Τελευταία Νέα
Πολιτική

Προκαταβολές 5 εκατ.ευρώ σε βαμβακοκαλλιεργητές για τις χαλαζοπτώσεις του Ιουνίου - Γεωργαντάς: Ακολουθούν και για άλλες καλλιέργειες

Προκαταβολές 5 εκατ.ευρώ σε βαμβακοκαλλιεργητές για τις χαλαζοπτώσεις του Ιουνίου - Γεωργαντάς: Ακολουθούν και για άλλες καλλιέργειες
Προκαταβολές των αποζημιώσεων σε 2.107 δικαιούχους σε Ξάνθη, Σέρρες, Κιλκίς, Πέλλα και Θεσσαλονίκη

Καταβάλλονται σήμερα (31/10) 5 εκατομμύρια ευρώ ως προκαταβολή στους αγρότες, των οποίων οι καλλιέργειες βάμβακος επλήγησαν από τις σφοδρές χαλαζοπτώσεις στο τέλος Ιουνίου 2022,σε εφαρμογή των διατάξεων του νόμου 4795/2023,τις οποίες εισηγήθηκε ο αρμόδιος υπουργός, Γ. Γεωργαντάς και ψήφισε η Βουλή των Ελλήνων.
Σύμφωνα με τις διατάξεις αυτές ο Πρόεδρος του ΕΛ.Γ.Α., Ανδ. Λυκουρέντζος,  εισηγήθηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού την έγκριση πληρωμής προκαταβολών για τις Περιφερειακές Ενότητες Ξάνθης, Σερρών, Κιλκίς, Πέλλας και Θεσσαλονίκης, ύψους 4.911.299,42 ευρώ για 2.107 δικαιούχους ασφαλισμένους παραγωγούς.
«Είναι η πρώτη φορά στα χρονικά του ΕΛΓΑ και αποτελεί επιλογή της σημερινής κυβέρνησης, η πληρωμή προκαταβολών για χαλαζοπτώσεις, δεδομένης της σφοδρότητας του φαινομένου και των εκτεταμένων ζημιών στις καλλιέργειες», δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γ. Γεωργαντάς.
Όπως τόνισε ο ΥπΑΑΤ, «εντός συντόμου χρονικού διαστήματος διεκπεραιώθηκε ένα τεράστιο έργο από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τον ΕΛΓΑ τόσο με τη νομοθετική μας πρωτοβουλία, όσο και με την ταχύτατη προώθηση του έργου των εξατομικευμένων εκτιμήσεων, ανά παραγωγό, ώστε οι αγρότες μας να λαμβάνουν σήμερα, εντός τεσσάρων μηνών, προκαταβολή των αποζημιώσεων τις οποίες δικαιούνται».
«Η κοινωνική ευαισθησία και η στήριξη των αγροτών μας είναι αδιαπραγμάτευτη πολιτική της Κυβέρνησης του Πρωθυπουργού, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη», πρόσθεσε.

Πληρωμές προκαταβολών και για άλλες καλλιέργειες

Ο κ. Γεωργαντάς ανέφερε ότι ακολουθούν σταδιακά και οι πληρωμές προκαταβολών και για άλλες καλλιέργειες αυτών των Περιφερειακών Ενοτήτων.
Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 4/11 θα καταβληθούν οι προκαταβολές για τις ζημίες στις αμπελοκαλλιέργειες της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης