Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χατζηδάκης: Από τέλος Ιανουαρίου 2023 θα αρχίσουν να δίνονται οι αυξήσεις στις συντάξεις

Χατζηδάκης: Από τέλος Ιανουαρίου 2023 θα αρχίσουν να δίνονται οι αυξήσεις στις συντάξεις
Oι αυξήσεις θα αφορούν στο 95% των συνταξιούχων που θα δουν μονή, διπλή ή και τριπλή αύξηση στις αποδοχές τους, επανέλαβε ο Κ. Χατζηδάκης
Σχετικά Άρθρα

Από το τέλος του Ιανουαρίου 2023 θα αρχίσουν να δίνονται οι αυξήσεις στις συντάξεις, μαζί με την καταβολή των συντάξεων του Φεβρουάριου, όπως ανέφερε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων,, Κωστής Χατζηδάκης.
Ο κ. Χατζηδάκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3, εξήγησε εκ νέου ότι το ύψος τους θα προσδιοριστεί από το ύψος της αύξησης του ΑΕΠ και της αύξησης του τιμαρίθμου και αυτό θα αποτυπωθεί στο προσχέδιο του προϋπολογισμού που θα κατατεθεί τις επόμενες ημέρες, ενώ το άθροισμα αυτών των δύο μεγεθών θα διαιρεθεί δια δυο και αυτό θα είναι το ύψος της αύξησης.
Πρόσθεσε ότι αν υπάρξει απόκλιση είτε προς τα πάνω, είτε προς τα κάτω, θα έχει αντανάκλαση στις τσέπες των συνταξιούχων μετά την οριστικοποίηση των στοιχείων από την ΕΛΣΤΑΤ του χρόνου το Φθινόπωρο.
Επανέλαβε ότι οι αυξήσεις θα αφορούν στο 95% των συνταξιούχων που θα δουν μονή, διπλή ή και τριπλή αύξηση στις αποδοχές τους, ενώ για το επίδομα των 250 ευρώ είπε πως θα καταβληθεί τις ημέρες των Χριστουγέννων όταν θα δοθούν και οι συντάξεις Ιανουάριου.
Τέλος, για τις εκκρεμείς συντάξεις ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε πως έχουν μηδενιστεί οι εκκρεμότητες μέχρι και το 2020, έχουν μείνει 8.500 εκκρεμείς συντάξεις του 2021, αλλά και 17.000 του 2022.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης