Τελευταία Νέα
Πολιτική

Οικονόμου για ενεργειακή κρίση: Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε νοικοκυριά, επιχειρήσεις

Οικονόμου για ενεργειακή κρίση: Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε νοικοκυριά, επιχειρήσεις
Θα εξαντλούμε κάθε δημοσιονομικό περιθώριο που θα δημιουργείται αλλά δεν θα το παραβιάζουμε είπε ο κ.Οικονόμου
Σχετικά Άρθρα

Διαβεβαιώσεις πως η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει νοικοκυριά και επιχειρήσεις απέναντι στην ενεργειακή κρίση παρείχε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Οικονόμου, υποστηρίζοντας πως θα γίνεται κάθε δυνατή προσπάθεια να εξαντλείται αλλά όχι να παραβιάζεται κάθε δημοσιονομικό περιθώριο προς αυτήν την κατεύθυνση.
«Η κυβέρνηση χαιρετίζει το γεγονός ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο που συνήλθε την Πέμπτη στις Βρυξέλλες κατέληξε σε καταρχήν συμφωνία για το πακέτο των κοινών παρεμβάσεων με στόχο τη μείωση των τιμών ενέργειας συμπεριλαμβανομένης και της απόφασης για πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου.
Η ευθύνη περνάει τώρα στο συμβούλιο των υπουργών Ενέργειας που συνέρχεται αύριο προκειμένου οι υπουργοί να εξειδικεύσουν τις σχετικές προτάσεις ώστε να πάρουν τον υποχρεωτικό χαρακτήρα που απαιτείται προκειμένου οι εξαγγελίες να γίνουν πράξη» υποστήριξε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κ.Οικονόμου, ο οποίος επισήμανε πως μόλις διαφάνηκε η πρόθεση της ΕΕ να προχωρήσει σε παρεμβάσεις, η τιμή του φυσικού αερίου στις διεθνείς αγορές έχει σημειώσει σημαντική υποχώρηση.
«Είναι προφανές ότι λειτούργησε ακόμη και η απειλή χρήσης του πλαφόν για την τιμή του φυσικού αερίου», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, τονίζοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να συνεχίσει τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων για όσο διαρκεί η ενεργειακή κρίση.
«Θα εξαντλούμε κάθε δημοσιονομικό περιθώριο που θα δημιουργείται αλλά δεν θα το παραβιάζουμε», τόνισε ο κ.Οικονόμου.

Προτεραιότητα η δημόσια υγεία

Αναφερόμενος στη δημόσια υγεία, ο κ.Οικονόμου υπογράμμισε πως η κυβέρνηση έχει αποδείξει με τις πολιτικές της ότι το σύστημα της δημόσιας υγείας είναι προϋπόθεση της κοινωνικής ευημερίας.
«Η υγεία του λαού για την κυβέρνησή μας είναι προτεραιότητα» ανέφερε ο κ.Οικονόμου, κάνοντας ειδική αναφορά στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας που δόθηκε σε διαβούλευση για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη και για την ιατρική εκπαίδευση.
«Στόχος και αυτής της νομοθετικής παρέμβασης είναι η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας από το Εθνικό Σύστημα Υγείας με την ενίσχυσή του με περισσότερους γιατρούς, με την κάλυψη του συνόλου των οργανικών θέσεων και με τη βελτίωση της εκπαίδευσής τους» υποστήριξε ο κ.Οικονόμου.

Εγκληματικότητα

Ο κ. Οικονόμου έκανε αναφορά επίσης στην εγκληματικότητα και σε όσα έχουν αναφερθεί το τελευταίο διάστημα επισημαίνοντας πως οι ισχυρισμοί της αντιπολίτευσης περί δήθεν αύξησης της εγκληματικότητας διαψεύδονται από τα επίσημα στοιχεία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης