Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσιάρας: Ο βιασμός ανηλίκου τιμωρείται με μία και μόνο ποινή, τα ισόβια

Τσιάρας: Ο βιασμός ανηλίκου τιμωρείται με μία και μόνο ποινή, τα ισόβια

"Πρέπει να αισθανόμαστε ασφαλείς, ειδικά μετά από πολλές αλλαγές που κάναμε στον Ποινικό Κώδικα, οι οποίες διασφαλίζουν σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό μια μεγάλη αυστηροποίηση των ποινών", ανέφερε ο Κ. Τσιάρας

Σχετικά Άρθρα

«Ο βιασμός ανηλίκου τιμωρείται με μία και μόνη ποινή, και αυτή είναι τα ισόβια», τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κ. Τσιάρας.
Ο κ. Τσιάρας μιλώντας στο Open υπενθύμισε ότι «με τον προηγούμενο ποινικό κώδικα του ΣΥΡΙΖΑ με τον 4619 του 2019, η τιμωρία για το βιασμό ανηλίκου ήταν κάθειρξη από 5 έως 15 χρόνια».
Περαιτέρω, ο κ. Τσιάρας ερωτηθείς εάν στην υπόθεση βιασμού και μαστροπείας της 12χρονης θα πρέπει να δοθούν στη δημοσιότητα τα 213 ονόματα επίδοξων βιαστών ή και βιαστών της ανήλικης, απάντησε πως «αυτό είναι ένα ζήτημα για το οποίο αποφασίζει η εισαγγελία και νομίζω ότι η Δικαιοσύνη έχει όλες τις ασφαλιστικές δικλείδες ούτως ώστε την κρίσιμη στιγμή να κινηθεί προς τη σωστή κατεύθυνση. Το έχει αποδείξει πολλές φορές, νομίζω ότι πρέπει να αισθανόμαστε ασφαλείς, ειδικά μετά από πολλές αλλαγές που κάναμε στον Ποινικό Κώδικα, οι οποίες διασφαλίζουν σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό μια μεγάλη αυστηροποίηση των ποινών σε σχέση με το τι έχει προηγηθεί».
Αφού σημείωσε πως «δεν θέλω να μπω στη διαδικασία του να κρίνω το δικαιοδοτικό έργο της Δικαιοσύνης», τόνισε πως «αν με ρωτάτε ως πολίτη, προφανώς πρέπει να βγουν και αυτό θα σας το απαντούσα ευθέως. Όμως, αντιλαμβάνεστε ότι η δικαιοσύνη έχει τους δικούς της κανόνες. Πρέπει να λειτουργεί μέσα από το συγκεκριμένο νομοθετικό πλαίσιο. Πρέπει να λειτουργεί διασφαλίζοντας ουσιαστικά και το πραγματικό συμφέρον, αλλά εμπνέοντας και την εμπιστοσύνη στους πολίτες και την κοινωνία. Νομίζω ότι όλα αυτά η δικαιοσύνη σε ένα πολύ μεγάλο βάθος χρόνου τα αποδεικνύει».
Σχετικά με το «ποινικό μητρώο για τους παιδοβιαστές», ο κ. Τσιάρας ανέφερε ότι «είναι μία νομοθετική πρωτοβουλία που έχει προαναγγείλει ο υφυπουργός Δικαιοσύνης ο κ. Κώτσιρας και πρόκειται ουσιαστικά να υλοποιηθεί ενδεχομένως και σε ένα επόμενο νομοσχέδιο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης