Τελευταία Νέα
Πολιτική

Επικίνδυνα αντιρωσική στάση από τη Σακελλαροπούλου: Συναντήθηκε με τον Zelensky και επιτέθηκε στη Μόσχα

Επικίνδυνα αντιρωσική στάση από τη Σακελλαροπούλου: Συναντήθηκε με τον Zelensky και επιτέθηκε στη Μόσχα
«Η Ελλάδα τάσσεται σθεναρά υπέρ της λογοδοσίας των υπαιτίων για τα εγκλήματα αυτά», είπε η πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας

Συνάντηση με τον Ουκρανό πρόεδρο Volodymyr Zelensky είχε η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο Κίεβο την Πέμπτη 3/11/2022.
Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου εξέφρασε στον Zelensky αμέριστη συμπαράσταση της χώρας (;) στην Ουκρανία και επισήμανε ότι η βάναυση παραβίαση του διεθνούς δικαίου μας αφορά όλους.
Καταδίκασε με τον πιο έντονο τρόπο τις «απαράδεκτες ρωσικές επιθέσεις που έχουν στόχο όπως είπε την καταστροφή κρίσιμων αστικών υποδομών της Ουκρανίας ενόψει του επερχόμενου χειμώνα και συνιστούν εγκλήματα πολέμου, αφού στρέφονται κατά αμάχων.
«Η Ελλάδα τάσσεται σθεναρά υπέρ της λογοδοσίας των υπαιτίων για τα εγκλήματα αυτά», είπε χαρακτηριστικά ενώ υπογράμμισε ότι δεν θα αναγνωρίσουμε ποτέ την παράνομη προσάρτηση περιοχών της Ουκρανίας από την Ρωσία.
«Η σημερινή μου παρουσία στο Κίεβο δηλώνει την αμέριστη υποστήριξη και συμπαράσταση της Ελλάδας προς εσάς και τον ηρωικό ουκρανικό λαό, που βιώνει ήδη επί εννιά σχεδόν μήνες σκληρή δοκιμασία εξαιτίας της απρόκλητης και αδικαιολόγητης ρωσικής στρατιωτικής εισβολής και αγωνίζεται για την ελευθερία και την ανεξαρτησία του.
Η ρωσική επίθεση στην Ουκρανία μας αφορά όλους. Με τη βάναυση παραβίαση του διεθνούς δικαίου, την απειλή γενικευμένης επισιτιστικής κρίσης, η οποία θα πλήξει ιδίως τις πιο αδύναμες χώρες, αλλά και την απειλή πυρηνικής καταστροφής, επιχειρείται η ανατροπή του μεταπολεμικού κεκτημένου της ειρήνης και της προόδου.
Πρόκειται για ευθεία αμφισβήτηση της φιλελεύθερης δημοκρατίας και των ευρωπαϊκών αξιών, και συνεπώς η Ευρωπαϊκή Ένωση και η διεθνής κοινότητα οφείλουν να προασπίσουν την ασφάλεια και τη σταθερότητα απέναντι στον αναθεωρητισμό», είπε η πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Νωρίτερα, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, επισκέφθηκε ουκρανικές πόλεις, όπου υποτίθεται πως ο ρωσικός στρατός προέβη σε σφαγές.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης