Τελευταία Νέα
Πολιτική

Οικονόμου για τουρκική προκλητικότητα: Σαν έτοιμη από καιρό να ανταποκριθεί στην κάθε πρόκληση η Ελλάδα

Οικονόμου για τουρκική προκλητικότητα: Σαν έτοιμη από καιρό να ανταποκριθεί στην κάθε πρόκληση η Ελλάδα
Η ελληνική πλευρά δεν πρέπει να αποπροσανατολιστεί από τη βασική της στρατηγική που είναι «Διεθνές Δίκαιο, αποδόμηση της ρητορικής της Τουρκίας και ενδυνάμωση της χώρας σε όλους τους τομείς», σύμφωνα με τον Γ. Οικονόμου
Σχετικά Άρθρα
«Η Ελλάδα είναι σαν έτοιμη από καιρό να ανταποκριθεί στην κάθε πρόκληση», υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Οικονόμου, αναφερόμενος στην τουρκική προκλητικότητα.
Ο κ. Οικονόμου μιλώντας στον ΣΚΑΙ ανέφερε πως «αποδεικνύουμε ότι όλη του αυτή η τακτική να μας φοβίσει, να μας τρομοκρατήσει, να μας πανικοβάλλει, δεν έχει αποδώσει. Η Ελλάδα του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι έτοιμη από καιρό να ανταποκριθεί στην κάθε πρόκληση, στην κλιμακούμενη αυτή τακτική που με ανιστόρητους ισχυρισμούς και με ψέματα προσπαθεί ο κ. Erdoğan να δημιουργήσει εντυπώσεις και να απειλήσει τη χώρα μας. Έχουμε ανταποκριθεί απέναντι στην κάθε πρόκληση αποτελεσματικά με ετοιμότητα - το αποδείξαμε στον Έβρο και την εισβολή που επιχείρησαν να κάνουν με υβριδική απειλή - με αποδόμηση των απόψεων της Τουρκίας σε όλα τα διεθνή fora, με οικοδόμηση σημαντικών συμμαχιών».

Πρόσθεσε πως «όσο συνεχίζει τις απειλές και τα ψέματα, η εμβέλεια των απόψεών του θα συρρικνώνεται, ενώ η εμβέλεια των απόψεών μας, της ισχύος μας, της αποτρεπτικής μας ικανότητας, της επιδραστικής ισχύος που έχουν οι απόψεις μας στο εξωτερικό συνεχώς και θα αυξάνεται. Η Ελλάδα έχει συμμάχους, έχει ένα αρραγές εσωτερικό μέτωπο στο σύνολο του ελληνικού λαού.
Έχει -μετά από μία σώφρονα επιλογή της Κυβέρνησης- ενισχύσει τις Ένοπλες Δυνάμεις σε τέτοιο βαθμό που να μπορούν με μεγάλη αποτελεσματικότητα, να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε πρόκληση και κυρίως έχουμε το Διεθνές Δίκαιο με το μέρος μας. Όλα αυτά συγκροτούν μία ασπίδα, η οποία είναι αδιαπέραστη».

Φυλάμε σύνορα και επιδεικνύουμε ανθρωπισμό απέναντι σε βάρβαρες συμπεριφορές

Για το περιστατικό που επιχείρησε να προκαλέσει στα ανοιχτά της Σάμου η Τουρκία, όταν τουρκική ακταιωρός έστρεψε τα όπλα σε σκάφος του Λιμενικού Σώματος και για την έρευνα που σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, ξεκινά η Frontex, ο κ. Οικονόμου ανέφερε πως η στάση της Frontex αποδεικνύει το βάσιμο των ελληνικών ισχυρισμών, ενώ είναι και μία απάντηση σε όσους υιοθετούν άκριτα την τουρκική προπαγάνδα.
Τόνισε δε, πως η ελληνική πλευρά δεν θα πρέπει να αποπροσανατολιστεί από τη βασική της στρατηγική που είναι «Διεθνές Δίκαιο, αποδόμηση της ρητορικής της Τουρκίας και ενδυνάμωση της χώρας σε όλους τους τομείς».

Όπως ανέφερε ο κ. Οικονόμου, «η FRONTEX είναι ένας πανευρωπαϊκός θεσμός και αποδεικνύει το βάσιμο των ελληνικών ισχυρισμών σε όλες αυτές τις προκλήσεις που δεχόμαστε. Το τελευταίο διάστημα έχει γίνει μάρτυρας όχι μόνο των προκλήσεων, αλλά και της βαρβαρότητας από την απέναντι πλευρά, όπως το περιστατικό με τους ανθρώπους που ξεγύμνωσαν στον Έβρο και τους έφεραν εδώ. Η FRONTEX βλέπει και παρακολουθεί τις τεράστιες προσπάθειες που κάνουν οι ελληνικές Αρχές, το ελληνικό Λιμενικό στη θάλασσα για να σώσουν ανθρώπινες ζωές, αυτούς που οι δουλέμποροι, οι λαθροδιακινητές με τις «πλάτες» ή με την αμέλεια της τουρκικής πλευράς βάζουν μέσα σε σαπιοκάραβα και τους οδηγούν και τους πνιγούν στα νερά του Αιγαίου, ενώ οι Έλληνες τους σώζουμε στα μανιασμένα νερά. Οι λιμενικοί μας, οι ελληνικές Αρχές σώζουν ανθρώπινες ζωές. Αυτό αποτελεί μία απάντηση σε όλους εκείνους που υιοθετώντας άκριτα την τουρκική προπαγάνδα το προηγούμενο διάστημα, προσπαθούν να παρουσιάσουν την εικόνα μιας χώρας τελείως διαφορετικής από αυτή που είναι. Και σε αυτό που κάνει στο προσφυγικό και το μεταναστευτικό. Φυλάμε σύνορα και επιδεικνύουμε ανθρωπισμό απέναντι σε βάρβαρες συμπεριφορές. Αυτό είναι η Ελλάδα.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι, αν ήμασταν και εμείς σε μία χώρα που είχαμε 85% πληθωρισμό, δεν θα θέλαμε να μιλάμε για τίποτα που να αφορά το εσωτερικό της χώρας και θα κοιτούσαμε πάνω, κάτω, δεξιά και αριστερά. Ο κόσμος είναι απολύτως υποψιασμένος.
Εμείς δεν πρέπει να αποπροσανατολιστούμε από τη βασική μας στρατηγική που βασίζεται στο Διεθνές Δίκαιο, την αποδόμηση των ισχυρισμών της Τουρκίας, την ενδυνάμωση της χώρας παντού: Στις Ένοπλες Δυνάμεις, στις συμμαχίες της».
«Η χώρα δεν τρομοκρατείται και δεν πανικοβάλλεται. Ανά πάσα στιγμή η Ελλάδα -μία δύναμη ειρήνης και σταθερότητας- είναι έτοιμη να ανταποκριθεί απέναντι σε κάθε πρόκληση. Η εθνική κυριαρχία, τα κυριαρχικά δικαιώματα είναι καλά κατοχυρωμένα και απολύτως προστατευμένα», είπε χαρακτηριστικά.

Ακρίβεια και στήριξη

Περαιτέρω, αναφερόμενος στο μέτωπο της οικονομίας, ο κ. Οικονόμου επανέλαβε ότι «η κυβέρνηση θα καταναλώσει όση ενέργεια απαιτείται και θα αξιοποιήσει κάθε δυνατότητα που υπάρχει για τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων».

«Σε ό,τι αφορά στο σκέλος των παρεμβάσεών μας στη λειτουργία της αγοράς -διότι το «καλάθι του νοικοκυριού» δεν είναι η μοναδική παρέμβαση- έχουμε την αύξηση του εισοδήματος, τη μείωση της ανεργίας, την πολιτική για το ρεύμα. Τρέχουμε το τρίτο μεγαλύτερο πρόγραμμα κοινωνικής στήριξης στην Ευρώπη. Το «καλάθι του νοικοκυριού» έχει σκοπό πρώτον, να είναι οι τιμές όσο το δυνατόν χαμηλότερες σε απολύτως απαραίτητα είδη για το νοικοκυριό και δεύτερον, να υπάρξει παρακίνηση ώστε να πέσουν οι τιμές και άλλα είδη, που είναι εκτός του «καλαθιού», υπογράμμισε.
«Η Κυβέρνηση δεν κάθεται να τα παρακολουθεί με σταυρωμένα τα χέρια και ούτε από την άλλη ακολουθεί μία πολιτική υποκρισίας που να λέει, ότι πάρα πολύ εύκολα υπάρχει εδώ μία παγκόσμια συνταγή να ακολουθηθεί», σημείωσε χαρακτηριστικά.
«Μιλούν διάφοροι για αισχροκέρδεια, ωστόσο επί ΣΥΡΙΖΑ καταργήθηκε η διάταξη περί αισχροκέρδειας στον Ποινικό Κώδικα», σημείωσε και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη νομοθέτησε ανώτατο περιθώριο κέρδους σε σχέση με αυτό που υπήρχε προ κρίσης, εντατικοποιεί τους ελέγχους και παράλληλα δημιουργεί ένα καλάθι για να έχουμε σε κάποια απολύτως απαραίτητα είδη, όσο το δυνατό χαμηλότερες τιμές.

Για εκλογές

«Εμείς τον εκλογικό χρόνο τον μετράμε ανάλογα με το πότε ολοκληρώνεται το έργο μας και πώς ανά πάσα στιγμή μπορούμε να ανταποκριθούμε καλύτερα στις ανάγκες των πολιτών. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έτσι αντιλαμβάνεται και τον εκλογικό χρόνο και το σεβασμό απέναντι στους θεσμούς. Σταθερά λέμε ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας. Έχουμε αρκετό χρόνο ακόμα μέχρι να βγάλουμε τα ημερολόγια και να κοιτάμε τις Κυριακές», ανέφερε ο κ. Οικονόμου.
Ξεκαθάρισε πως «εκείνο που μας απασχολεί δεν είναι να αιφνιδιάσουμε. Είναι ο κόσμος να έχει, μέχρι την
τελευταία στιγμή, πλήρη εικόνα ότι η Κυβέρνησή μας είναι μια Κυβέρνηση που με στρατηγική, συνέπεια, επαγγελματισμό, πλήρη εικόνα της διεθνούς κατάστασης, κάνει κάθε μέρα ό,τι καλύτερο μπορεί, για να απαντήσει σε όλα αυτά που απασχολούν τον κόσμο, τα μεγάλα, τα υπαρκτά».
Όπως είπε, «οι Κυβερνήσεις κρίνονται από τις λύσεις που δίνουν στα προβλήματα του κόσμου και από την ειλικρίνεια με την οποία αντιμετωπίζουν τον πολίτη. Ειδικά στη χώρα μας, μετά από αυτούς τους κύκλους διακυβέρνησης που έχουμε ζήσει την τελευταία περίοδο, έχει πολύ μεγάλη σημασία να μιλάς με ειλικρίνεια στον άλλον και να μην τον κοροϊδεύεις. Ακόμα και στα πιο δύσκολα».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης