Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μητσοτάκης: Καλά τα νέα από το φετινό πύρινο μέτωπο – Μόλις 7 από τις 7.000 φωτιές ξέφυγαν

Μητσοτάκης: Καλά τα νέα από το φετινό πύρινο μέτωπο – Μόλις 7 από τις 7.000 φωτιές ξέφυγαν
Δήλωσε δικαιωμένος από την απόφαση του να συστήσει αυτόνομο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας
Για καλά νέα όσον αφορά τις πυρκαγιές μια και οι φετινές απώλειες ήταν συντριπτικά μικρότερες σε σχέση με το 2021 έκανε λόγο ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια τοποθέτησης του σε εκδήλωση του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας για το τέλος της αντιπυρικής περιόδου.
«Η λήξη της αντιπυρικής περιόδου μας έφερε καλά νέα, καθώς οι απώλειες είναι συντριπτικά μικρότερες σε σχέση με πέρυσι με σταθερή προτεραιότητα την προστασία της ανθρώπινης ζωής» υποστήριξε ο πρωθυπουργός, ο οποίος δήλωσε δικαιωμένος από την απόφασή του να συστήσει αυτόνομο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας.
«Πριν από 3,5 χρόνια η συγκεκριμένη δομή ήταν ένα απαξιωμένο γραφείο.
Πλέον έχει μεταμορφωθεί σε μία υπουργική δομή που πρωτοστάτησε όχι μόνον στις θεομηνίες, αλλά και στην πανδημία.
Η ισχύς και η αποτελεσματικότητα του συγκεκριμένου Υπουργείου πηγάζει και από την αποφασιστικότητα μας να διδασκόμαστε από την εμπειρία, αλλά και τη βούληση μας να διορθώνουμε κάθε αστοχία» υποστήριξε ο κ.Μητσοτάκης, ο οποίος έδωσε έμφαση που έδωσε η σημερινή κυβέρνηση στον τομέα της πρόληψης και δη στις περιπολίες εναέριων μέσων.

Μόνο 7 από τις 7.000 πυρκαγιές ξέφυγαν

«Από τις 7.000 φωτιές μόνον 7 ξέφυγαν, πράγμα, που σημαίνει πως οι υπόλοιπες περιορίστηκαν άμεσα» υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στο σχεδιασμό για το επιχειρησιακό πρόγραμμα της Πολιτικής Προστασίας με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης κάνοντας ειδική μνεία στην απόκτηση νέων πυροσβεστικών αεροσκαφών, καθώς, όπως είπε, η κυβέρνηση πλέον έχει και τη δυνατότητα και την τεχνογνωσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης