Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πρεμιέρα σήμερα 18/11 για τη δίκη Παππά, Καλογρίτσα στο Ειδικό Δικαστήριο για τις τηλεοπτικές άδειες

Πρεμιέρα σήμερα 18/11 για τη δίκη Παππά, Καλογρίτσα στο Ειδικό Δικαστήριο για τις τηλεοπτικές άδειες
Η δίκη θα διεξαχθεί στον Άρειο Πάγο

Πρεμιέρα σήμερα Παρασκευή 18 Νοεμβρίου για τη δίκη στο Ειδικό Δικαστήριο του πρώην υπουργού Ν. Παππά και του επιχειρηματία, Χρ. Καλογρίτσα σχετικά με την υπόθεση του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες του 2016.
Με αμετάκλητο βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου περί ευθύνης υπουργών, ο κ.Παππάς παραπέμφθηκε σε δίκη για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος (πλημμέλημα), αναφορικά με τους χειρισμούς του στην υπόθεση του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών το έτος 2016.
Επίσης, παραπέμπεται και ο κ. Καλογρίτσας για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας στην παράβαση καθήκοντος (πλημμέλημα) του πρώην υπουργού Επικρατείας.

Καταγγελίες Καλογρίτσα

Ο κ. Καλογρίτσας έχει καταγγείλει, ότι η σύμβαση με την κατασκευαστική εταιρεία CCC (Consolidated Contractors Company) αραβικών συμφερόντων για τη δημιουργία mall στα Ηνωμένες Αραβικά Εμιράτα ήταν εικονική και καταρτίστηκε για να μπορέσει να βρει τα 3 εκατομμύρια ευρώ που ήταν η χρηματική εγγύηση για να μπορέσει η εταιρεία του να συμμετάσχει στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.
Ο επιχειρηματίας υποστηρίζει ο Ν. Παππάς ήταν εκείνος που έφερε σε επαφή τα εμπλεκόμενα μέρη και οργάνωσε την όλη διαδικασία.
Ο κ. Παππάς αρνείται τα όσα τού αποδίδονται και έχει υπεραμυνθεί της νομιμότητας της διαδικασίας αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών.

Στον Άρειο Πάγο η δίκη

Η δίκη θα διεξαχθεί στον Άρειο Πάγο, εκεί που εκδικάζεται η υπόθεση του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και της πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη.
Πρόεδρος του Ειδικού Δικαστηρίου θα είναι η αρεοπαγίτης Ιωάννα Κλάπα-Χριστοδουλέα, ενώ εισαγγελέας έδρας θα είναι η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Όλγα Σμυρλή, η οποία είναι παράλληλα και εισαγγελέας στη διεξαγόμενη δίκη του κ. Παπαγγελόπουλου.
Σημειώνεται πως έχουν κληθεί ήδη 16 μάρτυρες, ενώ νομικοί παραστάτες του Ν.Παππά θα είναι οι δικηγόροι Γιάννης Μαντζουράνης, Βαγγελής Γεωργακόπουλος και Θεόδωρος Μαντάς.
Συνήγοροι του Χρ. Καλογρίτσα θα είναι ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Λοβέρδος και ο Άγγελος Καραχάλιος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης