Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ξανθός: Οι ελλείψεις φαρμάκων έχουν πάρει εκρηκτικές διαστάσεις – Μόνη λύση η απαγόρευση επ’ αόριστον των παράλληλων εξαγωγών

Ξανθός: Οι ελλείψεις φαρμάκων έχουν πάρει εκρηκτικές διαστάσεις – Μόνη λύση η απαγόρευση επ’ αόριστον των παράλληλων εξαγωγών
«Υπεύθυνοι είναι η κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας», αναφέρει ο Α. Ξανθός
Σχετικά Άρθρα

Οι ελλείψεις φαρμάκων καθημερινής χρήσης έχουν πάρει πλέον εκρηκτικές διαστάσεις, και η μόνη δραστική λύση είναι η επ’ αόριστον απαγόρευση από τον ΕΟΦ των «παράλληλων εξαγωγών» συγκεκριμένων σκευασμάτων, υπογραμμίζει ο τομεάρχης Υγείας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Α. Ξανθός.
Ο κ. Ξανθός σημειώνει πως «οι ελλείψεις φαρμάκων καθημερινής χρήσης έχουν πάρει πλέον εκρηκτικές διαστάσεις, οδηγώντας σε απόγνωση φαρμακοποιούς και ασθενείς» και ότι « υπεύθυνοι είναι η κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας που, επειδή είναι εμμονικά νεοφιλελεύθεροι και θεωρούν ότι η αγορά αυτορρυθμίζεται, αφήνουν χωρίς έλεγχο και κατασταλτική κρατική παρέμβαση τον κερδοσκοπικό μηχανισμό των παράλληλων εξαγωγών».
Υπενθυμίζει ότι οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι εδώ και καιρό αναδεικνύουν το πρόβλημα , μιλώντας για «κυβερνητικά αντανακλαστικά» που «είναι τραγικά».
«Η μόνη δραστική λύση σήμερα είναι η επ’ αόριστον απαγόρευση από τον ΕΟΦ των «παράλληλων εξαγωγών» συγκεκριμένων σκευασμάτων που είναι σε συστηματική έλλειψη στην ελληνική αγορά. Η απρόσκοπτη πρόσβαση των ασθενών στα αναγκαία φάρμακα είναι θεμελιώδες κοινωνικό δικαίωμα και βασική υποχρέωση της Πολιτείας», αναφέρει ο κ. Ξανθός και καταλήγει λέγοντας «αρκετά με το «ανθυγιεινό» μίγμα νεοφιλελευθερισμού και επιρροής επιχειρηματικών συμφερόντων που εφαρμόζεται στη χώρα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης