Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεραπετρίτης: Η Ελλάδα διατηρεί απολύτως το δικαίωμα επέκτασης των χωρικών της υδάτων

Γεραπετρίτης: Η Ελλάδα διατηρεί απολύτως το δικαίωμα επέκτασης των χωρικών της υδάτων
Ο υπουργός Επικρατείας υπογράμμισε πως καμία κατάσταση δεν παγιώνεται υπέρ της Τουρκίας
Σχετικά Άρθρα

Σαφές μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση όσον αφορά την επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων απηύθυνε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης.
«Η Ελλάδα διατηρεί απολύτως το δικαίωμα της επέκτασης των χωρικών της υδάτων σύμφωνα με το Δίκαιο της Θάλασσας», και στο χρόνο που εκείνη επιλέξει, τόνισε ο υπουργός μιλώντας στον Real FM.
«Καμία κατάσταση δεν παγιώνεται υπέρ της Τουρκίας. Εκείνο το οποίο παγιώνεται, είναι η αντίληψη της διεθνούς κοινότητας ότι έχουμε στη γειτονιά μας μια χώρα, η οποία είναι, πράγματι, κίνδυνος για την ασφάλεια και την ειρήνη», υπογράμμισε και τόνισε πως «η Ελλάδα δεν ετεροκαθορίζεται, δεν λαμβάνουμε υπ' όψιν τέτοιου τύπου εχθροπαθείς δηλώσεις εκ μέρους της Τουρκίας. Αυτά μπορεί να έχουν και μια εσωτερική στόχευση, εμείς αναδεικνύουμε όλα αυτά τα ζητήματα εκεί που πρέπει, στους διεθνείς οργανισμούς και συμμαχίες». Και συμπλήρωσε με έμφαση: «Πρωτίστως αυτό που μας αφορά είναι η διασφάλιση των δικών μας κυριαρχικών δικαιωμάτων. Η Ελλάδα διατηρεί απολύτως το δικαίωμα της επέκτασης των χωρικών της υδάτων σύμφωνα με το Δίκαιο της Θάλασσας -και θα το πράξει σε χρόνο που εκείνη κρίνει ότι είναι ο χρήσιμος και αναγκαίος».
Επίσης, «το υπουργείο Εξωτερικών κάνει μία εξαιρετικά συστηματική και σοβαρή δουλειά. Πέρα από την πολιτική απόφαση, υπάρχουν και ορισμένα τεχνικά χαρακτηριστικά, που είναι αρκετά σύνθετα. Ερωτηθείς δε για την επιλογή του χρόνου, αυτή είναι «η επιλογή των εθνικών μας δικαίων και συμφερόντων. Δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση, κρίσιμη παράμετρος ούτε καν παράμετρος, να είναι οι ευσεβείς πόθοι και οι επιθυμίες της Τουρκίας», ξεκαθάρισε εξ άλλου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης