Τελευταία Νέα
Πολιτική

Επίθεση της τουρκικής Hurriyet στην Εύα Καϊλή: «Σκανδαλώδεις δηλώσεις κατά της Τουρκίας»

Επίθεση της τουρκικής Hurriyet στην Εύα Καϊλή: «Σκανδαλώδεις δηλώσεις κατά της Τουρκίας»
Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής μίλησε για το «βίντεο που προέκυψε και δείχνει την τουρκική ακτοφυλακή να επιτίθεται σε μετανάστες», απευθυνόμενη στην Κομισιόν

Με νέα προκλητικά δημοσιεύματα ο τουρκικός τύπος τροφοδοτεί την προκλητικότητα της Τουρκίας, βάζοντας στο στόχαστρο αυτήν τη φορά την αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Εύα Καϊλή.
Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μπήκε στο στόχαστρο της φιλοκυβερνητικής Hurriyet μετά τις δηλώσεις της, τις οποίες το μέσο χαρακτήρισε εχθρικές προς την Τουρκία.
Το τουρκικό μέσο σημείωσε ότι η Εύα Καϊλή εντάχθηκε στην «ομάδα των πολιτικών που στοχεύουν την Τουρκία, πραγματοποιώντας σκανδαλώδη δήλωση».
Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής μίλησε για το «βίντεο που προέκυψε και δείχνει την τουρκική ακτοφυλακή να επιτίθεται σε μετανάστες», απευθυνόμενη στην Κομισιόν και συνέχισε: «Ένα βίντεο που δείχνει αξιωματικούς της τουρκικής ακτοφυλακής να ασκούν βία σε μετανάστες εμποδίζοντας τα σκάφη τους να φτάσουν στις ακτές εμφανίστηκε στον Τύπο. Το βίντεο παρέχει περαιτέρω στοιχεία ότι η Τουρκία εργαλειοποιεί τις μεταναστευτικές ροές και ότι η Τουρκία παραβιάζει το Κοινό Σχέδιο Δράσης ΕΕ-Τουρκίας».
Την παραπάνω τοποθέτηση το τουρκικό μέσο χαρακτήρισε πρόκληση καθώς η Άγκυρα προωθεί το αφήγημα ότι η Ελλάδα πραγματοποιεί επαναπροωθήσεις μεταναστών και εργαλειοποιεί το μεταναστευτικό.

Το επίμαχο βίντεο στο οποίο αναφέρεται η Εύα Καϊλή:

 

www.bankingnews.gr 

 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης