Πολιτική

Η ΝΔ θα συρθεί σε εκλογές πληγωμένη από υποκλοπές, διαφθορά και ακρίβεια - Εισηγήσεις για εκλογές 26 Μαρτίου 2023

Η ΝΔ θα συρθεί σε εκλογές πληγωμένη από υποκλοπές, διαφθορά και ακρίβεια - Εισηγήσεις για εκλογές 26 Μαρτίου 2023
Έρχονται νέες αποκαλύψεις για τις υποκλοπές σε πολιτικούς αντιπάλους του Μητσοτάκη
Σχετικά Άρθρα
Τρεις μεγάλες πληγές έχουν ανοίξει και πάλι στα πλευρά της κυβέρνησης σε τέτοιο βαθμό που πλέον φοβούνται ότι η ΝΔ θα συρθεί σε ένα προεκλογικό αγώνα με αρνητικό αφήγημα και σε θέση άμυνας για τα σκάνδαλα διαφθοράς, των υποκλοπών αλλά και την ακρίβειας.

Έρχονται νέες αποκαλύψεις για τις υποκλοπές σε πολιτικούς αντιπάλους του Μητσοτάκη

Πληγή Νούμερο 1 αποτελεί το γεγονός ότι με το θέμα των υποκλοπών πλέον ξανασχολούνται τα διεθνή ΜΜΕ και μάλιστα ιδιαίτερα έγκυρα όπως ο Economist.
Το Μέγαρο Μαξίμου πίστευε ότι με τα πορίσματα της εξεταστικής επιτροπής ο κύκλος της αντιπολίτευσης θα άνοιγε.
Διαψεύστηκαν οικτρά όλοι.
Το ζήτημα είναι ότι οι νέες αποκαλύψεις για το κέντρο που έδινε εντολές να παρακολουθούνται υπουργοί, πολιτικοί αντίπαλοι και επιχειρηματίες γίνονται από φιλικό (μέχρι πρότινος) ΜΜΕ.
Και όπως φαίνεται θα ακολουθήσουν και άλλες.
Γι’ αυτό, άλλωστε και η επίκαιρη ερώτηση Τσίπρα για τις υποκλοπές που στο Μαξίμου ψάχνουν μέρα για να την απαντήσουν. Εξέλιξη που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι θα οδηγηθούμε σε εκλογές με το θέμα των υποκλοπών ανοικτό για την κυβέρνηση.

Η PEGA στην Ελλάδα

Παράλληλα, η εξεταστική επιτροπή του ευρωκοινοβουλίου (PEGA) βρίσκεται στην Ελλάδα και έχει δει δημοσιογράφους που εξετάζουν το θέμα των υποκλοπών ενώ σήμερα θα δει το Νίκο Ανδρουλάκη, τον Χρήστο Σπίρτζη από πλευράς ΣΎΡΙΖΑ αλλά και το δημοσιογράφο Θανάση Κουκάκη και από πλευράς κυβέρνησης τον Γιώργο Γεραπετρίτη.
Τα κόμματα βράζουν καθώς είχαν κάνει αίτημα τα μέλη της PEGA να βρεθούν και στην εξεταστική επιτροπή για τις υποκλοπές ή έστω στην επιτροπή θεσμών και διαφάνειας, αίτημα που δεν έγινε δεκτό.
Διαφθορά με 7,5 δις ευρώ σε απευθείας αναθέσεις

Πληγή νούμερο 2:
Όπως έλεγε και παλαιός κοινοβουλευτικός εάν η επιτροπή πόθεν έσχες πιάσει ένα ένα τα δικαιολογητικά των βουλευτών θα βρεθούν άλλοι 30 Πάτσηδες.
Είναι γεγονός όπως φάνηκε από την περίπτωση Πάτση ότι δεν ελέγχθηκαν σε βάθος τα πόθεν έσχες από την αρμόδια επιτροπή. Παράλληλα, είναι αλήθεια ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει σπάει ρεκόρ στις απευθείας αναθέσεις αφού σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ μιλάμε ήδη για αναθέσεις 7,5 δις ευρώ, λεφτά που έχουν μοιραστεί σε φιλικές εταιρείες, σε εταιρείες πολιτευτών, σε εταιρείες που σχετίζονται με τα ΜΜΕ, γενικά σε ένα σύστημα πολύ κοντά στη ΝΔ.

Φοβούνται περιστατικά νέων Πάτσηδων

Αυτό που φοβούνται στη κυβέρνηση είναι μήπως μέχρι τις εκλογές σκάσουν άλλοι 10 Πάτσηδες μέσα στη ΝΔ. Ήδη στο στόχαστρο έχει βρεθεί ο υπουργός Δικαιοσύνης Κ.Τσιάρας, η γυναίκα του οποίου είχε εταιρεία με τον κ. Πάτση.
Βέβαια, ο κ. Τσιάρας έχει βρεθεί στο στόχαστρο και για άλλα θέματα, όπως ότι δεν μερίμνησε να βρει αίθουσα για να εκδικαστεί
η μεγάλη δίκη για τις ευθύνες της τραγωδίας στο Μάτι.
Πάντως, η ΝΔ σκέφτεται να απαντήσει και οι πληροφορίες μας λένε ότι στον Τύπο το Σαββατοκύριακο θα σκάσει θέμα με «Πάτση» στον ΣΥΡΙΖΑ.

Υπό καθεστώς ακρίβειας μέχρι τις εκλογές

Πληγή Νούμερο 3: Είναι η μεγάλη ακρίβεια που δεν αντιμετωπίζεται φυσικά με επικοινωνιακές φανφάρες τύπου «καλαθιού του νοικοκυριού» και επισκέψεις υπουργών σε σούπερ μαρκετ.
Το ΙΝΕ ΓΣΕΕ είναι ξεκάθαρο ότι τα εισοδήματα μέχρι 750 ευρώ έχασαν το 40% της αγοραστικής τους δύναμης.
Η κυβέρνηση θα μπορούσε να χαμηλώσει τους υψηλούς ΦΠΑ που δεν ανταποκρίνονται στην αγοραστική δύναμη και το εισόδημα των ελλήνων πολιτών σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες με το ίδιο σχεδόν ύψος ΦΠΑ.

Αποφεύγουν τις καίριες παρεμβάσεις στην κυβέρνηση


Στην κυβέρνηση μεταθέτουν καίριες παρεμβάσεις επειδή ο πληθωρισμός έπεσε σε μονοψήφιους αριθμούς στην Ελλάδα (9,8%) αλλά είναι πολύ υψηλός για το επίπεδο των μισθών που υπάρχουν στη χώρα.
Ο πληθωρισμός έπεσε λόγω των κρατικών παρεμβάσεων σε ρεύμα, καύσιμα και αέριο αλλά αυτό έχει ένα τίμημα, ότι οι φορολογούμενοι θα πληρώσουν τα δημοσιονομικά ανοίγματα.
Βεβαίως, ούτε λόγος για ευρωπαϊκή αλληλεγγύη.
Το πλαφόν δεν θα ισχύσει, ευρωομόλογο δεν υπάρχει στον ορίζοντα και ο γαλογερμανικός άξονας βρίσκεται σε διάσπαση.
Κατώτερη των περιστάσεων η Ε.Ε. απέναντι στην ενεργειακή κρίση.

Συμπέρασμα
: Βάσει των παραπάνω, οι περισσότεροι πλέον θεωρούν ότι οι εκλογές θα γίνουν υπό το καθεστώς σημαντικών αποκαλύψεων στα πεδία των υποκλοπών και διαφθοράς και υπό το γενικό περίβλημα της ακρίβειας στην αγορά. Κοκτέιλ που θα αλλάξει τις ισορροπίες στο πολιτικό σύστημα.
Γι’ αυτό κάποιοι συμβούλευσαν τις προηγούμενες μέρες τον Πρωθυπουργό να συντομεύσει την προεκλογική περίοδο και να της δώσει ένα χαρακτήρα εθνικό προκηρύσσοντας εκλογές στις 26 Μαρτίου.


Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης