Τελευταία Νέα
Πολιτική

Οι περιοδείες Μητσοτάκη στη Βόρεια Ελλάδα μαρτυρούν τη μεγάλη εστία δυσαρέσκειας και τη διαρροή ψηφοφόρων στα δεξιά

Οι περιοδείες Μητσοτάκη στη Βόρεια Ελλάδα μαρτυρούν τη μεγάλη εστία δυσαρέσκειας και τη διαρροή ψηφοφόρων στα δεξιά
Η κατάσταση είναι κρίσιμη και η ΝΔ θα δώσει πολύ μεγάλη βάση στη Βόρεια Ελλάδα που κάποτε ήταν η μεγάλη δύναμή της.
Σχετικά Άρθρα

Το Μέγαρο Μαξίμου έχει αποκρυπτογραφήσει τις μεγάλες εστίες δυσαρέσκειας που υπάρχουν στο εκλογικό σώμα και σύμφωνα με πληροφορίες μία από αυτές είναι η περιοχή της Μακεδονίας. Δεν είναι καθόλου τυχαίο που ο Πρωθυπουργός σε τόσο πυκνό διάστημα και ενώ έχουμε ακόμα 8 μήνες από τις εκλογές που περιοδεύει συνέχεια σε περιοχές όπως η Θεσσαλονίκη, η Πέλλα, τα Γιαννιτσά, η Έδεσσα, στην Καρδίτσα και άλλες ενώ σύμφωνα με πληροφορίες στο πρόγραμμά του βρίσκονται και άλλες πόλεις στη Βόρεια Ελλάδα.

Εστία δυσαρέσκειας

Οι δημοσκοπήσεις που διενεργεί το επιτελείο Λιβάνιου έδειξαν ότι σε περιοχές στη Μακεδονία υπάρχει δυσαρέσκεια που εάν ενσωματωθεί στα τελικά ποσοστά, η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ είναι μικρότερη απ’ ότι δείχνουν. Γι’ αυτό και η μεγάλη ψαλίδα που δείχνουν οι δημοσκοπήσεις προσφέρεται για ψυχολογικούς λόγους και δεν αποτυπώνουν την απόλυτη πραγματικότητα.

Διαρροές

Επίσης, αυτό που φαίνεται να ισχύει είναι ότι οι παλιού ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας πηγαίνουν σε άλλα κόμματα της Δεξιάς όπως η Ελληνική Λύση, οι Έλληνες για την Πατρίδα και άλλους κομματικούς σχηματισμούς. Με συνέπεια, τα ποσοστά και η συσπείρωση σε αυτές τις περιοχές να είναι μικρότερα από άλλες. Σε πολλές πόλεις μάλιστα, υπάρχει και το ενδεχόμενο να έχουμε μείωση του ποσοστού για ΝΔ τουλάχιστον 10-15% που σημαίνει μία αυξημένη δυσαρέσκεια.

Ακρίβεια,ενέργεια και ανεργία

Οι λόγοι της καθίζησης των ποσοστών για τη ΝΔ είναι : Πρώτον, η ακρίβεια, τα ακριβά καύσιμα και η ανεργία σε κρίσιμες περιοχές που ήταν λιγνιτικές όπως η Κοζάνη και η Πτολεμαίδα. Οι περιοχές αυτές είναι πιο κρύες το χειμώνα και η ακριβή ενέργεια μαζί με την γενικότερη ακρίβεια στην αγορά έχει μεγαλύτερη αρνητική επίδραση στα νοικοκυριά.

Το ρωσικό στοιχείο

Δεύτερον, υπάρχει μεγάλη δυσαρέσκεια για την απόφαση της κυβέρνησης να κινηθεί υπέρ της Ουκρανίας και κατά της Ρωσίας και να ακολουθήσει τις κυρώσεις της Ε.Ε για Ρωσία. Στις περιοχές αυτές είναι έντονο το ρωσικό στοιχείο διότι έχει τους περισσότερους ρωσοπόντιους. Επίσης, ρώσοι ήταν οι κύριοι πελάτες των γουναράδων αλλά και των βόρειων θερινών προορισμών. Το ίδιο θέμα με τους ρωσοπόντιους υπάρχει και στο Μενίδι Αττικής.

Συμφωνία των Πρεσπών

Τρίτον, κάποιοι πίστεψαν ότι θα μπορούσε να αλλάξει τη Συμφωνία των Πρεσπών ο Κυριάκος Μητσοτάκης βλέποντας τα κομματικά στελέχη της ΝΔ να τρέχουν στα συλλαλητήρια.
Δεν συνέβη ποτέ αυτό, η ΝΔ δεν έβαλε βέτο στα Σκόπια για την ένταξή της στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε παρά τις προκλήσεις να γράφονται ως σκέτη Μακεδονία.

Πανδημία

Τέταρτον, η πανδημία, ο υποχρεωτικός εμβολιασμός των 60αρηδων, τα περιοριστικά μέτρα για τους νέους αλλά και το κλείσιμο επιχειρήσεων που ούτως ή άλλως ήταν στο φάσμα της χρεοκοπίας, δημιούργησαν μία νέα γενιά αγανακτισμένων σε έναν παραλογισμό που τελικά δεν βγήκε πουθενά.
Η κατάσταση όπως διαμορφώνεται με τον πληθωρισμό και την ακρίβεια δεν βοηθάει την κατάσταση για τη ΝΔ στη Βόρεια Έλλάδα.
Παράλληλα η κυβέρνηση δεν παίρνει τα θετικά νέα από την Σύνοδο Κορυφής και αυτό επιτείνει ένα αρνητικό κλίμα.
Η κατάσταση είναι κρίσιμη και η ΝΔ θα δώσει πολύ μεγάλη βάση στη Βόρεια Ελλάδα που κάποτε ήταν η μεγάλη δύναμή της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης