Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σπάνε την σιωπή τους Καραμανλής, Σαμαράς και αδειάζουν το Μαξίμου – Φόβοι ότι οι υποκλοπές στιγματίζουν τη ΝΔ

Σπάνε την σιωπή τους Καραμανλής, Σαμαράς και αδειάζουν το Μαξίμου – Φόβοι ότι οι υποκλοπές στιγματίζουν τη ΝΔ
Όλο το πολιτικό σύστημα υπό παρακολούθηση
Σχετικά Άρθρα

Έντονη είναι η δυσαρέσκεια του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή απέναντι στο Μέγαρο Μαξίμου για την τροπή που έχει πάρει η υπόθεση των υποκλοπών.
Είχε δείξει την αντίδρασή του στην ομιλία του στα Ανώγεια επισημαίνοντας ότι πρέπει να αρθεί το απόρρητο γιατί όσο παραμένει αυτή η υπόθεση υπό καθεστώς σκοταδιού, πληγώνεται η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας.
Στο ίδιο κλίμα ήταν και οι αντιδράσεις αρκετών στελεχών του καραμανλικού περιβάλλοντος, όπως π.χ η Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Θοδωρής Ρουσόπουλος και άλλοι.

Όλο το πολιτικό σύστημα υπό παρακολούθηση

Ωστόσο, οι νέες εξελίξεις δείχνουν ότι το πρόβλημα των υποκλοπών δεν αφορά μόνο τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ αλλά μέσω του λογισμικού predator έχει παρακολουθηθεί το μισό πολιτικό σύστημα, δημοσιογράφοι και επιχειρηματίες.
Και όταν υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι το κέντρο αυτών των παρακολουθήσεων είχε σχέσεις με το πρωθυπουργικό μέγαρο, είναι μοιραίο να στιγματίζεται όλη η γαλάζια παράταξη.

Η πρώτη παρέμβαση στα Ανώγεια και η ανασκευή που ποτέ δεν υπήρξε…

Όπως είχαμε γράψει και παλαιότερα, ο Κώστας Καραμανλής υπήρξε θύμα υποκλοπών.
Και στην αρχή, μάλιστα, μέχρι να γίνει γνωστό, είχε κατηγορηθεί το μακρινό 2006 με την υπόθεση Τσαχειλίδη-Vodafone ότι η κυβέρνησή του ήταν ο εντολέας υποκλοπών.
Όλα αυτά έχουν δημιουργήσει απέχθεια στον πρώην πρωθυπουργό και είναι ιδιαίτερα ευαίσθητος με αυτά τα ζητήματα.
Άλλωστε, η πρώτη παρέμβαση στα Ανώγεια ήταν καίρια για τον Κ. Καραμανλή.
Μάλιστα, μετά τα Ανώγεια έπεσαν πάνω του για να ανασκευάσει αλλά εκείνος δεν το έκανε, παρόλο που τα ΜΜΕ γράφανε ότι όσα είπε ο Καραμανλής δεν αφορούσαν τον Πρωθυπουργό. Η αλήθεια είναι ότι όσα είπε αφορούσαν αυτόν που ευθύνεται για τις υποκλοπές…

Το περιβάλλον Καραμανλή τού ζητεί παρέμβαση γιατί θίγεται η παράταξη

Πλέον, ως θεματοφύλακας της παράταξης που έχει πληγεί 2 φορές από το σκάνδαλο των υποκλοπών – η πρώτη επί κυβέρνησης Κωνσταντίνου Μητσοτάκη- καλείται να πάρει θέση.
Η ανησυχία και ο προβληματισμός του είναι δεδομένοι ενώ η δυσαρέσκειά του απέναντι στο σύστημα του Μαξίμου εμφανής.
Το περιβάλλον του τού ζητεί να παρέμβει αλλά σκέφτεται ότι έρχονται εκλογές και δεν θα ήθελε να είναι η αιτία εσωστρέφειας στην δοκιμαζόμενη παράταξη. Πάντως, είναι τρομερά ανήσυχος για την τροπή των υποκλοπών και σύμφωνα με τον περίγυρό του θα σκεφτεί προσεκτικά τις επόμενες κινήσεις του. Στις 20 Νοεμβρίου στην Λάρισα θα παραστεί στην παρουσίαση του βιβλίου του δημοσιογράφου Μανώλη Κοττάκη και σίγουρα θα πιεστεί για να μιλήσει.

Οι αποκαλύψεις του κυριακάτικου Τύπου ίσως αλλάξουν τις διαθέσεις

Ίσως, βέβαια, όπως τονίζουν πολιτικοί φίλοι του Κώστα Καραμανλή, μία παρέμβασή του επιταχυνθεί μιας και είναι πολύ πιθανό στις επόμενες αποκαλύψεις που έρχονται αυτό το Σαββατοκύριακο υπάρξει και το όνομά του σε αυτά που είχαν τεθεί υπό παρακολούθηση μέσω του λογισμικου predator.
«Τότε, μιλάμε για μία διαφορετική κατάσταση» τονίζουν κάποιοι.
Αυτό που έχει ενοχλήσει, επίσης, είναι ότι διεθνή ΜΜΕ εγνωσμένης εγκυρότητας όπως οι FT μιλάνε για σκάνδαλο και φέρνουν ξανά στο αρνητικό επίκεντρο την Ελλάδα.

Η φημολογία που πυροδότησε ο Τσίπρας

Παράλληλα, υπάρχει και η φημολογία – την οποία αφήνει να εννοηθεί ο Α.Τσίπρας - ότι η ΕΥΠ παρακολουθούσε και υπουργό που βρίσκεται και στην λίστα predator.
Αυτό αλλάζει και πάλι τα δεδομένα αφού η ΕΥΠ είναι υπό την επίβλεψη του πρωθυπουργικού μεγάρου.
Όλα αυτά δημιουργούν μία ζοφερή κατάσταση, κατά βάση αντιδημοκρατική, που συντελεί στη αμφισβήτηση και την άρση εμπιστοσύνης του πολιτικού συστήματος και της κυβέρνησης. Από όλους, πλέον, όχι μόνο την αντιπολίτευση.

Παρέμβαση για όλα ετοιμάζει ο Σαμαράς στις 7/12

Πάντως σε μεγάλο προβληματισμό για την τροπή που παίρνουν οι υποκλοπές βρίσκεται και ο Αντώνης Σαμαράς γι’ αυτό και έγινε η επίσπευση των εγκαινίων του Ινστιτούτου Σαμαρά, προκειμένου ο πρώην πρωθυπουργός να κάνει την πρώτη ομιλία-παρέμβαση στις 7 Δεκεμβρίου.
Μία ομιλία που θα έχει γωνίες όπως ήταν και η ομιλία Σαμαρά στο συνέδριο του κόμματος μιας και στην επικαιρότητα συμβαίνουν ζητήματα που έχουν ερεθίσει τον πρώην πρωθυπουργό, όπως τα εθνικά ζητήματα, η ακρίβεια αλλά και οι υποκλοπές.
Μην ξεχνάμε άλλωστε, στην λίστα που βγήκε πριν μία εβδομάδα το όνομά του φιγούραρε πρώτο πρώτο.
Είτε έχει σχέση η λίστα με το Μαξίμου είτε όχι, το ότι παρακολουθείται είναι ένα θέμα που θα το αναζητήσει…

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης