Τελευταία Νέα
Πολιτική

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη απώλεσε την εμπιστοσύνη των επιχειρηματικών οικογενειών και των μεγάλων ΜΜΕ που την στήριζαν

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη απώλεσε την εμπιστοσύνη των επιχειρηματικών οικογενειών και των μεγάλων ΜΜΕ που την στήριζαν
Στα ΝΕΑ και το ΒΗΜΑ του συγκροτήματος Μαρινάκη είδαμε τις μεγάλες αποκαλύψεις για το σκάνδαλο των υποκλοπών
Σχετικά Άρθρα

Oι τελευταίες εξελίξεις σε επιμέρους ζητήματα, όπως το σκάνδαλο των υποκλοπών και τα ΜΜΕ απ’ όπου διαρρέουν σημαντικές πληροφορίες αλλά και στο ελληνικό ποδόσφαιρο, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει απωλέσει την εμπιστοσύνη και την υποστήριξη συγκεκριμένων συγκροτημάτων Τύπου αλλά και επιχειρηματικών συμφερόντων.
Θυμίζουμε ότι στα ΝΕΑ και το ΒΗΜΑ του συγκροτήματος Μαρινάκη είδαμε τις μεγάλες αποκαλύψεις για το σκάνδαλο των υποκλοπών και ειδικά των πιο τρανταχτών λεπτομερειών όπως και πρόσφατα όπου με σχετικό ρεπορτάζ αποκαλύφθηκε ότι υπήρχε παράκεντρο στο Μέγαρο Μαξίμου που χειριζόταν τις παρακολουθήσεις που αφορούσαν υπουργούς που δεν ήταν της εμπιστοσύνης του Πρωθυπουργού, επιχειρηματίες αλλά και πολιτικοί αντίπαλοι.

Το ρεπορτάζ του Documento ουσιαστικά «ακολούθησε» το ρεπορτάζ του Βήματος…

Όσο για το δημοσίευμα του «Documento» που απαριθμούσε επιχειρήσεις υποκλοπών σε μία σειρά από πολιτικούς, επιχειρηματίες και άλλους παράγοντες τις οποίες «παρήγγειλε» παράκεντρο μέσα στο Μαξίμου θα πρέπει να πούμε πρώτον ότι εν μέρει «συμφωνεί» με το δημοσίευμα του Βήματος καθώς μιλάει για συγκεκριμένο επιχειρηματία που έχει και ομάδα ποδοσφαίρου.
Και δεύτερον, τα στοιχεία –εφόσον τα έχει- δεν μπορούν να δημοσιευτούν εκ του νόμου αφού αποτελούν απόρρητα έγγραφα μυστικής υπηρεσίας διότι αυτό επισύρει τρομερές ποινές.

Το ξέσπασμα της ΠΑΕ Ολυμπιακός απέναντι στη κυβέρνηση…

Πέραν όμως, από την σκανδαλολογία, τα όσα συνέβησαν στο χθεσινό ποδοσφαιρικό αγώνα Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού και, κυρίως, τα όσα ακολούθησαν όπου η ΠΑΕ Ολυμπιακός, συμφερόντων Μαρινάκη, μίλησε για κυβέρνηση που λειτουργεί ως φασιστικό παρακράτος δείχνουν ότι ο εφοπλιστής βρίσκεται πλέον απέναντι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη και στην παράταξη της ΝΔ.
Ένας εφοπλιστής που αποτελούσε φίλα προσκείμενο επιχειρηματία προς τη κυβέρνηση όπου τα ΜΜΕ του στήριξαν εξ αρχής τη σημερινή κυβέρνηση. Και το χειρότερο, ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα με εκατομμύρια οπαδούς που θα στοιχηθούν υπέρ των επιλογών της ηγεσίας του…

Το Ελληνικό και η οικογένεια Βαρδινογιάννη με τις φιλίες με Τσίπρα-Ανδρουλάκη

Η περίπτωση Μαρινάκη είναι μία από αυτές που χαρακτηριστικά έχουν άρει την εμπιστοσύνη απέναντι στη σημερινή κυβέρνηση.
Όπως επίσης, εδώ και καιρό το συγκρότημα Βαρδινογιάννη όπου ποτέ δεν είχε καλές σχέσεις με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Οι σχέσεις δυσκόλεψαν ακόμα περισσότερο από την σταθερή επιλογή της κυβέρνησης να συνεχίσει το πρότζεκτ Ελληνικό και να σταθεί υπέρ των συμφερόντων Λάτση όπου υπάρχει κόντρα. Για όσους γνωρίζουν, η επιχειρηματική οικογένεια που έχει τα κανάλια Star και Alpha έχει τέλειες σχέσεις με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη και έχει και καλές σχέσεις με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

Αποστάσεις από την κυβέρνηση η οικογένεια Αλαφούζου με την Καθημερινή

Πέραν όμως, από τις παραπάνω επιχειρηματικές οικογένειες, θα πρέπει να παρατηρήσουμε και τις ισορροπίες που κρατεί πλέον η οικογένεια Αλαφούζου στην Καθημερινή.
Ρεπορτάζ που αποκαλύπτουν ότι καταστράφηκαν τα έγγραφα της παρακολούθησης Ανδρουλάκη, αρθρογραφία που τα χώνει στους δεξιούς υπουργούς της κυβέρνησης, συνεργασία με τον Κύκλο Ιδεών του Βαγγέλη Βενιζέλου και προώθηση των κυβερνήσεων συνεργασίας, εν προκειμένω ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, στοχοποίηση συγκεκριμένων συμβούλων του Πρωθυπουργού και πάει λέγοντας.
Όλα δείχνουν ότι η εμπιστοσύνη προς τη κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν είναι απεριόριστη και όλα είναι υπό αίρεση.
Έτσι λοιπόν, φτάνουμε στο παραπέντε των εκλογών με βασικούς επιχειρηματικούς παίκτες που κατέχουν και σημαντικό μερίδιο στα ΜΜΕ άρα απήχηση στους πολίτες να είναι απέναντι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη ή έστω να κρατάνε αποστάσεις, να μην πιστεύουν στην αυτοδυναμία του –αλλιώς δεν θα πήγαιναν κόντρα- και ουσιαστικά να συμφωνούν σε μία κυβέρνηση συνεργασίας κομμάτων.
Το ποια θα είναι αυτή θα το δούμε στην πρώτη εκλογική μάχη…

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης