Τελευταία Νέα
Πολιτική

Άρση ασυλίας των βουλευτών Κλέωνα Γρηγοριάδη και Μιλτιάδη Χατζηγιαννάκη - Η μήνυση από τον επιχειρηματία Γιάννη Αλαφούζο

Άρση ασυλίας των βουλευτών Κλέωνα Γρηγοριάδη και Μιλτιάδη Χατζηγιαννάκη - Η μήνυση από τον επιχειρηματία Γιάννη Αλαφούζο
Υπενθυμίζεται ότι κατά του βουλευτή του ΜεΡΑ25 είχε υποβάλλει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση ο επιχειρηματίας Γιάννης Αλαφούζος

Την βουλευτική ασυλία των Κλέωνα Γρηγοριάδη (Μέρα25) και Μιλτιάδη Χατζηγιαννάκη (ΣΥΡΙΖΑ) ήρε η Ολομέλεια της Βουλής απορρίπτοντας παράλληλα αντίστοιχα αιτήματα που αφορούν τους Νίκο Μανωλάκο (ΝΔ) και Χαράλαμπο Μαμουλάκη (ΣΥΡΙΖΑ).
Υπέρ της άρσης ασυλίας του κ. Γρηγοριάδη ψήφισαν 180 βουλευτές ενώ 91 καταψήφισαν.
Υπενθυμίζεται ότι κατά του βουλευτή του ΜεΡΑ25 είχε υποβάλλει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση ο επιχειρηματίας Γιάννης Αλαφούζος.
Τόσο ο κ. Γρηγοριάδης όσο και ο κ. Γιάνης Βαρουφάκης μίλησαν στην Ολομέλεια για πόλεμο με την ολιγαρχία σημειώνοντας προς τον ΣΥΡΙΖΑ πως ο σχηματισμός προοδευτικής κυβέρνησης συνεργασίας περνά μόνο μέσα από «σύγκρουση με τα συμφέροντα».
Ο Κ.Γρηγοριάδης είχε απαιτήσει να αρθεί η ασυλία του η οποία ζητήθηκε ύστερα από μήνυση του Γιάννη Αλαφούζου προκειμένου να συνεχίσει -όπως είπε- να αποκαλύπτει με ονοματεπώνυμα τους «ολιγάρχες που κλέβουν συστηματικά, χρόνια τώρα τους συνανθρώπους μας».
Σημειώνεται πως η βουλή απέρριψε το αίτημα για άρση ασυλίας του Χ. Μαμουλάκη με 273 αρνητικές ψήφους, του Ν. Μανωλάκου με 271, ενώ έκανε δεκτό το αίτημα για τον Μ. Χατζηγιαννάκη με 260 θετικές ψήφους.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης