Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσακλόγλου: Εκσυγχρονισμός και διαφάνεια για την επόμενη μέρα του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων

Τσακλόγλου: Εκσυγχρονισμός και διαφάνεια για την επόμενη μέρα του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων
Στο μικρισκόπιο οι αλλαγές που περιλαμβάνονται στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, σχετικά με το διοικητικό μοντέλο του Ταμείου, καθώς και την διαχείριση της κινητής και ακίνητης περιουσίας του

Ζητήματα που προκύπτουν από τις ρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στο υπό κατάθεση νομοσχέδιο με τίτλο «Εξορθολογισμός ασφαλιστικής και συνταξιοδοτικής νομοθεσίας, ενίσχυση ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και άλλες διατάξεις» και αφορούν στην οργάνωση, στη λειτουργία και τη διαχείριση της περιουσίας του ΜΤΠΥ, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Π. Τσακλόγλου, με εκπροσώπους του συλλόγου υπαλλήλων του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων (ΜΤΠΥ), συλλόγων συνταξιούχων πολιτικών υπαλλήλων και της διοίκησης της ΑΔΕΔΥ.
Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης η Γενική Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Παυλίνα Καρασιώτου και ο πρόεδρος του ΜΤΠΥ, Επαμεινώνδας Ατσαβές.
«Κοινός στόχος όλων μας, Πολιτείας δημοσίων υπαλλήλων και μερισματούχων, αποτελεί η όσο το δυνατόν καλύτερη διακυβέρνηση του Ταμείου, ούτως ώστε αυτό να συνεχίσει να εκπληρώνει με επιτυχία τον σκοπό του», δήλωσε μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Τσακλόγλου.
Όπως ανέφερε, στη συνάντηση ανέλυσε τις συγκεκριμένες αλλαγές που περιλαμβάνονται στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, σχετικά με το διοικητικό μοντέλο του Ταμείου, καθώς και την διαχείριση της κινητής και ακίνητης περιουσίας του.
«Μοναδικός σκοπός αυτών των ρυθμίσεων είναι ο εκσυγχρονισμός της διοικητικής λειτουργίας και η διαφανέστερη και αποδοτικότερη αξιοποίηση της περιουσίας του Ταμείου προς όφελος των μετόχων και των μερισματούχων του.
Με τις προτεινόμενες ρυθμίσεις ο τρόπος διοίκησης του Ταμείου γίνεται πιο αποτελεσματικός, ενώ εισάγεται για πρώτη φορά η δυνατότητα επαγγελματικής διαχείρισης της περιουσίας του Ταμείου», εξήγησε.
Ο υφυπουργός πρόσθεσε ότι «για τη διασφάλιση της επαγγελματικής αυτής διαχείρισης δίνεται η δυνατότητα αξιοποίησης από το ΔΣ του ΜΤΠΥ των εξειδικευμένων γνώσεων δύο δημοσίων νομικών προσώπων: της ΕΔΕΚΤ και της υπό ίδρυση εταιρείας διαχείρισης της ακίνητης περιουσίας του e-ΕΦΚΑ. Πρόκειται, περί προαιρετικού δικαιώματος, το οποίο παρέχει στο ΜΤΠΥ πρόσθετα εργαλεία για τη χρηστή και βιώσιμη διαχείριση της περιουσίας του».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης