Τελευταία Νέα
Πολιτική

Απροθυμία να στηριχθεί η γραμμή Μαξίμου απέναντι στον Μαρινάκη και την αντιπολίτευση - Σε κίνδυνο η συνοχή της ΝΔ

Απροθυμία να στηριχθεί η γραμμή Μαξίμου απέναντι στον Μαρινάκη και την αντιπολίτευση - Σε κίνδυνο η συνοχή της ΝΔ
Πολλά στελέχη έχουν χάσει την εμπιστοσύνη, πλέον, στον ένοικο του Μεγάρου Μαξίμου και αν δεν εξεγείρονται είναι λόγω κομματικού πατριωτισμού
Σχετικά Άρθρα

Όπως είχαμε γράψει η υποψία ότι υπήρχε κέντρο στο Μαξίμου που χειριζόταν ή έστω γνώριζε για τις υποκλοπές πολιτικών προσώπων και επιχειρηματιών και κυρίως το περιεχόμενο αυτών, θα δημιουργήσει μία μεγάλη σκιά γύρω από τα στελέχη όχι μόνο της αντιπολίτευσης αλλά και της κυβερνώσας παράταξης.

Απροθυμία στελεχών να στηρίξουν τον ΠΘ απέναντι στον εφοπλιστή Μαρινάκη

Σε σημείο που αρκετά από αυτά έχουν χάσει την εμπιστοσύνη, πλέον, στον ένοικο του Μεγάρου Μαξίμου και αν δεν εξεγείρονται είναι λόγω κομματικού πατριωτισμού.
Ένα χαρακτηριστικό που παρατηρήσαμε είναι ότι όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέκρινε τους επιχειρηματίες που έχουν ομάδες και ΜΜΕ, ουσιαστικά φωτογράφιζε τον Βαγγέλη Μαρινάκη, λίγοι αναπαρήγαγαν τα λόγια του.

Δεν βγαίνουν να υπερασπιστούν για την υπόθεση των υποκλοπών

Μόνο κάποιοι από το στενό πυρήνα του π.χ ο Αλέξης Πατέλης κ.α. Βουλευτές, υπουργοί και άλλα ανώτερα κομματικά στελέχη απέφυγαν να μπουν σε αυτή τη σύγκρουση καθώς φοβούνται μην τούς πάρει η μπάλα στα ΜΜΕ του συγκροτήματος.
Πρωινές ενημερωτικές εκπομπές παρατήρησαν τη μεγάλη απροθυμία να βγουν γαλάζια στελέχη να υπερασπιστούν τον Πρωθυπουργό στην υπόθεση των υποκλοπών και να ακολουθήσουν τα λόγια του για τους «επιχειρηματίες» που πιέζουν.

Μειωθηκε η εμπιστοσύνη των στελεχών στην ηγεσία

Είναι ένα δείγμα και αυτό ότι η εμπιστοσύνη στην ηγεσία έχει μειωθεί, την στιγμή, μάλιστα, που βρισκόμαστε λίγο πριν τις εκλογές.
Γι’ αυτό και το επόμενο διάστημα θα είναι πολύ δύσκολο να διατηρηθεί η συνοχή στη ΝΔ εάν δεν υπάρξει μία κοινοβουλευτική διαδικασία.
Ήδη η Όλγα Κεφαλογιάννη ξαναχτύπησε και ζήτησε άρση του απορρήτου για τις υποκλοπές.
Στην ίδια κατάσταση βρίσκονται και άλλα στελέχη που δεν μιλάνε. Ακόμα…
Ο Πρωθυπουργός αποφεύγει να δώσει μάχη στη Βουλή μέσα σε ένα τέτοιο τοξικό περιβάλλον καθώς γνωρίζει ότι τυφλά θα έρθει πάνω του η ευθύνη, θα βρεθεί απολογούμενος για πράξεις άλλων.

Καμία ενημέρωση από το Μαξίμου ή Πειραιώς στα γαλάζια στελέχη

Ωστόσο στην Πειραιώς επικρατεί μία σύγχυση διότι δεν έχει αποφασιστεί ούτε σύγκλιση της Κ.Ο της ΝΔ ή μία ενημέρωση για τη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας όπου θα κληθούν να καταθέσουν τα πρόσωπα που βρέθηκαν στο επίκεντρο (Δημητριάδης, Λαβράνος, Μπίτζιος κ.α). Τα στελέχη δεν έχουν πάρει γραμμή για το πως θα αντιπαρατεθούν. Διότι προ καιρού μιλούσαμε για μία περίπτωση (Ανδρουλάκης) και τώρα μιλάμε για 106 πολιτικά ονόματα…

Εκλογές με ενεργό το predator;

Και παρόλο που διαφωνούμε σε πολλά με τον Αλέξη Τσίπρα, έχει δίκιο όταν λέει ότι δεν γίνεται να πάμε σε εκλογές γνωρίζοντας ότι υπάρχει predator.
Είναι αλήθεια ότι γνωρίζοντας ότι υπάρχει ζήτημα υποκλοπών των τηλεφώνων των πολιτικών στελεχών και κάποιος π.χ γνωρίζει μυστικά του προεκλογικού αγώνα του αντιπάλου του, πως μπορεί να είναι δίκαιος και δημοκρατικός ο αγώνας αυτός.
Το πολιτικό σύστημα θα πέσει σε ένα βούρκο και οι εκλογές θα είναι ένας πόλεμος μέσα στις λάσπες.
Ακόμα και να έρθει νομοθεσία που καθιστά παράνομο εφεξής το predator επί ελληνικής επικράτειας, ποιος εγγυάται ότι θα βρεθούν οι δέκτες και οι διακινητές του λογισμικού.

Αηδιασμένοι ψηφοφόροι θα μπουν σε φάση αποχής

Και το χειρότερο: Εφόσον οι εκλογές γίνουν και αφού δεν υπάρξει αυτοδυναμία, ποιος μπορεί να εμπιστευτεί τον Πρωθυπουργό στην διαδικασία των εντολών όταν επικρέμεται μία τέτοια κατηγορία;
Γι’ αυτό είναι επιτακτική ανάγκη όλη η κατάσταση θα πρέπει να ξεκαθαρίσει καθώς οι πλατιές μάζες του κόσμου θα μπουν σε κατάσταση αποχής από τις εκλογές και τα μεγάλα κόμματα θα ψηφίσουν μόνο οι κομματικοί στρατοί, προσφέροντας ένα μη αντιπροσωπευτικό αποτέλεσμα.
Ή, όπως έχουμε προβλέψει, θα στραφούν σε αντισυστημικά κόμματα.

Τα επόμενα Σαββατοκύριακα αποκαλύψεις

Το επόμενο διάστημα θα είναι «κόλαση» για την κυβέρνηση αφού τα επόμενα Σαββατοκύριακα θα έρθουν αποκαλύψεις – όπως προανήγγειλε και ο Α.Τσίπρας- για τη σύνδεση της λίστας παρακολουθούμενων με το predator με αυτούς που παρακολουθούσε «νόμιμα» η ΕΥΠ.
Ενώ θα βγουν και ονόματα από μία διευρυμένη λίστα όσων είχε «εισβάλει» στο κινητό τους το λογισμικό Predator.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης