Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μάντζος (ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ) για παρακολουθήσεις: Η κυβέρνηση αδειάζει τον ίδιο της τον εαυτό

Μάντζος (ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ) για παρακολουθήσεις: Η κυβέρνηση αδειάζει τον ίδιο της τον εαυτό
Ο Δημήτρης Μάντζος επέστησε την προσοχή όλων στην «ντρίμπλα της κυβέρνησης» ως προς την ενημέρωση του παρακολουθούμενου από την ΑΔΑΕ, διότι αυτή θα μπορεί να γίνεται τρία χρόνια μετά τη λήξη της παρακολούθησης

Mε το νέο σχέδιο νόμου για τις παρακολουθήσεις, η κυβέρνηση «αδειάζει τον ίδιο της το εαυτό, διαψεύδοντας τη μέχρι σήμερα γραμμή της, υποστηρίζει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Δημήτρης Μάντζος.
Πρώτον, μας έλεγε ότι δεν έπρεπε να υπάρχει ειδικό καθεστώς για τους πολιτικούς για τις παρακολουθήσεις, κόντρα σε αυτό που έλεγαν όλοι οι συνταγματολόγοι της χώρας και έρχεται από χθες και φτιάχνει νέο καθεστώς ειδικό για τις παρακολουθήσεις πολιτικών προσώπων».
Ο Δημήτρης Μάντζος επέστησε την προσοχή όλων στην «ντρίμπλα της κυβέρνησης ως προς την ενημέρωση του παρακολουθούμενου από την ΑΔΑΕ, διότι αυτή θα μπορεί να γίνεται τρία χρόνια μετά τη λήξη της παρακολούθησης.
Αυτό σημαίνει ότι, ακόμη και αν καταλάβει τον κ. Ανδρουλάκη η νέα διάταξη, θα μάθει την αλήθεια το 2024.
Παρά τις καλές προθέσεις που θεωρητικά η κυβέρνηση θέλει να εμφανίζει ότι έχει, ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες, αναδεικνύοντας την πολιτική υποκρισία της. Αντί να αποκαλύψει, συγκαλύπτει και με το σχέδιο νόμου το οποίο έχει κατεβάσει».

Φοβάται τη διεθνή καταδίκη ο Μητσοτάκης

Ερωτηθείς για το αν το σχέδιο νόμου είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, ο Δημήτρης Μάντζος σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής θα αξιολογήσει και θα τοποθετηθεί με την ψήφο και τον πολιτικό του λόγο.
Επεσήμανε ωστόσο, ότι «το να υπάρχουν θεσμικά φίλτρα ενημέρωσης και αδειοδότησης, θα μπορούσε να είναι μία θετική πρωτοβουλία.
Ωστόσο, η πολιτική ουσία είναι ότι εμείς το λέμε από τον Ιούλιο και τότε η κυβέρνηση μας έλεγε ότι κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου».
Δεν παρέλειψε δε, να υπενθυμίσει τη δήλωση της εισαγγελέως της ΕΥΠ ότι θα παρακολουθούσε ακόμη και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας αν το έκρινε σκόπιμο, λέγοντας πως «απέναντι σε αυτήν τη αντιδημοκρατική ρητορική, που τρεις μήνες τώρα την καταδικάζουμε, έρχεται τώρα ο κ. Μητσοτάκης ασθμαίνοντας και φοβούμενος τη διεθνή καταδίκη της χώρας και καταθέτει αυτό το σχέδιο νόμου».
Ο Δημήτρης Μάντζος επισήμανε ότι με τη συνεπή στάση του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής έχει πετύχει «σημαντικές θεσμικές νίκες στο πραγματικό πεδίο της πολιτικής.
Οτιδήποτε συνέβη προς την κατεύθυνση της αποκάλυψης της αλήθειας, προήλθε από τη δική μας παράταξη».
«Έχουμε μπει σε έναν λαβύρινθο.
Κρατούμε όμως σφιχτά στο χέρι μας το μίτο της Αριάδνης, δεν θα χαθούμε, και στο τέλος θα βρούμε τον Μινώταυρο και θα τον σκοτώσουμε.
Δεν είναι προσωπικό στοίχημα του Ν. Ανδρουλάκη και του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.
Είναι καθήκον δημοκρατικό, ένα χρέος των πολιτικών δυνάμεων και των δημοσιογράφων, να αναδείξουν θεσμικά όλη την αλήθεια αυτής της νοσηρής υπόθεσης», πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης