Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κατρίνης (ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ): Η κυβέρνηση αρνείται να ελέγξει την αισχροκέρδεια στην αγορά

Κατρίνης (ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ): Η κυβέρνηση αρνείται να ελέγξει την αισχροκέρδεια στην αγορά
Η χονδρεμπορική τιμή του ρεύματος στην Ελλάδα παραμένει η υψηλότερη στην Ευρώπη, τόνισε ο Μ. Κατρίνης

Η κυβέρνηση αρνείται να ελέγξει την αισχροκέρδεια στην αγορά, δήλωσε ο επικεφαλής της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ Μιχάλης Κατρίνης στο OPEN.
«Η χονδρεμπορική τιμή του ρεύματος στην Ελλάδα παραμένει η υψηλότερη στην Ευρώπη.
Η όποια τελική μείωση της τιμής οφείλεται στις επιδοτήσεις, οι οποίες προέρχονται από την υψηλή φορολογία στα καύσιμα και τα τρόφιμα.
Έχουμε την ευρωπαϊκή σύσταση για τη φορολόγηση των υπερκερδών των πετρελαϊκών εταιρειών κι όμως, από την πλευρά της κυβέρνησης, δεν έχει υπάρξει καμία ανταπόκριση.
Έχουμε την ευρωπαϊκή σύσταση για μείωση του ΦΠΑ στα βασικά είδη πρώτης ανάγκης και η κυβέρνηση κωφεύει», τόνισε ο Μ. Κατρίνης.
Σημείωσε πως «από την άλλη δεν έχουμε σχεδόν καθόλου ελέγχους στην αγορά.
Συγκεκριμένα από τον Απρίλιο που έχει ψηφιστεί η διάταξη για την αισχροκέρδεια, έχουν επιβληθεί για αισχροκέρδεια στα τρόφιμα μόλις  δύο ή τρία πρόστιμα, αφού το μόνο που νοιάζει τον κ. Γεωργιάδη και την κυβέρνηση είναι να κάνει επικοινωνιακά σώου κι όχι να υπάρξει αποτέλεσμα για την τσέπη του πολίτη.
Στο τέλος του Νοεμβρίου, ας ρωτήσουμε τους πολίτες αν η κατάσταση είναι καλύτερη από τα τέλη Οκτωβρίου. Η απάντηση θα εκπλήξει δυσάρεστα την κυβέρνηση».

Υποκλοπές

Για το ζήτημα των υποκλοπών, ο κ. Κατρίνης τόνισε ότι η κυβέρνηση αυτοδιαψεύδεται διαρκώς, προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.
«Αρχικά, στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ισχυριζόταν ότι δεν παρακολουθείται κανένα πολιτικό πρόσωπο, ενώ λίγες ημέρες μετά αποκαλύφθηκε ότι η ΕΥΠ παρακολουθούσε τον Νίκο Ανδρουλάκη.
Στην ίδια συνεδρίαση, στην πρόταση του ΠΑΣΟΚ να ελεγχθεί ποιος χρησιμοποιεί το predator στην Ελλάδα, η κυβέρνηση υποστήριζε ότι δεν μπορεί να ελέγξει ή να περιορίσει τα παράνομα λογισμικά και ότι η απειλή είναι παγκόσμια.
Λίγες ημέρες πριν, παραμονή της δημοσιοποίηση της λίστας πολιτικών προσώπων που γράφτηκε ότι παρακολουθούνται μέσω του predator, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα φέρει νομοθετικό πλαίσιο για την απαγόρευση του predator.
Τρείς μήνες μετά την αποκάλυψη για την παρακολούθηση του κινητού του Νίκου Ανδρουλάκη και η κυβέρνηση εξακολουθεί να συγκαλύπτει την υπόθεση. Δεν κάλεσε στην εξεταστική επιτροπή ούτε τον κ.Δημητριάδη που ‘’καρατομήθηκε’’ εξαιτίας των υποκλοπών, ούτε τους εκπροσώπους των δύο εταιρειών που εμπορεύονται το παράνομο λογισμικό.
Όλοι γνωρίζουν ποιοι είναι αυτοί που εμπορεύονται τα παράνομα λογισμικά στην Ελλάδα, όλοι γνωρίζουν ότι η συνεργασία της μίας εταιρείας με την ΕΥΠ  και την ΕΛΑΣ ξεκίνησε επί ΣΥΡΙΖΑ το 2018, όλοι γνωρίζουν τις προσωπικές σχέσεις των συγκεκριμένων ανθρώπων με στελέχη του σκληρού πυρήνα του Μεγάρου Μαξίμου κι, όμως, αυτοί δεν έχουν λογοδοτήσει ακόμη σε κανέναν.
Κανείς δεν ξέρει ποιος παρακολουθείται στη χώρα και όλα αυτά συμβαίνουν επί διακυβέρνησης ΝΔ και την ΕΥΠ να έχει υπαχθεί στον πρωθυπουργό με απόφαση του κ. Μητσοτάκη», σημείωσε ο Μ. Κατρίνης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης