Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παπαδημούλης: Ο κ. Μητσοτάκης είναι ο πολιτικός εγκέφαλος του σκανδάλου των υποκλοπών που κάνει ζημιά στη χώρα

Παπαδημούλης: Ο κ. Μητσοτάκης είναι ο πολιτικός εγκέφαλος του σκανδάλου των υποκλοπών που κάνει ζημιά στη χώρα
Παράλληλα, πρόσθεσε πως «δυστυχώς έχει το θράσος να εμφανίζεται ως θύμα, ενώ είναι θύτης. Θα ένιωθα θλίψη αν δεν ήταν ο πρωθυπουργός της χώρας, αλλά τώρα νιώθω θυμό για το θράσος του και θλίψη για την κατάντια του»

Ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης, δήλωσε πως «ο κ. Μητσοτάκης είναι ο πολιτικός εγκέφαλος του σκανδάλου των υποκλοπών που κάνει ζημιά στη χώρα».
Παράλληλα, πρόσθεσε πως «δυστυχώς έχει το θράσος να εμφανίζεται ως θύμα, ενώ είναι θύτης. Θα ένιωθα θλίψη αν δεν ήταν ο πρωθυπουργός της χώρας, αλλά τώρα νιώθω θυμό για το θράσος του και θλίψη για την κατάντια του».«Τώρα που αποφάσισε η Βουλή, παρά την αντίδραση της ΝΔ, να κληθούν οι Δημητριάδης και Λαβράνος και Μπίτζιος, να δεχθεί η κυβέρνηση να καταθέσουν στο φως της ημέρας όπως γίνεται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο» τόνισε χαρακτηριστικά.Και πρόσθεσε: «Περιμένω από τη Δικαιοσύνη και έντιμους ανθρώπους στη ΝΔ να ορθώσουν ανάστημα. Σήμερα ήταν η κα Όλγα Κεφαλογιάννη. Θα περίμενα και από τον Δένδια να κάνει το ίδιο γιατί ελλοχεύουν εθνικοί κίνδυνοι στο ενδεχόμενο να παρακολουθείται το τηλέφωνο του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών»Ο κ. Παπαδημούλης χαρακτήρισε επίσης «ιστορικό ατύχημα για τη χώρα» την πρωθυπουργία του Κυριάκου Μητσοτάκη σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή «με πληθωρισμό, με φτώχεια, με πόλεμο στη γειτονιά μας και με γείτονα τον Ερντογάν».Όπως είπε, «ο κ. Μητσοτάκης έχει τεράστιο θράσος για να κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για τοξικότητα όταν στην ίδια ομιλία χαρακτηρίζει τον Αλέξη Τσίπρα συνοδοιπόρο του Ερντογάν.Αυτό είναι το τοξικό, διότι ενώ θα έπρεπε να είμαστε όλοι ενωμένοι, ενώ ξέρει ο κ. Μηστοτάκης πως ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε ως πρωθυπουργός τις απαντήσεις που πρέπει στον Ερντογάν και ότι κρατάμε πολύ υπεύθυνη στάση απέναντι στην επιθετικότητα της Τουρκίας, τόλμησε να ξεστομίσει κάτι τέτοιο».Κατά τον ίδιο, «ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο πολιτικός εγκέφαλος του σκανδάλου των υποκλοπών που κάνει ζημιά στη χώρα και δυστυχώς είχε το θράσος να εμφανίζεται ως θύμα, ενώ είναι θύτης. Θα ένιωθα θλίψη αν δεν ήταν ο πρωθυπουργός της χώρας, αλλά τώρα νιώθω θυμό για το θράσος του και θλίψη για την κατάντια του.
Δίπλα στα πάρτι των γαλάζιων “ακρίδων” σε βάρος του δημόσιου χρήματος, στις απευθείας αναθέσεις και στους Πάτσηδες έχουμε και το σκάνδαλο των υποκλοπών. Αυτό δεν είναι μόνο οπισθοδρόμηση, αλλά μας κάνει ζημιά μέχρι και στην επενδυτική μας προσπάθεια ως χώρα στην οποία κανείς δεν θα θέλει να επενδύσει, όταν υπάρχει ένα κέντρο παρακολουθήσεων παρακρατικού τύπου με καρδιά το Μαξίμου».«Φυσικά, συνέχισε, θέλει τεράστιο θράσος και κυνισμό, και τεράστια αποθέματα ψεύδους να ισχυρίζεται κανείς ότι αυτά συμβαίνουν παντού. Δεν υπάρχει χώρα στην ΕΕ που να παρακολουθούνται ο αρχηγός του τρίτου κόμματος, το μισό υπουργικό συμβούλιο, στελέχη της αντιπολίτευσης, δημοσιογράφοι και επιχειρηματίες και να μην στάζει η ουρά του γαϊδάρου.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρέπει τώρα να δώσει εντολή να δοθούν τα στοιχεία στη δημοσιότητα. Και τώρα που αποφάσισε η βουλή, παρά την αντίδραση της ΝΔ, να κληθούν οι Δημητριάδης και Λαβράνος και Μπίτζιος, να δεχθεί η κυβέρνηση να καταθέσουν στο φως της ημέρας όπως γίνεται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Ευτυχώς στις Βρυξέλλες δεν έχουμε πλειοψηφία της ΝΔ να κουκουλώνει το σκάνδαλο, ούτε διορισμένη δικαιοσύνη να πετάει την μπάλα στην εξέδρα και να καθυστερεί όπως κάνει ο κ. Ντογιάκος, δίνοντας απλώς εντολές για προκαταρκτικές έρευνες, χωρίς να παίρνει την υπόθεση στα χέρια του.
Το σχέδιο πορίσματος της εξεταστικής του Ευρωκοινοβουλίου δόθηκε από την εισηγήτρια της PEGA στην επιτροπή και είναι κόλαφος για τον κ. Μητσοτάκη. Εκτιμώ ότι θα εγκριθεί χωρίς ουσιαστικές αλλαγές και από την εξεταστική επιτροπή του Ε/Κ και την Ολομέλεια, όσες πιέσεις κι αν ασκεί το μητσοτακέικο».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης