Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ικανοποίηση Μητσοτάκη για τα μέτρα της Κομισιόν: Περιλαμβάνουν δύο ελληνικές προτάσεις

Ικανοποίηση Μητσοτάκη για τα μέτρα της Κομισιόν: Περιλαμβάνουν δύο ελληνικές προτάσεις
Το επερχόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο είναι μια ευκαιρία να αποκαταστήσουμε τον έλεγχο στις ενεργειακές μας αγορές, είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Την ικανοποίησή του για τα μέτρα που πρότεινε η Κομισιόν για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτησή του στο Twitter, επισημαίνοντας μάλιστα πως περιλαμβάνουν δύο προτάσεις της Ελλάδας: τον μηχανισμό διόρθωσης των τιμών στο Ολλανδικό Χρηματιστήριο (TTF) και τους «κόφτες» στις αγορές παραγώγων της ενέργειας.
Ειδικότερα στην ανάρτησή του ο πρωθυπουργός αναφέρει: «Χαιρετίζω το ολοκληρωμένο πακέτο που πρότεινε ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής @vonderleyen και ιδιαίτερα τη συμπερίληψη δύο προτάσεων που η Ελλάδα ζητούσε εδώ και καιρό: μηχανισμό διόρθωσης τιμών στο TTF και διακόπτες κυκλώματος στις αγορές παραγώγων ενέργειας».
«Το επερχόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο είναι μια ευκαιρία να αποκαταστήσουμε τον έλεγχο στις ενεργειακές μας αγορές θέτοντας ένα όριο στις τιμές και μειώνοντας την ακραία αστάθεια. Αυτό μπορεί να είναι ένα αποφασιστικό βήμα στην προσπάθειά μας να μειώσουμε τις τιμές της ενέργειας για τους ευρωπαίους πολίτες και τις επιχειρήσεις», προσθέτει.
Υπενθυμίζεται πως η Κομισιόν προτείνει την κοινή αγορά φυσικού αερίου, ένα μηχανισμό περιορισμού των τιμών στο χρηματιστήριο φυσικού αερίου TTF, μηχανισμό αλληλεγγύης μεταξύ των κρατών μελών και συνεχείς προσπάθειες για τη μείωση της ζήτησης φυσικού αερίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης