Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσακλόγλου (υφ. Εργασίας): Τον Ιανουάριο θα υπολογιστεί η αύξηση στις συντάξεις, υπολογίζεται μεταξύ 7,5%-8%

Τσακλόγλου (υφ. Εργασίας): Τον Ιανουάριο θα υπολογιστεί η αύξηση στις συντάξεις, υπολογίζεται μεταξύ 7,5%-8%
Το ποσό θα υπολογιστεί από 1η Ιανουαρίου και θα φανεί περίπου μετά από δύο μήνες, σύμφωνα με τον Π. Τσακλόγλου
Σχετικά Άρθρα

Μεταξύ 7,5%-8% υπολογίζεται το ποσσοτό της αύξησης των συντάξεων το 2023, όπως τόνισε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Π. Τσακλόγλου.
Ο κ. Τσακλόγλου, αφού εξήγησε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ότι για τον προσδιορισμό του ύψους της αύξησης ο νόμος προβλέπει το μισό του πληθωρισμού και του ρυθμού οικονομικής μεγέθυνσης , σημείωσε ότι το ποσό θα υπολογιστεί από 1ης Ιανουαρίου και θα φανεί περίπου μετά από δύο μήνες.
Σημειώνεται ότι το ποσοστό της αύξησης θα προσδιοριστεί από το ύψος της αύξησης του ΑΕΠ και της αύξησης του τιμαρίθμου, το άθροισμα αυτών των δύο μεγεθών θα διαιρεθεί δια δυο και έτσι, θα προκύψει είναι το ύψος της αύξησης.
Περαιτέρω, για την προσωπική διαφορά ο κ. Τσακλόγλου ανέφερε ότι η αρχική πρόβλεψη του νόμου ήταν ότι θα διαρκέσει μέχρι το 2019 και θα πάρει καιρό ακόμα έως ότου ισοσκελιστούν οι διαφορές.
Κάνοντας αναφορά στις εκκρεμμείς συντάξεις, υπογράμμισε πως «καταφέραμε και ρίξαμε τις εκκρεμείς συντάξεις στις περίπου 34.000 και από αυτές, οι 95.000 είναι δύσκολες περιπτώσεις» που έχει αναλάβει ειδική ομάδα. ΑΠό τον ΕΦΚΑ υπολογίζεται ότι «μέσα στους επόμενους 2-3 μήνες να έχουν ολοκληρωθεί οι συντάξεις του 2022».
Πρόσθεσε ότι «οι παράλληλες βγαίνουν σταδιακά, έχουν αρχίσει και εκκαθαρίζονται. Μέσα στο εξάμηνο της χρονιάς, ίσως και στο τρίμηνο να έχουν εκκαθαριστεί».

Αύξηση κατώτατου μισθού

Αναφορικά με τις αυξήσεις στους μισθούς, ο κ. Τσακλογλου σημείωσε πως γίνονται εμμέσως στο Δημόσιο, ενώ στον ιδιωτικό τομέα οι διαδικασίες για την αύξηση του κατώτατου μισθού ξεκινούν από 1η Ιανουαρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης