Τελευταία Νέα
Πολιτική

Οικονόμου: Ο κ. Τσίπρας και οι συκοφαντικοί του βραχίονες είναι έκθετοι και υπόλογοι

Οικονόμου: Ο κ. Τσίπρας και οι συκοφαντικοί του βραχίονες είναι έκθετοι και υπόλογοι

Η Θεανώ Φωτίου συνέδεσε το σκάνδαλο των υποκλοπών με το Ταμείο Ανάκαμψης

Σχετικά Άρθρα
Την έντονη αντίδραση της κυβέρνησης προκάλεσε η δήλωση της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Θεανούς Φωτίου, ότι η υπόθεση των παρακολουθήσεων υποκινείται από μεγαλοεπιχειρηματίες που δεν είναι ικανοποιημένοι με την κατανομή των 72 δισ. ευρώ του Ταμείου Ανάκαμψης.
«Μετά τον κ. Μαντζουράνη, συνεργάτη του κ. Τσίπρα και δικηγόρο του κ. Βαξεβάνη, που παραδέχθηκε την απουσία στοιχείων και τεκμηρίων για τα όσα "αποκαλύπτει" σε δόσεις ο εντολέας του, τη σκυτάλη πήρε άλλο ένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. Η βουλευτής κ. Θεανώ Φωτίου, πριν από λίγο στη Βουλή, αποκάλυψε ότι υπάρχει σχέδιο προσβολής της κυβέρνησης από κέντρα που δεν είναι ευχαριστημένα, επειδή η κυβέρνηση δεν προσάρμοσε στα μέτρα τους το ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης, προστατεύοντας το δημόσιο συμφέρον», σχολίασε ο Γιάννης Οικονόμου, αναφερόμενος σε δηλώσεις της βουλευτή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Θεανώς Φωτίου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πρόσθεσε για τη δήλωση της κας Φωτίου: «Υποστήριξε μάλιστα ότι οι "αποκαλύψεις" για τις υποκλοπές είναι κομβικό μέρος του σχεδίου αυτού. Όσο η Δικαιοσύνη προχωράει την έρευνά της και αναπτύσσονται οι θεσμικές πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης για την διαλεύκανση της υπόθεσης των κακόβουλων λογισμικών, τόσο η εκστρατεία λάσπης και σπίλωσης που έχει ξεκινήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, καταρρέει. Ο κ. Τσίπρας και οι συκοφαντικοί του βραχίονες είναι έκθετοι και υπόλογοι».

Η Φωτίου συνέδεσε το σκάνδαλο των υποκλοπών με το Ταμείο Ανάκαμψης

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, είχε έναν έντονο διάλογο στη Βουλή, με τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Θεανώ Φωτίου.
«Διασπαθίσετε σε ημέτερους το Ταμείο Ανάκαμψης. Γι’ αυτό το ταμείο γίνονται όσα παρακολουθούμε αυτές τις ημέρες από επιχειρηματίες που προφανώς δεν έμειναν ευχαριστημένοι από όσα κάνατε. Το θέμα των υποκλοπών συνδέεται ευθέως με τα 72 δισ. ευρώ των ταμείου Ανάκαμψης και ΕΣΠΑ» είπε χαρακτηριστικά η κ. Φωτίου.
Από την πλευρά του ο υπουργός Επενδύσεων και Ανάπτυξης απάντησε ευχαριστώντας την βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την διαπίστωσή της σημειώνοντας πως «μας είπατε κα Φωτίου πως επιχειρηματίες που δεν είναι ευχαριστημένοι από τον τρόπο που μοιράσαμε τα χρήματα, βγάζουν τα θέματα για τις παρακολουθήσεις. Μόλις ακυρώσατε την προπαγάνδα ότι εμείς δίνουμε χρήματα σε μεγάλους επιχειρηματίες. Μας είπατε ότι δεν είναι ευχαριστημένοι γιατί εμείς δίνουμε τα χρήματα στον κόσμο - και καλά κάνουμε - . Δια στόματος βουλευτού και πρώην υπουργού ΣΥΡΙΖΑ κλείνουν και τα δύο θέματα: και των υποκλοπών και των χρημάτων του Ταμείου Ανάκαμψης. Μοιράσαμε τα χρήματα όχι όπως θέλουν οι επιχειρηματίες γι αυτό και μας χτυπούν. Έχετε δίκιο. Οι μεγάλοι επιχειρηματίες δεν είναι ευχαριστημένοι γιατί η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν ικανοποιεί τις επιθυμίες τους».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης