά Αθήνας. Και δεν είναι μόνο ο λόγος ότι διαθέτει μεγαλόσχημα στελέχη που διακρίνονται για την αστική τους καταγωγή αλλά διότι συμμετέχει στην περιφέρεια και ο νούμερο 1 εχθρός του Κυριάκου Μητσοτάκη, η Όλγα Κεφαλογιάννη.
Η οποία έχει βγει τουλάχιστον 2 φορές το τελευταίο διάστημα για να τον «αδειάσει» δημοσίως για το θέμα των υποκλοπών και του απορρήτου.
Στην περιφέρεια αυτή θα κατέβουν ο πολύ δημοφιλής Βασίλης Κικίλιας, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης με κοινό και από την Δεξιά, ο Νικήτας Κακλαμάνης που παραμένει ιδιαίτερα δημοφιλής στις γειτονιές της Αθήνας, η Φωτεινή Πιπιλή εξίσου δυνατή στην γυναικεία ψήφο και ο υφυπουργός Παιδείας ο Άγγελος Συρίγος, ο οποίος έχει δυναμική παρουσία στους τηλεοπτικούς δέκτες καθώς όντας Διεθνολόγος αναλύει τα ελληνοτουρκικά ζητήματα που είναι σε έξαρση αυτή τη περίοδο.
Τέλος, δεν χρειάζεται να πούμε κάτι παραπάνω ότι στην Α Αθήνας θα είναι υποψήφιος και ο Κυριάκος Πιερρακάκης, ο πιο δημοφιλής υπουργός της κυβέρνησης.

Ωστόσο, το Μέγαρο Μαξίμου συζητά ώστε να τοποθετήσει στην ήδη στριμωγμένη περιφέρεια και τον Γιώργο Βουλγαράκη ο οποίος έχει επιστρέψει στη Νέα Δημοκρατία.
Τον είδανε ακόμα και στην συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ την περασμένη εβδομάδα.

Αλλά υπάρχει και η σκέψη να πάρει το χρίσμα υποψήφιου βουλευτή και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος ο οποίος είναι και αυτός πολύ κοντά στην σημερινή ηγεσία της ΝΔ και θέλει να επιστρέψει στην Βουλή.
Και επίσης, να μην ξεγράφει κανένας την Άννα Ροκοφύλου, προσωπική φίλη του Κυριάκου Μητσοτάκη που πήρε μεταγγραφή από το ΠΑΣΟΚ και θα είναι υποψήφια με τη ΝΔ στην Α Αθήνας.
Ο σύζυγός της είναι ο Σπήλιος Μανιάς, ένα από τα λίγα πρόσωπα που βρέθηκαν μέσα στο προεδρικό μέγαρο όταν ορκίστηκε Πρωθυπουργός ο κ. Μητσοτάκης.

Υπόψιν η Α Αθήνας θα χάσει μία έδρα λόγω της ψήφου των αποδήμων, οπότε από 7 που εξέλεξε, εάν η ΝΔ είναι πρώτο κόμμα θα βγάλει τουλάχιστον 6 ενώ πρόκειται να μειωθούν και άλλο στις εκλογές με απλή αναλογική που μπορεί οι έδρες για τη ΝΔ να περιοριστούν στις 5.
Εικόνα που μπορεί να αλλάξει εάν πάμε σε δεύτερες εκλογές αλλά κανείς δεν ξέρει.
Συνεπώς, μιλάμε ότι στην Α Αθήνας θα έχουμε κανονική σφαγή και οι πληροφορίες μας θέλουν να υφίστανται αυτή τη σφαγή η Όλγα Κεφαλογιάννη και η Φωτεινή Πιπιλή κυρίως και δευτερευόντως ο Νικήτας Κακλαμάνης που δεν είναι και ο πιο βολικός βουλευτής για το Μαξίμου.
Παρόλο που από το 2012 η Όλγα εκλέγεται πρώτη, είναι αλήθεια ότι στη μάχη μπαίνουν ιδιαίτερα δημοφιλείς υπουργοί με κομματικό στρατό, με βοήθεια από την Πειραιώς και τα φιλικά ΜΜΕ.
Και κυρίως πολιτικοί με πολύ στενή σχέση με την οικογένεια Μητσοτάκη και τον ίδιο προσωπικά.
Αυτός ο συνωστισμός, τον οποίο πολλοί θεωρούν σκόπιμο από την ηγεσία ώστε να αλλάξει τον χάρτης της συγκεκριμένης περιφέρειας, ουσιαστικά γίνεται για να «φαγωθεί» η Όλγα Κεφαλογιάννη.
Και αν παραμείνει αλώβητη θα είναι μία πολύ μεγάλη προσωπική της νίκη.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης