Τελευταία Νέα
Πολιτική

Καϊλη: Δεν υπάρχει ρήγμα στις σχέσεις μου με τον Ανδρουλάκη

Καϊλη: Δεν υπάρχει ρήγμα στις σχέσεις μου με τον Ανδρουλάκη
Δεν υπάρχει ρήγμα στις σχέσεις μου με τον Νίκο Ανδρουλάκη, ξεκαθαρίζει η Εύα Καϊλη

Τέλος στις φήμες περί "ρήγματος" στις σχέσεις της με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, κ. Νίκο Ανδρουλάκη, έβαλε η Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Εύας Καϊλή κατά τη συζήτησή της με τη δημοσιογράφο του Star Κεντρικής Ελλάδος, Λένα Παρασκευά, στο πλαίσιο του Olympia Forum III που συνδιοργανώνεται από το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών και την εφημερίδα Πατρίς.
Η κα Καϊλή ξεκαθάρισε πως οι εσωτερικές διαφωνίες που μπορεί καμιά φορά να υπάρξουν, δεν σημαίνουν απαραίτητα ρήξη. Παραλληλα, όσο αφορα την παράταξή της, η ευρωβουλευτης, αναφέρθηκε στην ανάγκη να υπάρχει μια σταθερή πολιτική ατζέντα, και εξέφρασε την αισιοδοξία της για τα ποσοστα που θα λαβει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, στις επόμενες εκλογές.
"Πολύ σημαντικό για τη χώρα μας να υπάρχουν επιλογές και για να γίνει αυτό πρέπει πραγματικά να οριστούν οι σύγχρονες και πολιτικές που είναι σχετικές με τις εξελίξεις και τις ανάγκες της κοινωνίας και φυσικά δεν συνθήκες με τις εκλογές στις ευρωεκλογές μπροστά μας και θα το έχουμε να δείξουμε ο καθένας", πρόσθεσε.
Αναφερόμενη στην τουρκική προκλητικότητα, καθώς και στην προπαγάνδα της Τουρκίας, με "εργαλείο" το μεταναστευτικό, η κα Καϊλη, τόνισε πως είναι πολύ σημαντικό η Ευρώπη να παρέχει στην Frontex, την απαραίτητη στήριξη, ώστε να συνεχίσει να βοηθά στη φρούρηση των συνόρων. Ενώ, όσον αφορά τον Ρετζεπ Ταγίπ Ερντογάν, σημείωσε πως ειδικά το τελευταίο διάστημα, εξαιτίας και της πίεσης που δέχεται λόγω των επερχόμενων εκλογών στην Τουρκία, δείχνει το πραγματικό του πρόσωπο, εργαλειοποιώντας πολλαπλώς το μεταναστευτικό. Ωστόσο, όπως είπε, ο διάλογος πρέπει να συνεχιστεί, η Τουρκία να δείξει την απαραίτητη θέληση και η Ευρώπη να χτίσει μια κοινή εξωτερική πολιτική.
Σε άλλο κλίμα, μετά από σχετική ερώτηση της κας Παρασκευά, η ευρωβουλευτής, μίλησε για την παιδοφιλία, και την παιδεραστία, με αφορμή, τις πρόσφατες αποκαλύψεις για το 12χρονο κορίτσι στον Κολωνό.
Η κα Καϊλή, αναφέρθηκε στα εντελώς αποθαρρυντικά ποσοστά, αφού κάθε χρόνο, γίνονται γνωστά χιλιάδες περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών, και το γεγονός αυτό, όπως είπε μας αποδεικνύει ότι έχουμε πολύ δουλειά να κάνουμε. Η ίδια, πριν λίγες ημέρες, κατέθεσε ερώτηση, που όπως υπογράμμισε, αφορά μόνο τη μια πλευρά του προβλήματος, και έχει να κάνει με τον ψηφιακό κόσμο, όπου ένας ενήλικας μπορεί με μεγάλη ευκολία να προσεγγίσει ένα ανήλικο παιδί. Ως προς αυτό, η ευρωβουλευτής πρότεινε, την αυστηροποίηση των κανόνων που έχουν τα κοινωνικά δίκτυα, με την υιοθέτηση τεχνολογιών που μπορούν να προστατέψουν τους ανήλικους χρήστες. Κλείνοντας την τοποθέτησή της, αναφέρθηκε στις ποινές για αυτά τα ειδεχθή εγκλήματα. "Τα ισόβια να είναι ισόβια, στις περιπτώσεις αυτές. Ο νόμος πρέπει να είναι όσο αυστηρός γίνεται", είπε χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης