Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σε Λιθουανία και Εσθονία ο Μητσοτάκης - Σειρά συναντήσεων, τι θα συζητηθεί

Σε Λιθουανία και Εσθονία ο Μητσοτάκης -  Σειρά συναντήσεων, τι θα συζητηθεί
Πρώτος σταθμός του πρωθυπουργού σήμερα, Δευτέρα 31/10, η Λιθουανία

Επίσκεψη σε Λιθουανία και Εσθονία πραγματοποιεί ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος θα έχει συναντήσεις με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία των δυο χωρών.
Πρώτος σταθμός του πρωθυπουργού σήμερα, Δευτέρα 31/10, η Λιθουανία, όπου στο Βίλνιους θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με την Πρωθυπουργό της Λιθουανίας, Ingrida Šimonytė και στη συνέχεια, θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες των δύο αντιπροσωπειών.
Στο επίκεντρο αναμένεται να βρεθούν οι εξελίξεις στην Ουκρανία και η ενεργειακή κρίση, καθώς η Λιθουανία είναι από τις χώρες που τάχθηκαν υπέρ της ελληνικής πρότασης για την επιβολή πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου. Ο πρωθυπουργός αναμένεται να επαναλάβει την ανάγκη ευρωπαϊκής λύσης σε ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα και άμεσου σχεδιασμού και υλοποίησης των συμφωνηθέντων στο τελευταίο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις 20-21/10 στις Βρυξέλλες.
Επιπλέον, υπάρχει συναντίληψη των δύο χωρών στο θέμα της εργαλειοποίησης του Μεταναστευτικού και της ανάγκης επίδειξης ευρωπαϊκής αλληλεγγύης στην προστασία των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ.
Ακόμη, ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να ενημερώσει για την τουρκική προκλητικότητα.
Επιπλέον, στις 14:40 ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Λιθουανίας Gitanas Nausėda, ενώ στη συνέχεια θα επισκεφτεί το Κέντρο Αριστείας του ΝΑΤΟ για την Ενεργειακή Ασφάλεια.

Στην Εσθονία

Στη συνέχεια ο Πρωθυπουργός θα αναχωρήσει για το Ταλλίν της Εσθονίας, όπου στις 20:00 θα παρατεθεί δείπνο από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Εσθονίας ,Alar Karis.
Την Τρίτη 1/11 το πρόγραμμα του κ. Μητσοτάκη έχει ως εξής:
– Στις 10:00 ξενάγηση στο ιστορικό κέντρο του Ταλλίν
– Στις 11:15 ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει κατ΄ ιδίαν συνάντηση με την Πρωθυπουργό της Εσθονίας, Kaja Kallas
– Στις 12:05 ο κ. Μητσοτάκης και η κα Kallas θα κάνουν δηλώσεις στον Τύπο και θα απαντήσουν σε ερωτήσεις δημοσιογράφων,
– Στις 12:35 θα πραγματοποιηθεί γεύμα εργασίας υπό διευρυμένη σύνθεση
– Στις 14:00 ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου της Εσθονίας, Jüri Ratas.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης