Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δημοσκόπηση MRB: Υπέρ μιας κυβέρνησης συνεργασίας το 54,2% - Το 47,2% ανησυχεί για επεισόδιο με την Τουρκία

Δημοσκόπηση MRB: Υπέρ μιας κυβέρνησης συνεργασίας το 54,2% - Το 47,2% ανησυχεί για επεισόδιο με την Τουρκία
Υπέρ μιας κυβέρνησης συνεργασίας το 54,2% των πολιτών

Το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της MRB παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open, το βράδυ της Παρασκευής 4/11, αναδεικνύοντας μεταξύ άλλων την ανησυχία των πολιτών για τα ελληνοτουρκικά, καθώς το 47,2% ανησυχεί για πιθανή πρόκληση πολεμικού επεισοδίου από την πλευρά της Τουρκίας.
Την ίδια στιγμή, το 48% των ερωτηθέντων πιστέυει πως σε ένα ενδεχόμενο επεισόδιο με την Τουρκία, θα είμαστε μόνοι μας, ενώ ένα 27,1% λέει πως θα μας βοηθήσει η Γαλλία. Το 19,8% των ερωτηθέντων υποστηρίζει πως θα μας βοηθήσουν στρατιωτικά άλλες χώρες της ΕΕ.
Image
Image
Σε ό,τι αφορά στο ενδεχόμενο να μην προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση από τις επόμενες εκλογές, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων σε ποσοστό 54,2% τάσσεται υπέρ της κυβέρνησης συνεργασίας δύο ή περισσότερων κομμάτων, ενώ το 38,4% θέλει προσφυγή εκ νέου στις κάλπες.
Υπέρ της κυβέρνησης δύο κομμάτων είναι το 69,3% του ΣΥΡΙΖΑ και από τον χώρο της ΝΔ το 54,2% προτιμούν επαναληπτικές εκλογές.
Όσον αφορά το σενάριο συμμαχίας σε νέα κυβέρνηση, το μεγαλύτερο ποσοστό συγκεντρώνει το σενάριο να κυβερνήσουν μαζί Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ (25,5%), ενώ το 24,3% θέλουν κυβέρνηση με πυρήνα τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ.
Σχετικά με τις συσπειρώσεις των κομμάτων, η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται στο 70,4%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ στο 69,9%.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, υπάρχει ένα ποσοστό 2,5% από ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ που δείχνουν να μετακινούνται στο κυβερνών κόμμα, ενώ από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ, το ποσοστό δείχνει να φτάνει το 6,2%. Στο 11,1% είναι η αδιευκρίνιστη ψήφος, ενώ το 9,8% σκοπεύουν να ψηφίσουν άλλο κόμμα στις επόμενες εκλογές.
Στον ΣΥΡΙΖΑ, στο 1,8% ανέρχεται το ποσοστό ψηφοφόρων της ΝΔ που δείχνει να μετακινούνται προς την πλευρά τους, στο 6,1% από το ΠΑΣΟΚ, ενώ το 7,2% θα πάει σε άλλο κόμμα. Το 15% των ψήφων παραμένουν αδιευκρίνιστες.
Image
Image
Image
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το α' μέρος της δημοσκόπησης της MRB, της πρώτης μετά την υπόθεση Πάτση που οδήγησε τη ΝΔ στη διαγραφή του "γαλάζιου" βουλευτή.
Ο "θόρυβος" για τον Ανδρέα Πάτση στοιχίζει στο κυβερνών κόμμα καθώς υφίσταται απώλειες, ωστόσο εξακολουθεί να διατηρεί το προβάδισμα, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να παραμένει καταλληλότερος πρωθυπουργός. Η διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ έχει "ψαλιδιστεί" κατά 1,2% σε σχέση με το γκάλοπ του Σεπτεμβρίου, ενώ η ακρίβεια εξακολουθεί να είναι το νούμερο ένα πρόβλημα των ελληνικών νοικοκυριών και ο μεγάλος πονοκέφαλος της κυβέρνησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης